Heja.
Zdrojek popatrzył na PFR, a Ty patrzysz na RFI
RFI, to _tylko_ otwarcia. Czyli Dokładna frekwencja podbić, kiedy do Ciebie były foldy.
Ciężko założyć że trzymasz się ABC, jakie opisałeś, ponieważ właśnie nawet otwarcia nie są wg mnie odpowiednia opracowane. O ile EP/MP możesz grać tight i to pewnie będzie nawet bezpieczniejsze, to CO/BU czy SB powinieneś grać szerzej - stealować blindy. Jest kilka dobrych kursów w dziale wideo, które powinny Ci w tym pomóc.
Sporo callujesz preflop - zakładam, przy tym, że jesteś początkujący/sth. Zweryfikuj sobie w HM, czy na pewno wszystkie Twoje ręce, z którymi callujesz pre robią profit.
Ty sam mało 3betujesz i pewnie można z tym powalczyć, ale przede wszystkim to fold to 3bet jest tu pierwszą rzeczą, na jaką musisz zwrócić więcej uwagi i zacząć coś zmieniać. Grasz zdecydowanie szerszym range, niż przeciwnicy, którzy Cie 3betuja, często pewnie callujesz zdominowany zakres, albo taki zakres, którego nie sposób zagrać postflop vs 3bet danego przeciwnika.
Jeśli chodzi o obrone blindów jest podobnie jak z ogólną grą. Nie bronisz szczególnie dużo, ale bronisz raczej pasywnie - mało 3betujesz. Powinieneś oczywiście rozwijać obronę blindów, ale jednak musisz najpierw popracować nad teorią. Tutaj też polecam odwiedzić dział video. Masz złoty status, więc masz dostęp w zasadzie do większości kursów i sporej ilości filmów.
Jak na Twoj tight zakres, grasz mało cbetów. W 3bet potach to wygląda trochę inaczej. Nie wiem niestety co robisz kiedy nie cbetujesz, bo być może masz rozwinięty np. check/calling range, co by było OK, ale myślę, że mimo wszystko warto popatrzyć na cbety.
Fold to CB, czy raise CB, to sytuacje, kiedy grasz vs PFR, czyli as caller -> musimy patrzyć na to przez pryzmat Twojego callopen. Problem jest taki, że tu trzeba trochę czasu spędzić nad analizą tego co dokładnie callujesz, a później dopiero zestawić to z tym co grasz frekwencyjnie (staty). Problemem jest to, że prawdopodobnie callujesz pre zdominowane ręce, jak np. AX, czy KTs, a później problem pojawia się nie tylko kiedy nie trafisz boardu, ale nawet kiedy go trafisz, bo Twoi przeciwnicy często mają lepszego kickera.
Bardzo duży donkbet, nie wiem czym podyktowany, ani z jakim zakresem/na kogo robiony. Obecnie trwa kurs o tej tematyce (kilka poprzednich części jest już w dziale wideo), więc prawdopodobnie warto tam zaglądnąć :).
Ogólnie popup, który dałeś nie jest szczególnie kompletny, ale jednoznacznie widać, że Twoje "ABC", nie ma niestety zbyt wiele wspólnego z tym co nazywamy "ABC", czyli hmm, czymś w stylu podstawy teorii gry, wzbogacone o najłatwiejsze elementy eksploatowania leaków przeciwników.
Patrząc na to co grasz, proponowałbym w bardzo dużym stopniu skupić się na poczatek na:
- tym co otwierać/z jakiej pozycji, w tym na STEALACH
- graniu 3betów pre / a przede wszystkim graniu VS 3bety
- tworzeniu calling range preflop
Jeśli chodzi o postflop, to w 2giej kolejności, poza tym, zazwyczaj nawet w materiałach o grze pre, jest coś o postflopie. Ty musisz sobie po prostu poukładać grę.