Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

callowane AA

77 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
6,108 Wyświetlenia
Dreadman7

Napisane przez MIKEengineer
Nl2 ZOOM jest naprawdę ciężkie i to nie dlatego, że gra jest trudna sama w sobie, tylko dlatego, że jest taki slowplay, że o ja pierdolę.

To może pora przesiąść się na normalne stoliki? Po co się na siłę będziesz męczyć w odmianie, której nie rozumiesz [tak to odbieram, jeżeli nie możesz wybić się z nl2 po takiej próbce]

Napisane przez MIKEengineerPo pół mln rąk

Widzę, że jesteś "cierpliwy" i "wytrwały" :D

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Daj spokój, muszę się ogarnąć i iść dalej, tylko jeszcze nie wiem jak :/

Wybić to się wybiłem, wszedłem wyżej na nl5 i przejebałem 1/3 rolla, zszedłem niżej przejebałem jeszcze trochę i teraz już chyba przejdę na normalne ringi. Co myślicie o tym? Z tym przejściem na normalne ringi to dobry pomysł?

Odpowiedz
Cytat
venatici

A wiesz, ze gra TAG nie zawsze jest dobra? Wiec po co po wejsciu na NL5 zmieniles styl gry na TAG, skoro na NL2 byles nitem, a ten styl sie sprawdzal?
W pokera gra sie tak, jak przeciwnik pozwala. Gra sie tak, aby zmaksymalizowac zysk. A skoro na NL2 zoom TAG sie nie sprawdza to po co go walkujesz?

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Na nl2 zoom prawie wszyscy grają jak we freerollu. Grałeś kiedyś we freerollach? Wiesz czym się charakateryzują? Tym samym charakteryzuje sie mikro na zoomie :/ Mam wrażenie, że skała jednak najlepsza zarówno na nl2 jak i na nl5.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Jednak chyba przejdę na te normalne ringi. Będę mógł obserwować graczy, zbierać staty, dobierać stoły, może czerpać więcej value. Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Jeśli przeciwnicy grają jak we freerollu to ty się z tego powinieneś cieszyć, a nie narzekać. Ja gram zwykłe SH i szukam takich graczy, a ty chcesz od nich uciekać. Z "regami" (na nl2) chcesz grać? Pomyśl chłopie.

A kto powiedział, że styl gry skały jest zły... Mam grać loose bo to jest modne? I siedzieć na mikro kilkaset k rąk. Dziękuję bardzo. Jak ktoś ogarnia postflop to niech poluźnia range. Jako początkujący pokerzysta wolałem przynitować i zwiększyć volume.

Jak ci nie idzie na zoomie to przejdź na zwykłe stoły.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Najbardziej denerwuje mnie to szczurowanie. Masakryczny sloplay ze wszystkim z czym tylko się da. Jak grasz sesję 1k rąk i piąty raz ktoś Ci przyszczyrował asy lub króle to jak tu nie stiltować :/

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Najbardziej denerwuje mnie to szczurowanie. Masakryczny sloplay ze wszystkim z czym tylko się da. Jak grasz sesję 1k rąk i piąty raz ktoś Ci przyszczyrował asy lub króle to jak tu nie stiltować :/

Mnie to cieszy, jeśli ludzie nie chcą mnie valuebetować tylko slowgayują.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

A jak rozgrywasz TPTK jak gość calluje cały czas i na koniec jebie allinem na riverze?

Odpowiedz
Cytat
mchzstyle

to folduje

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

No jasne, ale i tak masz połowę albo nawet ponad połowę stacka w dupę. A teraz wyobraź sobie, że co druga, co trzecia osoba gra w ten sposób i albo będziesz callował takie beta i oglądał asy przeciwnika albo bęzdiesz co chwilę tracił prawie pół, pół lub ponad pół stacka. I tak się można bawić w nieskończoność. A póla graczy jest tak duża, że każdy przeciwnik jest dla Ciebie unknown.

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

500k rak na NL2 z 10bb/100 i ty dalej siedzisz na NL2 ?(
Ja NL2 przeszedlem w 27k rak z 18bb/100i tez sie spotykalem z takimi rzeczami jak opsiujesz , ale jest masa innych ktorzy ci potrafia wrzucic 100bb pre z AJ czy 66 , NL2 samo sie przechodzi ...
Zwracasz uwage wgl na statsy ? robisz jakies notki na tych graczy ?
Mowisz ze grasz taki duzo volume , a gracze sa dalej dla ciebie unknown , wtf ?!?!

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

To zmień room... na takim ongame po 15k rąk mam oznaczonych pewnie połowę graczy na nl10

Odpowiedz
Cytat
Janeare

Napisane przez JohnyMighty

To NL2 ludzie, mikro z mikro.

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

Napisane przez Janeare

To NL2 ludzie, mikro z mikro.

Tak , wszyscy tam sa no brainerami i zadne statsy nam sie nie przydadza ...

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Mowisz ze grasz taki duzo volume , a gracze sa dalej dla ciebie unknown , wtf ?!?!

Póla graczy jest tak ogromna i zmienna, raczej nie ma tam regularsów, są niedzielni gracze, którzy powidzmy grają 2-3 dni i znikają, już nigdy nie wracaj i tak w kółko, przychodzą nowi, starzy odchodzą...

Co do poziomu graczy, regularsów tam zabardzo nie ma, ale brakuje też fishy, których wszyscy lubimy. Pamiętajmy, że fish, a fish to nie jest to samo. Jest zasadnicza różnica, pomiędzy fishem, którego lubimy, a aggro donkiem, czyli tzw. sick maniakiem. ZOOM Nl2, NL5 jest przepełniony chorymi maniakami, z którymi po prostu się nie da grać, są też fishe, bardzo miłe, które się grzecznie spłacają, ale wg mnie, jest zdecydowana przewaka aggro donków czy innych slowplay szczurów. I w tym tkwi problem. Przerzucę się teraz na normalne ringi, zobaczę jak mi będzie szło, będę się uczył, czytał, oglądał produkcje, oceny rozdań i zobaczymy, chcę szybko pokonać i iść dalej, rozwijać się.

Odpowiedz
Cytat
grzesiek

będę się uczył, czytał, oglądał produkcje, oceny rozdań i zobaczymy,

Bardzo dobrze, to podstawa. Dodatkowo mogę Ci jeszcze polecić podstawowe produkcję Lechmurskiego dostępne na forum i ogólnie dział mindset na forum. _thumbsup:

chcę szybko pokonać i iść dalej, rozwijać się.

chcę szybko pokonać i iść dalej, rozwijać się.

Tu gorzej. Poker to gra cierpliwości i bez tego daleko nie zajdziesz. "chcę szybko pokonać" w pokerze nie działa, bo samo z siebie sprawia, że bardzo zależy Ci na wynikach. Poker to gra long runowa, jeśli chcesz coś koniecznie szybko pokonać, a wariancja sprawia, że się nie da to wpadasz w wielki tilt co się przekłada na złą grę i jak najszybszą chęć odkucia się. Po tonie w jakim piszesz te posty widać, że masz bardzo duże braki mindsetowe i potencjał do wyolbrzymiania sytuacji (jak koledzy wyżej napisali, niemożliwe aby nagle każdy trapował Asy. Z tego co piszesz, wychodzi że w co trzeciej ręce ktoś Ci trapuje Asy. Statystycznie niemożliwe jest, aby po takiej próbce co chwile mieli na Ciebie Asy, abyś Ty miał wystarczającą rękę, aby się z nimi mierzyć [dotrwać do postflopu] i jeszcze aby każdy przeciwnik je slow playował).

Nauka, nauka i jeszcze raz nauka + koniecznie trening mindsetowy.

Odpowiedz
Cytat

Póla graczy jest tak ogromna i zmienna, raczej nie ma tam regularsów, są niedzielni gracze, którzy powidzmy grają 2-3 dni i znikają, już nigdy nie wracaj i tak w kółko, przychodzą nowi, starzy odchodzą...

Co do poziomu graczy, regularsów tam zabardzo nie ma, ale brakuje też fishy, których wszyscy lubimy. Pamiętajmy, że fish, a fish to nie jest to samo. Jest zasadnicza różnica, pomiędzy fishem, którego lubimy, a aggro donkiem, czyli tzw. sick maniakiem. ZOOM Nl2, NL5 jest przepełniony chorymi maniakami, z którymi po prostu się nie da grać, są też fishe, bardzo miłe, które się grzecznie spłacają, ale wg mnie, jest zdecydowana przewaka aggro donków czy innych slowplay szczurów. I w tym tkwi problem. Przerzucę się teraz na normalne ringi, zobaczę jak mi będzie szło, będę się uczył, czytał, oglądał produkcje, oceny rozdań i zobaczymy, chcę szybko pokonać i iść dalej, rozwijać się.

Sorry ale nie marzę o niczym innym niż grze z sick maniakami...co to znaczy że nie da się z nimi grać?

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Wiem wiem, masz rację. Mówią szybko przejść dalej nie miałem na myśli pośpiechu, lecz to, że nie zamierzam siedzieć na nl2 tak jak robiłem to kiedyś.

Co do trapowania asów - tak na zoomie prawie każdy trapuje asy na tych limitach. Może nie dosłownie każdy ale prawie każdy. Mówiąc "co trzecią" rękę, to było celowe, ironiczne wyolbrzymienie.

Odpowiedz
Cytat
MIKEengineer Autor wątku
MIKEengineer

Napisane przez socket05

Sorry ale nie marzę o niczym innym niż grze z sick maniakami...co to znaczy że nie da się z nimi grać?

To znaczy, że przed flopem będziesz mógł wchodzić do gry tylko z KK, AA, AK i QQ. O cbetach i stealach możesz zapomnieć mają przy stole chorych maniaków tak powiedzmy szeciu, czy siedmiu.

Odpowiedz
Cytat