Przejdź do forum
40.000 rąk i 0 prof...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

40.000 rąk i 0 profitu ^^

45 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
3,945 Wyświetlenia
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

A no i jedno małe pytanko xD
Jak ustawić w windows-ie zeby pritscreeny robiło odrazu do jakiegos folderu ? :)
bo zawsze musiałem wklejac do painta i zapisywac gdzieś xD :)
Może ktoś tutaj bd wiedział cos ? :)

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

Napisane przez boxer82

Napisane przez JooZeeF
a jak zrobić zeby zobaczyć wszystkie statsy z moich 40k rąk ??
Pozatym coś mnie nie chce słuchać ale to mniejsza z tymi powtórkami ważniejsze jest dla mnie zobaczenie całosci z tych 40k :)

Jak wstawiać statystyki do oceny

tutaj jest link

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

By joozeef at 2011-09-03

By joozeef at 2011-09-05

tak wygląda mój pokerowy dorobek życia :P

Nie wiem czy zakładać nowy wątek skoro i tak w tym chodziło o to właśnie powyżej :)

Dla znających się na statsach z PT3 proszę o pomoc w :
- co usunać/ dodać by statsy były bardziej czytelne i przejrzyste
- analizie moich statsów co poprawic na czym sie skupic itp.

Sam zauważyłem ze muszę ograniczyc strataty z blindów co juz skutkuje na + bo na BB było 160 a SB 145 :)

z góry wielkie dzięki :)

Odpowiedz
Cytat
Qbaloz
PokerStrategist

grasz SH? Jaki limit?

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

hmm zakladam ze jest to SH ....

grasz 31 / 9 - dla ogarnietych graczy jestes mega fiszem ... sorki za to ale to tak wyglqda

Sprobujemy cos zaradzic

Jak mniemam jestes poczatujacym graczem vpip i pfr powinny byc do siebie zblizone - czyli jak u ciebie pfr jest 9 to vpip powinno max byc okolo 14 a najlepiej cos w okolicy 12 / 9 - jezel ichcesz podbijac tylko 9% rak - jak na short handed to strasznie nitowato wiec polecalbym to troche poszerzyc mniejwiecej do czegos w stylu 15/12 czyli gracv mniejwiecej cos takiego

UTG AJ+ KQs 22+

MP dokladamy KQo i czasem ATs jak mamy matola na blindach

CO dokladamy 89s+ i BROADWAY'e (czyli jakies JT+ ) A8s+ a9o+

BU dokladasz 56s+ 78o+ kazdy As jakies siuted gapery itp

SB jako pierwszy otwieraj w zaleznosci od tego kto siedzi na BB jak jakis slaby gracz ktory calluje to otwieraj mniejwiecej to co na MP plus jakies Asy, jak masz gracza Tight to otwieraj tak jak na CO mniejwiecej

BB - jak dostales limpa z SB to prawie zawsze podbijaj any two - chyba ze to mega retard to czasami czekaj ze smieciami jak wiesz ze bedzie w cholere callowal

Jak masz pozycje CO lub BU a ktos zlimpowal to go izoluj podbiciem z AT+ QT+ 22+ mniejwiecej

I najwazniejsze kazda z tych rak podbijasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIGDY NIE LIMPUJ

Jak bedziesz gral tak jak ci mniejwiecej napisalem to bedzie duuuzo lepei jz twoimi statami i winratem

Nastepna sprawa nie dokladaj z BU SB jak masz jakies smieci
Z SB mozesz dolozyc jak masz np 1-2 limperow i trzymasz 22 - 99 to dajesz tylko call bo tak sie najlatwiej na micro takie rece rozgrywa
Z BU tez czasem mozesz zlimpowac jak juz ktos limpowal z 22-66 ewentualnie jakies 56s+

Ogolnie staraj sie nie callowac szczegolnie na blindach !!

Masz bardzo maly 3bet tylko JJ+ AK i nic wiecej - jak jestes na blindach i ktos Ci kradnie z BU lub CO to 3betuj jakies KQ AJ+ czasami jakies KJ

Jestes calling station - czyli callujesz do rivera jakies 2gie pary top pary na boardach gdzie bylo mase drawów itp - ogranicz to ... mowi o tym statystyka WTS (went to showdown) masz 29% powinienes zbic do okolo 25-26% a nawet jesze ze 2-3 % nizej bedziesz mial mniej marginalnych sytuacji a co za tym idzie skoczy cCi do góry statystyka W$SD (won money at showdown) teraz wygrywasz na river 49% jak obnizysz WTS bedziesz wygrywall okolo 55%+ - jeest to powiazana zapewne z tymi limpami co je robisz z SB BU jak je ograniczysz to napewno WTS troche spadnie

To sa takie podstawowe zmiany nad ktorymi musisz zaczac pracowac od zaraz - po wdrazeniu tego co napisalem winrate powinienes spokojnie utrzymac na poziomie 5bb/100, zeby coś wiecej powiedziec o Twojej grze potrzebne mi sa

AF - total agression factor
AF Flop
AF Turn
AF Riv

donkbet flop
raise cbet
ch / raise flop i turn

Ps. Jakie to limity

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

nl10 ale nl5 i nl2 xD

w sumie moj bład ze dałem z wszytkiego mogę dać tylko z nl 10 albo/i nl5 i porownać czy naprawde jest tak źle :)

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

Na samym nl10 jest 26/11 tak wiec troche lepiej ale to tylko 13k rąk ;/
WTS też ok 1% mniejsze.
3bet.. nie wiem jak jest z 3betem bo zazwyczaj gram preflop 3,5 BB to nie wiem czy to uwzględnia jako 3bet ?
Dzieki za poswiecenie czasu na analize ;)
wysłałem Ci zaproszenie chetnie pogadam na priv by pewne sprawy wyjaśnić ;)

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez JooZeeF
3bet.. nie wiem jak jest z 3betem bo zazwyczaj gram preflop 3,5 BB to nie wiem czy to uwzględnia jako 3bet ?

3bet jest wtedy gdy:

Ktos podbija np z MP a ty go przebijasz - nie ma to nic wspolnego z wielkoscia podbicia

Napisane przez JooZeeF

wysłałem Ci zaproszenie chetnie pogadam na priv by pewne sprawy wyjaśnić ;)

Nie ma nic na skrzynce ...

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

No wchodze na Twoj profil i daje dodaj do przyjacioł i potwierdzam wysłanie tak wiec nie wiem o co kaman ;)

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player
plusEVqba
PokerStrategist

Postaraj sie zeby Twoje statystyki wygladaly podobnie jak moje i bedzie gitara

nl10 SH 10k

I apropo tego co jeszcze wrzuciles:

Check / raise flop - moglby byc wiekszy ale ja tez mam z tym problem (ogolnie to chodzi o to ze jak ktos ma duzy cbet - okolo 75%+ to na fajnych boardach, które ciezko trafic mozesz raisowac np KK2 K73 JJ8 itp )

Reszta spoko tylko dziwne ze masz wieksze AF na R niz na T - prawdopodobnie tam czesciej blefujesz. ... szczegolnie na SB ;p

AFq mowi ze czesto callujesz marginalne uklady do river -wiecej zrzucaj 2gich par, top par ze slabym kickerem itp

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

AF na River jest wieksze niż na Turnie pewnie dla tego że jak trafie to gram Cbeta po czym na lepszego gracza albo lubiacego blefowac poprstu czekam turn on betuje ja check/ raise a na turnie poprostu mocny bet :)

Odpowiedz
Cytat
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez JooZeeF
AF na River jest wieksze niż na Turnie pewnie dla tego że jak trafie to gram Cbeta po czym na lepszego gracza albo lubiacego blefowac poprstu czekam turn on betuje ja check/ raise a na turnie poprostu mocny bet :)

Przeczytaj sam co napisales jescze raz :ayfkm: bo ja nic z tego posta nie zrozumialem ?(

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

Haha no w sumie racja sorki :P
Chodziło mi o to że po prostu czekam na turnie z dobrym układem a na river gram bet'a i temu AF River mam wieksze niż AF Turn ;)

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siemanko.

Szukam i szukam tego screena ;)

No tak... tutaj czeka Cie troche pracy :P

Vpip i pfr. To powinno byc cos w granicy 22/18, czy 19/16/sth. Masz za duzy GAP miedzy vpip a pfr, czyli za duzo callujesz, albo za duzo limpujesz.

Z pewnoscia masz jednak za duzy calling range. To co callujesz pf vs raise, to powinny byc rece typu PP ( 55/66 itp. ), oraz SC ( 76s, 75s itp. ), ewentualnie jakies AQ/KQ, ale to tylko polowa sukcesu... teraz musisz sie dowiedziec kiedy je callowac, czyli czeka Cie troche pracy.

3betujesz tylko bardzo mocne rece, nie befujesz w ogole. Po poprawieniu podstaw ( te pkt. wyzej ), mozesz sie zajac tematem 3betow light.

Przez Twoj bardzo mocny range, mozesz cbetowac sporo i to robisz, ale kwestia jest taka, ze musisz/powinienes otwierac troche szerzej, wiec i cbetowac trzeba bedzie inaczej.

Limpy w ogole musisz wyelminowac. CALKIEM.

Powinienes zaczac cos stealowac, bo prawie w ogole tego nie robisz.

To nie jest wszystko... ale od tego zacznij. Po jakiejs w miare sensownej probce, przynajmniej 20-25k hands wrzuc staty ponownie, to powalczymy z tym dalej.

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

Siemano ! ;)
Po mega długiej przerwie.. wklejam statsy z ok 100k przez ostatnie pół roku ;)
Trochę historii.. Na poważnie i TYLKO casha gram od początku roku, chodź statsy są od października 2012. Najwięcej Grałen na NL10 jak widać, co nie było najlepszym shotem :D sądząc po samej lini EV (My C all-in Adj) która wyszła mega na minus.. aktualnie gram Nl5E (druga linijka od dołu) miałem chwilowy spadek 10bi dlatego taki mały winrate.. troche luzno gram ale to też mała próbka wiec może dla tego :) .. pare dni temu kupiłem baze 5mln rozdań sick.. 4gb :D xD tak że teraz można grać.

Jak ktoś znowu rzuci okiem to bedzie super. Pozdro ! _cool:

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Heja.

Niestety z tych filtrow co podales, to nie da sie wiele wyciagnac. Glowny powod, to fakt, ze wszystko jest razem.

Oddziel limity -> wrzuc statystyki pozycyjne dla osobnych limitow i wtedy przejdziemy do analizy.

Przyklad:
NL 10 ZOOM FR 25k

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

ok wyfiltruje 2 limity bieżący który gram i z NL10 ;) Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

Aktualny NL5

Odpowiedz
Cytat
JooZeeF Autor wątku
JooZeeF
Poker Player

NL 10 które grałem od października 2012 do połowy marca 2013