Przejdź do forum
All in strategy

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] All in strategy

17 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
811 Wyświetlenia
Lazaruspl
Oldschool Grinder

Ostatnio po newsie o botach na poker stars, ktore z samej gry byly na plus zainteresowalem sie ich "strategia". Wyglada na to, ze jedyne na czym ona polega to walenie all inow. Tym bardziej bylem zaskoczony tym, ze nie tylko nie sa na minusie ale nawet wygrywaja. Co prawda ich zagrania w stylu all in 22+ mnie nie przekonują i ciężko mi sobie wyobrazić czy w ten sposób można wygrywać np na NL25, jednakże gdyby tak zawęzić range, czy coś takiego ...
Wpadlem wiec na pomysl, zeby opracowac cos w stylu strategii all in. Jest to o tyle ciekawe, ze nie wymaga zadnego myslenia, jedynie dobranie odpowiednich kart do odpowiednich zagran graczy i oczywiscie pozycji, ktora mamy na stole. Chetnie zaryzykuje część rolla, zeby ową strategię przetestowac bo w grze cash glownie zalezy mi na vpp (punkty na p*). Takze z taką strategią granie 20 stołów na raz nie powinno stanowic problemu i punkty lecialy by ze az milo. Celem nie jest wymyslenie strategi ktora da nam 3bb/100, wystarczy cos dzieki czemu po powiedzmy 20 000 rozdan wyjdziemy na 0, oczywiście każdy + będzie mile widziany.
Przede wszystkim trzeba zacząć od tego z jakim stackiem wchodzimy i z jakim wychodzimy, tutaj proponowalbym standardowe minimum czyli 20bb, i wychodzenie, kiedy uda sie nam wygrac. Co do reszty strategii to poki co chcialbym posluchac Waszych opinii. Jakie karty, z jakich pozycji, czy uwzgledniac jakies wyjatki? Itd.

16 odpowiedzi
kempesKGB
Oldschool Grinder

przeciez jest juz SSS?

Lazaruspl Autor wątku
Lazaruspl
Oldschool Grinder

SSS nie dziala, przynajmniej na poker stars, poniewaz sa stoly 20-50bb, wiec ilosc shortow jest za duza zeby to bylo oplacalne. Poza tym chodzi o strategie, gdzie na preflopie rzucamy odrazu all ina, tak jak te boty i nie myslimy o calej reszcie.

Zamiast starac sie wymyslac strategie dla bezmozgow, zacznij myslec i ulepszac swoja :P

kempesKGB
Oldschool Grinder

poroniony pomysl, zeby wymyslac bezmyslna strategie, ktora nie ma byc nawet wygrywajaca no ale jak sie uparles to ci podpowiem, ze policzenie wartosci liczb Sklanskiego-Chubokova dla wszystkich pozycji bedzie niezlym startem

Lazaruspl Autor wątku
Lazaruspl
Oldschool Grinder

O Sklanskym juz myslalem :)

Nie wiem czy wszyscy mozecie sie pochwalic wynikami, ktore osiagaja te "bezmozgie" boty. No ale skoro uwazacie, ze to bez sensu to trudno. Co do nieosiagania zysku to chyba oczywiste, ze jak wychodzisz na 0 grajac konkretna ilosc rąk to zarobisz kupe kasy na rakebacku i o to wlasnie chodzi.
Zreszta nvm ...

ablazer
Elite Grinder

Rzuć jakimś linkiem o tych botach, ponieważ na razie naprawdę nie wyglądasz zbyt wiarygodnie ze swoją strategią :f_thumbsup:

Lazaruspl Autor wątku
Lazaruspl
Oldschool Grinder

https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Odkryto-10-kont-botow-na-PokerStars_34782
Jak macie konto na ptr to mozecie zobaczyc ze ich gra polegala tylko i wylacznie na all inach.

A jak się komus czytać nie chce to wystarczy ten fragment:
"Ze wszystkich 12 kont - botów wypłacono łącznie 223 150 $. Na tą kwotę złożyło się 74 439 $ z wygranych przy stolikach, 6305 $ z wygranych zdobytych podczas turniejów VIP Freeroll i 142 406 $ z różnych bonusów, między innymi z VIP Stellar Rewards Milestone oraz z bonusów zakupionych w sklepie VIP. Udało się skonfiskować 2084 $ w gotówce i punkty FPP warte około 4446 $."

kempesKGB
Oldschool Grinder

Napisane przez Lazaruspl
Nie wiem czy wszyscy mozecie sie pochwalic wynikami, ktore osiagaja te "bezmozgie" boty.

a ja nie wiem, czy te boty nie rozgrywaly dziennie wiecej rak niz ja przez cale zycie

Lazaruspl Autor wątku
Lazaruspl
Oldschool Grinder

Wezmy pierwszego:
7emenov -> 1kk rąk w ciagu ponad roku. Przyjmijmy ze rok. To wychodzi:
2739 dziennie. Sporo ale wcale nie tak strasznie duzo. Jak bili rekordy rozegranych rąk to w ciagu jednego dnia po kilkadziesiat tysiecy trzepali.

Dobra zreszta temat jest do usunecia, bo mial byc o kartach a zszedl na filozofie i za chwile bedzie czysty spam.

Napisane przez Lazaruspl
SSS nie dziala, przynajmniej na poker stars, poniewaz sa stoly 20-50bb, wiec ilosc shortow jest za duza zeby to bylo oplacalne. Poza tym chodzi o strategie, gdzie na preflopie rzucamy odrazu all ina, tak jak te boty i nie myslimy o calej reszcie.

Dla mnie dziala :)

Aimboy
PokerStrategist

Napisane przez Lazaruspl

Co ma ilość shortów-fishów do opłacalności strategii?

szok38
Elite Grinder

Hmm...Ma to do tego ,że nadal sss jest opłacalne _confused: .

Napisane przez Lazaruspl
https://polska.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Odkryto-10-kont-botow-na-PokerStars_34782
Jak macie konto na ptr to mozecie zobaczyc ze ich gra polegala tylko i wylacznie na all inach.

ich gra mogla polegac tez na tym, ze grali w kilku przy jednym stoliku i wymieniali sie informacjami nt kart. a majac wiecej informacji niz przeciwnicy mozna wygrywac nawet ze slaba strategia

babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez Lazaruspl
Ostatnio po newsie o botach na poker stars, ktore z samej gry byly na plus zainteresowalem sie ich "strategia". Wyglada na to, ze jedyne na czym ona polega to walenie all inow.

Witam, dziś rozegrałem rękę tą strategią i chciałem zapytać, czy zagrałem ją dobrze:

$0.10/$0.25 No Limit Holdem
FullTiltPoker
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG eeslikarjus ($26.69)
UTG+1 4kNort ($56.95)
MP1 DizzieRascal ($30.43)
MP2 raisonblue ($64.06)
MP3 alessandro_sib ($25)
CO Hero ($48.30)
BTN shoaib88 ($24.13)
SB RuffyMatt ($35.47)
BB Dyszka ($48.17)

Pre-Flop: ($0.35, 9 players) Hero is CO 6♠ 6♦
5 folds, Hero goes all-in $48.30, shoaib88 goes all-in $24.13, 2 folds

Flop: 10:spade: 2♣ Q♠ ($72.78, 2 players, 2 all-in)

Turn: 4♣ ($72.78, 2 players, 2 all-in)

River: 5♥ ($72.78, 2 players, 2 all-in)

Final Pot: $72.78
Hero shows a pair of Sixes
6♠ 6♦
shoaib88 shows Ace Queen high
A♣ J♥

Hero wins $70.35 (net +$22.05)

shoaib88 lost $24.13

Myślę, że miałem wysokie FEq, niezłe equity vs calling range blindów (zwłaszcza, że gracz na BB jest graczem polskiego PokerStrategy), a przeciwnik grający na BU będący targetem tego zagrania był stiltowany i wiedziałem, że może mnie tu luźno sprawdzać. Nie wiem, czy dobrze dobrałem swój pushing range? Sprawdziłem w stovie jak wygląda moja sytuacja vs calling range villaina:

Board:
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 63.285% 62.70% 00.58% 1315178390 12265022.00 { 6d6s }
Hand 1: 36.715% 36.13% 00.58% 757863966 12265022.00 { random }

Wygląda na to, że jestem tu z przodu, więc chyba push był tu EV+?
Jak widać po wyniku rozdania można wygrywać grając tą strategią :f_thumbsup:

Pozdrawiam :D
_______
pisząc posta nie miałem zamiaru nikogo urazić, więc proszę nie brać go do siebie :)

spoko, ja misclicknąłem ostatnio 84s push za 50$, ale całe szczęście nikt nie sprawdził ;]

babel92
Oldschool Grinder

A ja to zagrałem celowo xD Looknij pod tym linkiem-> Step by step... :D