Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AQ nl50

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
491 Wyświetlenia
Aimboy

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (2 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop

Hero (BB) ($69.85)
SB ($61.25)

Preflop: Hero is BB with Q, A
SB bets $1.50, Hero raises to $5, SB calls $3.50

Flop: ($10) 8, 10, J (2 players)
Hero bets $6, SB calls $6

Turn: ($22) A (2 players)
Hero bets $14, SB calls $14

River: ($50) 9 (2 players)
Hero bets $23.50, 1 fold

Total pot: $50 | Rake: $0.50

Ten sam przeciwnik, chociaż zdecydowanie widać, że zaczął tiltować, często 3betował, ale nadal nie mogę zbyt wiele o nim powiedzieć, poza faktem, że prawie zawsze sprawdzał cbety, nigdy ich nie raisował. To był mój pierwszy cbet w 3betowanej puli, więc musiałem go zagrać, żeby zobaczyć jak przeciwnik się zachowa. Turn wydaje mi się standardowy, zastanawia mnie tylko jak zagrać na river. Czy wielkość value beta dobra, czy może powinienem zagrać trochę mniej?

4 odpowiedzi

Preflop OK.

Na flopie dobry jest ten bet, jeśli masz w planach zabrać tą pulę bez showdownu będąc unimprooved. Dobre jest też to, że bet na flopie z AQ dobrze maskuję tę rękę. Gdy spadł as (biorąc pod uwagę okoliczności a przede wszystkim fakt tiltowania) nie widzę nic złego w value betowaniu top pary i drawa. Na river spada straight, myślę że bet do 1/2 pota jest najlepszy, żeby villain pokusił się o crying calla.

Ręka była silna i kiedy wkładać w pulę trzy bety, jeśli nie w takich sytuacjach.

Aimboy Autor wątku
Aimboy

Potem miałem dobre z nim rozdanie, miał stack około 60$, dostałem AA na pozycji, koleś 3betuje, zagrywam call, flop jakiś niski sparowany, coś w stylu 774, on check, ja cbet mniej więcej 3/4 puli. On zagrywa natychmiast all-in, ja sprawdzam. Ostatecznie pokazał JTo i uciekł ze stołu :D

Went bananas on paired board. Upadek wielu graczy low stakes HU.

simon1989

Imo zagrałeś to standardowo.

Na tym flopie c-bet dobry bo bijesz sporo drawów i do tego sam masz trochę opcji na ulepszenie. Na turnie spada A i często po Twoim bet/bet on może tutaj nie uwierzyć(myslenie donka: spadło A to przecież skoro je ma to powinien poczekać) i na tilcie nawet semiblefować turna bądź zagrać z totalnym air na fe którego nie ma.

Imo skoro robiłeś c-beta pierwszy raz to jest to dobra okazja by tak zagrać tym abrdziej, że bez pozycji nie masz w sumie wyjścia :P

Na river dobry bet sizing być dać mu szansę na crying call i stiltować go do końca.

Jeżeli wykazywał dużo agresji i lubiał floatować pod scary card można zagrać c/c tun i reevaluate river for tilt value :D