Napisane przez MIKEengineer
Jasne, stary. I jak tu zrzucić parę asów przeciwko takim maniakom? Takie akcje to standard
Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
BTN: $2.27 (113.5 bb)
SB: $2.97 (148.5 bb)
Hero (BB): $2.20 (110 bb)
UTG+1: $2.44 (122 bb)
UTG+2: $0.98 (49 bb)
MP1: $2.37 (118.5 bb)
MP2: $2.63 (131.5 bb)
MP3: $6.53 (326.5 bb)
CO: $0.93 (46.5 bb)
Preflop: Hero is BB with A
A
7 folds, SB raises to $0.06, Hero raises to $0.20, SB calls $0.14
Flop: ($0.40) K
7
T
(2 players)
SB checks, Hero bets $0.29, SB calls $0.29
Turn: ($0.98) 7
(2 players)
SB checks, Hero bets $0.71, SB raises to $2.29, Hero calls $1 and is all-in
River: ($4.40) Q
(2 players, 1 is all-in)
Results:
Spoiler
$4.40 pot ($0.15 rake)
Final Board: K
7
T
7
Q
SB showed 6
K
and lost (-$2.20 net)
Hero showed A
A
and won $4.25 ($2.05 net)
Mike ale ja nadal nie rozumiem jak Ty rozpoznajesz, ze ktoś ma AA jak z Tobą gra, skoro nawet spasowane karty pokazują dopiero PO zakończonym rozdaniu.
Wkleiłeś mnóstwo rąk i nie wiadomo własciwie po co.
Co do tej ręki co tu zacytowałem, gdzie trzymasz AA - nie foldujemy tgo, bo nie ma drawa do strita, nie ma drawa do flusha (sa oczywiscie backdoory ale nie o to chodzi), wiec call jest dobry.
Dalsze rozdania które wklejasz, to takie, gdzie TY trzymasz ręce typu AA, AK, a Twoi przeciwnicy mają słabsze karty i graja jak fisze overplayując TPweak kicker (AK vs AJ), oddają staki z niższymi Pocketami niż Twoje Aa, ale to TY trzymasz te karty, a nie oni!! Więc pytam: O co Ci kurde chodzi?
To że Twój kolega szczuruje z AA, znaczy, ze jak ktoś zagra na Ciebie min raise albo limp, znaczy, że ma na pewno AA i trzeba grać na niego jakby miał AA? Rozumiem, że jak ktoś ma AA, to rozpoznajesz to już przed flopem i dlatego chcesz widzieć jak grać przeciwko kartom przeciwnika, które już znasz?
Irytują Cię takie zagrania jak ktoś szczuruje AA a ja Ci tłumaczę, że to jest dobrze zagrane, nie każdy po flopie wrzuca AA pewien że już wygrał bo ma najlepsze hole cards. Nie rozumiem czemu zakładasz, że na nl2 gają z Tobą sami debile.
Sam fakt, że irytują Cię czyjeś zagrania, czy to dobre, czy też złe nie jest dobry. Tym bardziej będą Cię irytować dobre zagrania regów na wyższych limitach, powineineś się cieszyć, że możesz kontrolowac pulę a nie że jesteś stawiany na all inie..
Próbuję coś pomóc, ale chyba sam nie wiesz o co Ci chodzi w tym wątku.
A jak grać przeciwko graczowi, który trzyma JJ? - A niby skad masz wiedzieć jakie karty ma przecwnik i to przed flopem?
Jeśli irytuja Cię kiepskie zagrania samych (według Ciebie) debili, to problem jest w Tobie, a nie w nich. Ja się cieszę jak przecwinicy grają słabiej.
Jak przeciwnik daje all in 5 razy piod rzad pre flop i sprawdzę go przykładowo z AK, on pokarze mi A3, trafi 3 na boardzie i wygra, to ja nie jestem na niego zły że zagrał jak debil, tylko ciesze się że byłem w dobrym spocie mimo, że przegrałem, bo w long run ie to jest profitowe.
Popracuj nad mindsetem, może się irytujesz bo nie wiesz dokładnie jak grać, może jakieś ksiażki poczytaj, bo takie granie z kimś kto ma AA, to chyba trzeba byc medium albo jasnowidzzem, albo superuserem, wtedy po prosty patrzysz kto ma lepsze karty, jak masz lepsze to call, jak gorsze to fold :).
Widzę, że masz lepszą "czutkę", niż ja, kiedy na moim blogu "podbić nl500" wkleiłem handa gdzie maiłem AJ, wiedziałem, że przecwinik trzyma AK, ale i tak zrobiłem reraise na flopie, bo wiedziałem, że J spadnie na dalszych stritach i tak się stało
Mike ja też nie wiem co chcesz pokazać przez te rozdania, nie pisz "domyśl się", bo ja tez nie wiem o co Ci chodzi. Skup się na rozgrywaniu własnych kart i czytaj co może mieć przeciwnik, a nie zgaduj przed flopem, że ktoś ma AA bo to bez sensu.
W tych wszystkich handach co wkleiłeś ANI RAZU Twój przeciwnik nie pokazuje AA, więc o co Ci chodzi z tym graniem przeciwko AA?