Przejdź do forum
Czy MSS wiecznie br...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czy MSS wiecznie breakeven?

29 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,632 Wyświetlenia
lisek311
PokerStrategist

Rozegrałem prawie 50k rąk MSS głownie NL5 i kilka k rak NL10.Mam pytanie czy wy też macie taką dużą wariancje oraz czy MSS da sie coś wygrywac a nie w najlepszym wypadku breakeven i gra pod rakeback.

Uploaded with ImageShack.us

Bankroll trochę stopniał aż sie zastanawiam czy starczy go żeby choc trochę się zblizy do EV.

Odpowiedz
Cytat
28 odpowiedzi
nbbpoker
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
MightySparow
Elite Grinder

Wklej swoje statystyki może twoja gra nie jest dobra po prostu i trzeba coś poprawić.

Odpowiedz
Cytat

Przy takiej ilości rąk to w 90% zła gra a nie wariancja.

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

nareszcie ktos w mss sie bawi i cos napisze na forum:D

szczerze to tez mnie wkurza troche to ze gram an zasadzie przegram 6 bI wygram 7 przegram 6 wygram 7 i tak w kolo:D
albo po 1.5 h gry koncze - 1 BI 0 +2 :D nawet moja cierpliwosc sie skonczyla i powiedzilem sobie ze odpalam 9 stolow i czekam na nutsy i po 2 h sie skonczylo 1 BI+:D

lisek lub ktos z pozostalych. nie dalibyscie poogladac/pokomentowac gry?

ja chcetnie bym sweetnol z kims ale sam mam mega slaby upload i sie tnie bardzo. planuje jakis filmik wrzucic do oceny, ale poki co chcetnie bym podpatrzyl kogos innego i podyskutowal o spotach.

smigam pp nl4 (o ile sa stoly bo cos na ringach ostatnio sie zanitowalo. ) potrzebuje z 10$ zeby shotowac nl10 , ale takie zolwie tempo mnie troche przeraza dlatego licze ze ktos moze sie zgodzi na sweeta:D

http://w810.wrzuta.pl/obraz/4n2fSso0X8A/graf

ps: moze ktos podpowiedziec jak sie wrzuca graf tak zeby od razu pojawil sie na forum?

Odpowiedz
Cytat
maesky87
Oldschool Grinder

Pierwsze artykuły mss wyszły w polskiej sekcji jakoś w kwietniu br., ale pamiętam, że już wcześniej słyszałem o tej strategii i wówczas mówiono, że jest ona przeznaczona na limit nl50+. Argumentowane było to faktem, iż mss bazuje na fold equity, dlatego skuteczna jest dopiero w grze z myślącymi przeciwnikami, którzy potrafią pasować.
Nie wiem dlaczego zmieniono w kwietniu na ten temat zdanie i wprowadzono nawet tabelki dla micro...

Anyway, spróbuj pograć bss i zobacz czy lepiej się w tym czujesz. Pamiętaj, że grając bigstackiem masz okazję trafić seta i wystackować przeciwnika na 100bb, w mss natomiast nigdy nie grasz pod set mining.

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

ja czasem gram multiway'e z pozycja, bo przynajmniej na pp limping fest to normalka:D

ale w sumie mozna ciekawie napisal przedmowca. trzeba nad tym pomyslec ^^

ps: moja propozycje podtrzymuje.

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

W grze są leaki ale wariancja zobaczcie - 50 BI

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Napisane przez aldon7
lisek lub ktos z pozostalych. nie dalibyscie poogladac/pokomentowac gry?

Jeśli coś to mogę popatrze tylko że przeważnie wieczorami gram po 20

Odpowiedz
Cytat
aldon7
Elite Grinder

przeczytaj dokaldnie mojego posta:d

cbet F 71% cbet turn 40% pierwsze miejsce gdzie bym szukal leaka. staranniejsze dobieranie boardow do cbetow.

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Napisane przez maesky87
Pierwsze artykuły mss wyszły w polskiej sekcji jakoś w kwietniu br., ale pamiętam, że już wcześniej słyszałem o tej strategii i wówczas mówiono, że jest ona przeznaczona na limit nl50+. Argumentowane było to faktem, iż mss bazuje na fold equity, dlatego skuteczna jest dopiero w grze z myślącymi przeciwnikami, którzy potrafią pasować.
Nie wiem dlaczego zmieniono w kwietniu na ten temat zdanie i wprowadzono nawet tabelki dla micro...

Anyway, spróbuj pograć bss i zobacz czy lepiej się w tym czujesz. Pamiętaj, że grając bigstackiem masz okazję trafić seta i wystackować przeciwnika na 100bb, w mss natomiast nigdy nie grasz pod set mining.

Tak masz rację to były artykuły jak na początku wyszło MSS.Do końca miesiąca pogram tym MSS.Spróbuje mniej cbetowac i na turnie kontynowac agresje tylko z nutsami.Czy uważacie że fishe będą pasowa jeśli będę miał pełny stack a co za tym dopierac swoje układy na turn river.Myślę że fish za bardzo nie patrzy na to kto ile ma kasy wiec mu obojetnie czy mam half czy pełny stack.

Odpowiedz
Cytat
Fura06
BlackMember

Heh skąd ja to znam :) Mój wykres z MSS'a jest bardzo podobny do twojego. Rozegrałem 120k rąk i kicha jednym slowem. Grałem głównie na NL10, chociaz nie powiem ze np juz na NL25 gralo mi sie duzo lepiej. Ta strategia na niskie limity jest po prostu lipna. Fishe sprawdzaja tak czy siak bo dla nich to tylko kilka BB. Wiele osób grajac na tych limitach BSSem i tak calluje pod sety nawet jak masz te 40BB. Na jakiej platformie grasz?

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Fajnie że nie jestem osamotniony widocznie nie sprawdza sie na micro.Co do gry to gram na starsach pociągne jeszcze do końca miecha i jak w nic nie drgnie to przesiade sie na bss i dopoki nie zbuduje rolla to odpuszcze te mss bo grac break even mnie nie rajcuje.

Odpowiedz
Cytat
Fura06
BlackMember

Fajnie że nie jestem osamotniony widocznie nie sprawdza sie na micro.Co do gry to gram na starsach pociągne jeszcze do końca miecha i jak w nic nie drgnie to przesiade sie na bss i dopoki nie zbuduje rolla to odpuszcze te mss bo grac break even mnie nie rajcuje.

Hehe tez gralem i w zasadzie gram na starsach. Teraz przesiadlem sie na BSSa i widze zdecydowana poprawe. Nie wiem moze po prostu szukam usprawiedliwienia, chociaz analizowalem sporo swoja gre i ja tam bledów jakis duzych takich zeby zielona linia szła w dół nie widzialem ;/ Jesli uda Ci sie uzyskac jakas poprawe to daj znac :)

Odpowiedz
Cytat
Melchior89
PokerStrategist

ja tak spytam jeszcze, a ile stołów grasz w tym samym czasie ?

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Co do ilości stołow to gram 9. Fura jak możesz odezwij sie na priw ci wysłałem namiary.

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Cześć,

Moim zdaniem grasz zbyt tight, nie widzę czy to jest sh czy fr, ale jeśli sh, granie 11/10 (tym bardziej na 40bb) to blindowe samobójstwo (sprawdzone i zapłacone na własnej skórze :D). I można lecieć pod EV strasznie nisko, bo zjadające Cię blindy + kilka suckoutów i jesteś w naprawdę nieciekawej sytuacji.

Napisane przez aldon7
szczerze to tez mnie wkurza troche to ze gram an zasadzie przegram 6 bI wygram 7 przegram 6 wygram 7 i tak w kolo:D

Normalka :P

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

Zapomniałem o najważniejszym są to nitringi czyli FR

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Mogę jedynie wkleić wypowiedź PDP, bo więcej nie bardzo pomogę:

Napisane przez PanDuzePE
Twoje statystyki powinny oscylować w granicy VPIP 14-16 PFR 12-14 mniej więcej. Oczywiście to zależy pośrednio od kilku czynników, od limitu na którym grasz oraz od ogólnego stylu gry jaki preferujesz.

Odpowiedz
Cytat
lisek311 Autor wątku
lisek311
PokerStrategist

To wychodzi na to że nituje za bardzo staram się grac ABC na micro zgodnie z artykułami i za chiny nie idzie rozgrywac tylu rak jak gram ABC.Choc z late gram lużniej

Odpowiedz
Cytat