Przejdź do forum
Cold calle i 3bety....

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Cold calle i 3bety..............

17 Posty
7 Użytkownicy
5 Reakcje
3,012 Wyświetlenia
Wentarlo

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA POMOCY, głowa mi pęka, męcze się z tym już 3 dzień :f_ugly: :f_ugly:

Chyba za bardzo się przejmuje tym, jakbym miał grać jakieś nl1k a nie nl5, ale chciałbym mieć upichcone zakresy i zrozumiany temat na maxa już na nl5. Ostatnie produkcje rushera na ten temat są........ Okropne... :f_ugly: STRASZNIE źle się to ogląda, i bardzo trudno wyciągnąć z tego value, niektóre zakresy, które udało mu się omówić, różnią od tych np od W34z3l, co już całkowicie przyprawia mnie o ból głowy, filmy Goviego są zajebiste, ale jednak nie na te stawki, ale to chyba z nich najwięcej się dowiedziałem. SPRÓBOWAŁEM stworzyć sam matrycę od podstaw, bazując na wszystkich produkcjach jakie obejrzałem i equilabie, ale to co mi wyszło na wielu pozycjach różniło się znacząco od założeń rushera88 czy trenera Łasicy.

To co mam obecnie to, mix Rushera, W34z3l i siebie.

A więc tak, nie miałby ktoś ochoty, kto stworzył swoje zakresy, wymienić się nimi ze mną i przedyskutować temat?
Ewentualnie, kupię jakieś gotowce od wygrywającego gracza za 5$... :f_smile:

Dobranoc:f_zZz::f_zZz:

P.S. Przesadzam :f_rolleyes:?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

Jeśli rzczywiście nie potrzebnie tak kombinuje, to dajcie tylko znać łapką w górę czy takie range CC/3betu( nie moje) ujdą

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema,

czemu produkcje Goviego nie na te stawki?

Anyway, strasznie dużo coldcallujesz, masz w CC range takie ręce jak 98s MP vs EP Open... i9 ja wiem, że na nl5 pewnie nie squeezują często, ale jednak Ty masz siłą rzeczy ogromny fold to sqz z założenia.

No i 3bety są mocno w stronę bluffów przesunięte, chyba za mocno. Jak to powiększe za chwilę, to dopiszę coś wiecej.

Odpowiedz
Cytat
picpwnz

Napisane przez Wentarlo
Jeśli rzczywiście nie potrzebnie tak kombinuje, to dajcie tylko znać łapką w górę czy takie range CC/3betu( nie moje) ujdą

Nie sądzisz, że przykładowo 3bet BTNvsCO 9.5% for bluff i 3.3% for value to trochę dziwne proporcje?

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Ok, więc jak najbardziej na plus pomysł, że chcesz zrobić to sam, bo przy tym się więcej nauczysz, dopasujesz to do swojej gry, a także do stawek na jakich obecnie grasz, bo zgoda z tym, że dynamika micro, a trochę wyższych limitów jest po prostu inna.

Zakładam, że mniej więcej wiem, z których matryc Łasicy korzystałeś i jesli dobrze pamiętam, to właśnie w nich były rzeczy typu connectory callowane przeciwko EP nawet z wczesnych pozycji itp.

Rady w pigułce dotyczące tworzenia zakresów, jakie mógłbym Ci dać to:

• unikaj szerokiego callowania przeciwko EP i MP (szczególnie, jeśli nie masz doświadczenia)
  • bardzo ogranicz callowanie z MP i CO
  • możesz pozwolić sobie na więcej calli na BU, bo mimo że w teorii będziesz capped, to Twoi przeciwnicy tego aż tak nie wykorzystają + z BU łatwiej callować squeeze
  • ręce takie jak T9s lubią mieć pozycje i nie jest prawdą, że nie są zdominowane -> KTs, A9s, jako open z EP/MP, to norma, a do tego kiedy callujesz na MP, to prowokujesz nie tylko squeeze, ale również MWP, gdzie znów sa ręce, które Cię dominują
  • Nie bój się 3betować AK i QQ częściej, ludzie po prostu callują 3bety
  • Budując zakres 3betu, staraj się utrzymać proporcje w OKOLICY 50:50 value : bluff

Ps. Jak będziesz miał zamiar skorzystać z gotowców, to mimo wszystko lepiej sobie je ręka po ręce przerobić, aby zrozumieć o co chodzi.

Odpowiedz
Cytat
krzysiuwOw

.

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

Cześć, sorry że odzywam dopiero teraz, temat pisałem na tiltcie<lol> i poszedłem spać:coolface:. Przesadziłem trochę z określeniami
"Okropne" i "Straszne" co do twojej serii:rage: Po prostu leniwej dupie konsumenckiej XXI wieku(chodzi o mnie), źle się to ogląda, no ale produkcje użyteczne są, i po obejrzeniu na pewno wiem więcej niż wcześniej.

Napisane przez rusher88

Anyway, strasznie dużo coldcallujesz, masz w CC range takie ręce jak 98s MP vs EP Open... i9 ja wiem, że na nl5 pewnie nie squeezują często, ale jednak Ty masz siłą rzeczy ogromny fold to sqz z założenia.

No i 3bety są mocno w stronę bluffów przesunięte, chyba za mocno. Jak to powiększe za chwilę, to dopiszę coś wiecej.

Tych matryc nie tworzyłem i nie używam, one są chyba Weezla z 2014? W każdym bądź razie na jego ostatnich filmach pokazywał jeszcze co innego. Swoje zaraz jakoś wrzucę, powinienem od razu do zrobić i po prostu poprosić o opinię...:why:

Napisane przez rusher88

Napisane przez picpwnz

Nie sądzisz, że przykładowo 3bet BTNvsCO 9.5% for bluff i 3.3% for value to trochę dziwne proporcje?

O tak, sądzę!

Napisane przez rusher88
Ok, więc jak najbardziej na plus pomysł, że chcesz zrobić to sam, bo przy tym się więcej nauczysz, dopasujesz to do swojej gry, a także do stawek na jakich obecnie grasz, bo zgoda z tym, że dynamika micro, a trochę wyższych limitów jest po prostu inna.

Zakładam, że mniej więcej wiem, z których matryc Łasicy korzystałeś i jesli dobrze pamiętam, to właśnie w nich były rzeczy typu connectory callowane przeciwko EP nawet z wczesnych pozycji itp.

Rady w pigułce dotyczące tworzenia zakresów, jakie mógłbym Ci dać to:

• unikaj szerokiego callowania przeciwko EP i MP (szczególnie, jeśli nie masz doświadczenia)
  • bardzo ogranicz callowanie z MP i CO
  • możesz pozwolić sobie na więcej calli na BU, bo mimo że w teorii będziesz capped, to Twoi przeciwnicy tego aż tak nie wykorzystają + z BU łatwiej callować squeeze
  • ręce takie jak T9s lubią mieć pozycje i nie jest prawdą, że nie są zdominowane -> KTs, A9s, jako open z EP/MP, to norma, a do tego kiedy callujesz na MP, to prowokujesz nie tylko squeeze, ale również MWP, gdzie znów sa ręce, które Cię dominują
  • Nie bój się 3betować AK i QQ częściej, ludzie po prostu callują 3bety
  • Budując zakres 3betu, staraj się utrzymać proporcje w OKOLICY 50:50 value : bluff

Ps. Jak będziesz miał zamiar skorzystać z gotowców, to mimo wszystko lepiej sobie je ręka po ręce przerobić, aby zrozumieć o co chodzi.

Rady w pigułce, to to co tyrgryski lubią najbardziej:happy:

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

3 bety są z lewej
EDIT: na CO vs EP jest na odwrót

Resztę wrzucę później, muszę wyjść z domu :rage:

Dzięki Rusher za rady i już poświęcony czas :f_love:

MP vs EP

CO vs EP

BTN vs EP

SB vs EP

BB vs EP

Odpowiedz
Cytat
trzasku

.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Weezel w swoich dość świeżych produkcjach pokazywał swoje aktualne zaawansowane matryce i one się zdecydowanie różnią od tego co przedstawił w swojej serii 'Breakthrough'. Dodatkowo jest rozróżnienie vs rozmiar sizingu OR np na blindach. Weezel mówił, że te matryce są niedostępne powszechnie i tylko na sprzedaż ale jak się ładnie wpatrzysz to możesz wszystko skopiować i zrobić JPGi . Ja tak zrobiłem jak grałem cash :deadhappy: . Nie bardzo pamiętam które to były produkcje za bardzo. Na 95% z 2k16 r

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

CO vs MP

BU vs MP

SB vs MP

BB vs MP

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

BTN vs CO

SB vs CO

BB vs CO

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

SB vs BU

BB vs BU

BB vs SB

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

Ktoś coś:f_biggrin:?? Wydaję mi się że przekombinowałem na blindach vs późne pozycje, nie wiem ile mniej więcej powinno cię coldcallować, ile 3betować.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Ja będę budował przez cały następny tydzień idealne połączenie (dla mnie) zakresów z filmów Govera, zakresów z artykułów oraz W34z3l pod NL10/NL25 trzymając się wszystkich zasad opisanych w filmach. Będą to zakresy idące w stronę tight. Jeżeli masz jakąś wiedzę która może mi się przydać możemy ewentualnie połączyć siły i spyknąć się na Skype :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Wentarlo Autor wątku
Wentarlo

Napisane przez trzasku
Ja będę budował przez cały następny tydzień idealne połączenie (dla mnie) zakresów z filmów Govera, zakresów z artykułów oraz W34z3l pod NL10/NL25 trzymając się wszystkich zasad opisanych w filmach. Będą to zakresy idące w stronę tight. Jeżeli masz jakąś wiedzę która może mi się przydać możemy ewentualnie połączyć siły i spyknąć się na Skype :f_drink:

Hahaha,no nieeeee, ja już mam dość, zlevelowałem się z tymi zakersami GTO, myślałem że to podstawa czegokolwiek, a to na czuja wystarczy robić, i jak widać niektórzy dobrzy regowie nl10 tak grają:profit: Straciłem tylko 3 dni życia przez to, po prostu aż śniły mi się te matryce nocami, koniec, idę się zająć serią rushera88 o cbetach, a te jeb**e 3bety i coldcalle może przykują moją uwagę na nl100. :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
Redwinee

Cześć, możesz przeczytać sobie ten wątek:
https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=453623

A dokładnie wypowdzi Andrzeja. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat