Przejdź do forum
AK - pre flop mss

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK - pre flop mss

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
994 Wyświetlenia

Witam

Chciał bym poruszyć temat który mnie nurtuje , a mianowicie po każdej swojej grze staram się robić analizę rozdań, przeglądam w poker trackerze , moje rozdania które przegrałem i które wygrałem i co rzuca mis się w oczy to to, że dużo przegranych rąk to głównie AK , a zwłaszcza to rozegrane pre flop staram się robić table selection aby uniknąć jak najwięcej conflipów , Mam pytanie do osób grających mss , czy my jako gracze mss jesteśmy skazani na serie conflipów związanych z rozgrywaniem AK pre flop i może znacie jakieś sposoby, aby liczba bad beatów było mniej odczuwalna. Dzięki za wszelkie rady .
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (8 handed) - Party-Poker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (CO) ($2.09)
MP1 ($4.06)
SB ($4.97)
BB ($4)
UTG+1 ($4)
MP2 ($1.28)
UTG ($7.64)
Button ($6.89)

Preflop: Hero is CO with A, K
4 folds, Hero bets $0.16, Button calls $0.16, 2 folds

Flop: ($0.38) 10, 8, K
II
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (8 handed) - Party-Poker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (UTG+1) ($1.70)
SB ($4.08)
BB ($5.07)
MP2 ($5.25)
Button ($13.79)
CO ($4)
MP1 ($4.31)
UTG ($1.96)

Preflop: Hero is UTG+1 with K, A
1 fold, Hero bets $0.16, 2 folds, CO raises $0.48, 3 folds, Hero raises to $1.70 (All-In), CO calls $1.22

Flop: ($3.46) 7, 7, 10 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($3.46) 4 (2 players, 1 all-in)

River: ($3.46) 5 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $3.46
III
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (6 handed) - Party-Poker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (UTG) ($1.69)
BB ($6.68)
CO ($4.28)
Button ($1.45)
SB ($6.97)
MP ($4.18)

Preflop: Hero is UTG with A, K
Hero bets $0.16, MP raises $0.48, 4 folds, Hero raises to $1.69 (All-In), MP calls $1.21

Flop: ($3.44) 10, 7, 8 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($3.44) 9 (2 players, 1 all-in)

River: ($3.44) 4 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $3.44
IV

Hero (UTG+1) ($1.68)
UTG ($2.61)
MP2 ($2)
Button ($5.39)
MP1 ($4.75)
SB ($4)
BB ($4.12)
CO ($2)

Preflop: Hero is UTG+1 with A, K
1 fold, Hero bets $0.16, 4 folds, SB raises $0.54, 1 fold, Hero raises to $1.68 (All-In), SB calls $1.12

Flop: ($3.40) 9, 10, 6 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($3.40) 9 (2 players, 1 all-in)

River: ($3.40) 2 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $3.40
V
Party Poker No-Limit Hold'em, $0.04 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (Button) ($1.35)
MP2 ($4)
MP1 ($7.08)
UTG ($4.41)
MP3 ($4)
SB ($9.74)
UTG+1 ($4)
BB ($4.45)
CO ($6.91)

Preflop: Hero is Button with K, A
3 folds, MP2 bets $0.16, 2 folds, Hero raises $0.40, 2 folds, MP2 raises to $4 (All-In), Hero calls $0.95 (All-In)

Flop: ($2.76) Q, 8, 6 (2 players, 2 all-in)

Turn: ($2.76) 9 (2 players, 2 all-in)

River: ($2.76) A (2 players, 2 all-in)

Total pot: $2.76

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
ZielonyWafel
PokerStrategist

Moze to jest troche pokerowa herezja, ale ja nie lubie wrzucac AK AI pre flop. Kazdy made hand ma wieksze equity niz nasze AKo.

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Teraz gram dużym stakiem speed i u mnie AKo AKs ai pf jest na plus.
Chyba dziwne to jest?

Odpowiedz
Cytat
filipkow81
PokerStrategist

jak dla mnei nie ma na to reguły - ale na murków raczej bym się zastanawiał - chociaż AKs pewnie bym wsunął.
Jeśli chodzi o LAGów i Fish'y - bez zastanowienia.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Staram się grać ABC tak jak to jest w artykułach napisane czyli , jeśli podbijam z mp1 i dostane przebicie to gram push , no i nie wyobrażam sobie żeby nie reastealowac z AK , ale jak tracę 8 BI podczas jednej sesji głównie przez przegrane conflipy gdzie moje AK zostaje przełamywane przez niskie packiety , to bardzo zastanawiam się nad opłacalnością grania AK push pre flop i celowania w swoje 6 outów .

Wafel , :f_thumbsup: może to nie herezja bo sam się nad tym zastanawiam czy by nie zmienić stosunku do Ak pre flop można, może zacznę rozgrywać je tak jak dotychczas tylko z uszczuplonym stackiem ( w sensie że jeśli w wyniku przebicia mojego c-beta , lub nie udanej kradzieży blindów mój stack będzie bliższy shortowi to gram z AK ABC , i jeśli znajde się w rozdaniu z lagiem lub fishem ,

Filipkow – jak widzę że to murek ze statystykami 5/5 i 6/5 po dość dobrej próbce rozegranych rozdań o też unikam konfrontacji , z chęcią zajrzę na twój blog bo też mecz ten sam limit . _ugly:

Może macie jakieś pomysły jakie statystyki mogły by mi pomóc w podjęciu decyzji czy z tym graczem warto zagrać push preflop z AK? ?(
Bo jedynie co przychodzi mi do głowy to

Vpip /fold 3bet pre flop /

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon
PokerStrategist

gram tez na party, nl10, ak w trakcie czytania pierwszego postu dało mi BI. Jak dla mnie, AK bardzo w porządku, jednak trzeba zaglądnać do huda i sprecyzowac co gosc moze tam miec i rozpatrzyć pozycje, czy nasz shove moze kogos wciagnac do rozgrywki. Jeżeli ktoś wchodzi all in w conajmniej połowie przypadków lepiej sie złożyć niż callować taki bet.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon
PokerStrategist

3bet premium
4bet premium
tot3bet
tot4bet
fold3bet
fold4bet? ?
vpip pfr z danej pozycji .

Odpowiedz
Cytat
cin3q
Oldschool Grinder

Może macie jakieś pomysły jakie statystyki mogły by mi pomóc w podjęciu decyzji czy z tym graczem warto zagrać push preflop z AK? Bo jedynie co przychodzi mi do głowy to Vpip /fold 3bet pre flop /

Sprawa jest prosta , dostając 4bet od rega co najwyżej masz coin flipa AQ ekstremalnie rzadko tam zobaczysz , oczywiście jeżeli nie jest to sytuacja wojny o blindy. 3 betując gościa musisz już wiedzieć co zrobisz na jego ewentualny 4bet , także patrzysz na takie statystyki jak Vpip/pfr , raise first in (oczywiście pozycyjne) fold to 3bet , 4bet range (jedynie przy dużej próbce rąk). Zakładając że on zagra call to patrzę również na F cbet flop.

Natomiast jeżeli to ty otwierasz i dostajesz 3bet to patrzę na 3bet preflop , call open , oczywiście vpip/pfr oraz jak gość mnie widzi czy folduje na 3bety 85% czy 50%

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Cin3q , twój post to dobre podsumowanie , tematu . Wydaje mi się że można by go zamknąć 

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

Czemu nikt nie wspomina że na MSS dead money daje nam takie busto do equity że często z samych oddsow nie możemy go już foldować. Po tym jak to my 3betujemy, to kto by to nie był na NL4 to grał bym call lub shove do 4beta, a jeśli to nas 3betują to sprawa jest prosta wystarczy przeczytać staty jeśli są miarodajne a jeśli nie to wziąć pod uwagę pozycje tak jak to już powiedziano wcześniej. A tak poza tym to praktycznie w żadnym z powyższych rozdań nie masz już fold equity poprzez otwieranie za 4BB, grasz MSS to przy trafieniu kasę zdążysz władować post flop po jaki ciort robisz to pre flop _p:

Odpowiedz
Cytat
cin3q
Oldschool Grinder

to kto by to nie był na NL4 to grał bym call lub shove do 4beta

Jakoś sensu w callowaniu 4betu zbytnio nie widzę, stack nam na to nie pozwala ,

Odpowiedz
Cytat