Zakladajmy sytuacje ze Hero trzyma jedna z rak AK badz QQ
Hero is MP2 with AK/QQ
x folds, Hero raises to 1$, CO reraises to 3,5$, x folds, Hero ?
Nie wiem co w takich sytuacjach robic bez statystyk przeciwnika, 4betowac? Call? A moze fold?
Zakladajmy sytuacje ze Hero trzyma jedna z rak AK badz QQ
Hero is MP2 with AK/QQ
x folds, Hero raises to 1$, CO reraises to 3,5$, x folds, Hero ?
Nie wiem co w takich sytuacjach robic bez statystyk przeciwnika, 4betowac? Call? A moze fold?
dragoste wydaje mi się, że na NL25 nie do zrzutu A/K masz mniejsze prawdopodobieństwo, że on ma A/A, K/K... przeciwko Q/Q masz flipa dla mnie nie do zrzutu raczej
może trochę inaczej to wygląda tu ale również A/Ks VS BTN https://polska.pokerstrategy.com/video/1632/
Siema.
FR czy SH?
Na unka na FR raczej foldy/slabiej calle, na SH raczej 4bety, rzadziej calle.
FR
no wlasnie ja mam problem bo nie potrafie spasowac AK, a wiem ze call jest zlym wyjsciem a mimo to sprawdzam... I potem wychodzi ze jest K na flopie i ja z AK nie odpuszczam i pokazuje mi kolega AA
jezeli uwazasz, ze mozesz komfortowo wrzucic stack to 4bet/call, jesli nie to fold, nigdy nie calluj 3betow OOP 100bb deep vs myslacy przeciwnik
teoretycznie moglbys tez zamienic reke w blef grajac 4bet/fold, ale jezeli on pushuje cokolwiek oprocz KK+ bedziesz mial wystarczajace oddsy na call
jesli chodzi o sizing to 2,2 do 2,5 razy jego 3bet, cokolwiek wiecej to palenie pieniedzy
easy fold na 100bb+
easy push na 50bb-
(ofc opierajac sie cały czas o staty 3b typa - FR)