Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AI po reraise

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
646 Wyświetlenia
Lepracun
PokerStrategist

Nie chce tutaj kwestionowac artykulow, ale czy moglibyscie wytlumaczyc dlaczego dochodowym ma byc zagranie AI po 3becie przeciwnika. Mysle ze przeciwnik na prawde rzadko bedzie calkowicie blefowal, a ze slaba reka (<JJ) tez sporodycznie robil to zagranie. Po moim AI praktycznie nigdy juz nie spasuje ze wzgledu na oddsy.

Mozliwe ze sa rozwazania fisha, ale jestem po 5k rozdan i 150 BB na minusie i staram sie znalezc leaki.

7 odpowiedzi
MistyK
Oldschool Grinder

Hmm nie rozumiem :D Nie chcesz wrzucac pf z AA? Swoja droga twoj post jest lekko nie po polsku , nie kumam puenty:<

piotereczek
Oldschool Grinder

cz , AI po trzybecie jest dochodowe np z AA czy kk :facepalm:
możesz napisać z czym nie chcesz się alinować lub sprawia ci to problemy , a najlepiej wrzuć problematyczne rozdania do oceny
pozdrawiam .

koval1990
PokerStrategist

edit.

szok38
Elite Grinder

Poker jest grą matematyczną , im z niższmym stackiem gramy tym bardziej matma Nas wspiera.

Zagranie dochodowe allin po 3becie oponenta jest możliwe jesli takowe ocenimy za dochodowe :D .Matma plus histra stołu , oponenta

Lepracun Autor wątku
Lepracun
PokerStrategist

Gram na najnizszych limitach wiec statystyk nie biore narazie pod uwage i polegam na tabeli. Mowi ona zeby wchodzic AI po reraise przeciwnika z np TT. Moim zdaniem na prawde rzadko kiedy przeciwnik wejdzie z czyms gorszym od TT.

Chodzi mi o fakt, ze tabela nakazuje po 2 raisach wchodzic tylko z AA, KK ale jezeli 2 raise nastepuje po naszym podbiciu zakres rak znacznie sie zwieksza. Rozumie mnie ktos?

Aimboy
PokerStrategist

Tak, sytuacja wygląda tak:

Masz 20bb w stacku, grasz raise 4bb, przeciwnik po tobie push - masz do dołożenia 16bb do puli 40bb, czyli potrzebujesz 40% equity.

Masz 20bb w stacku, przeciwnik przed tobą gra raise 4bb, drugi gra reraise push - dokładasz 20bb do puli 44bb, potrzebujesz koło 46%.

W obu przypadkach zasięg 3betującego przeciwnika będzie taki sam, tylko mniej equity potrzebujesz, żeby pushować, stąd ta różnica. No i pozostaje kwestia przeciwników, jeśli uważasz, że na twoim roomie przeciwnicy 3betują tylko z JJ+ AK, to spokojnie możesz foldować takie TT po 3becie, ale tak naprawdę rzadko będziesz trafiał na taki ultra tight zasięg.

Lepracun Autor wątku
Lepracun
PokerStrategist

O to mi chodzilo. Dzieki wielkie za dokladne tlumaczenie