Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 4 Bet range

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
424 Wyświetlenia
pitersonicus

Witam, mam nadzieje że post w dobrym miejscu

Może mi ktoś wytłumaczyć statystykę 4Bet range ??
Jak ją czytać ?? i właściwie co Ona nam mówi o przeciwniku ??

5 odpowiedzi
mko101

4bet range mowi nam nic innego niz z jakim rangem przeciwnik 4betuje. Mozesz sobie wpisac to do PokerStove albo innego programu i zazwyczaj bedzie to QQ+.

Cykor

siema,
4bet range, jest to zakres z jakim villain 4betuje.
Od zwykłej stat. "4bet" różni się tym, że jest liczona ze wszystkich rąk, nie tylko z tych rozegranych. Przykładowo przy vpip 20 i 4bet 2, 4bet range = 2% z 20 czyli 0,4%.

mam nadzieję, że pomogłem

pozdro :f_thumbsup:

edit: widzę, że mko mnie uprzedził :facepalm: :rage:

Demiurg12

sory chlopaki ale go... prawda

nie prawda ze jezeli ktos ma 4bet range 2.5 to 4betuje tam JJ+ AQo+ a jezeli ma 4% to 99+ ATs+ , nie mam stova teraz wiec szczelam z zakresami ,

4bet range mowi nam ile 4betuje przeciwnik ale , nie wystarczy wrzucic do stova i cieszyc sie ,

reg ktory ma 4bet range na poziomie 1-1.3, 1.5% - tak ma tam przewaznie QQ+ AKo+ czasem , ale reg ktory ma juz 4bet range 2%-3% , to wcale tam nie ma 99+ AJs+ , tylko ma tam te 1,5% value range co stanowia AKo+ i QQ a reszta 1,5% to sa blefy jak Axs , wysokie brodwaye , czy niskie pary

z mojego doswiadczenia im ktos ma wyzszy 4bet range tym po prostu wiecej gra 4bet/blefow

maczy

Napisane przez Cykor
siema,
Od zwykłej stat. "4bet" różni się tym, że jest liczona ze wszystkich rąk, nie tylko z tych rozegranych. Przykładowo przy vpip 20 i 4bet 2, 4bet range = 2% z 20 czyli 0,4%.

To co piszesz nie jest prawdą. 4bet range nie jest uzależniony od VPIP. Nie zachodzi między nimi wspólna relacja.

4bet to wszystkie te ręce, które otwierałeś X razy, dostałeś 3bet a następnie 4betowałeś.

@Demiurg12 To co piszesz ma sens, ale na pewno nie na micro stawkach. Tam, jeżeli dostaje się 4bet od gracza, który ma statystyki, po których można nazwać go "regularsem", możemy być praktycznie pewni, że ma tam nutsy.

Cykor

Napisane przez maczy

Napisane przez Cykor
siema,

To co piszesz nie jest prawdą. 4bet range nie jest uzależniony od VPIP. Nie zachodzi między nimi wspólna relacja.

4bet to wszystkie te ręce, które otwierałeś X razy, dostałeś 3bet a następnie 4betowałeś.

@Demiurg12 To co piszesz ma sens, ale na pewno nie na micro stawkach. Tam, jeżeli dostaje się 4bet od gracza, który ma statystyki, po których można nazwać go "regularsem", możemy być praktycznie pewni, że ma tam nutsy.

:facepalm: :facepalm: :facepalm: rzeczywiście błąd :rage: jest 4betrange jest uzależnione od PFR a nie VPIP :facepalm: