Przejdź do forum
3bb/100 zadowalajac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3bb/100 zadowalajace?

46 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
4,417 Wyświetlenia

ja po 60k rak nl4 mialem 12.5bb na 100 i ladny wykres _cool:

Odpowiedz
Cytat
robal123

ja gram 12 stolików i na próbce 120K mam 20bb/100

Taa, chyba na jakimś kompletnym krzaku, a i tak nie wierzę.

Odpowiedz
Cytat

Przy takim winrate to się nie siedzi 120k rąk na jednym limicie :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
rootpl

siedzi się jak się na bieżąco pieniądze wypłaca bo zmusza do tego sytuacja, życie.
kwestia czasu, w końcu się wchodzi na wyższy limit

Odpowiedz
Cytat
robal123

Link do PTR albo się nie wydarzyło.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

A ja mam takie głupie pytanie może :)

Nie jestem w tym zbyt obeznany i zaciekawiło mnie czy jednostka zastosowana w wątku czyli załóżym te 3bb/100 - to są trzy big blindy czy trzy big bety(czyli 6 big blindów) ?

Odpowiedz
Cytat

Raczej chodzi o big blindy.

Odpowiedz
Cytat

z tymi BB i bb to zastawiam się czemu programy trackujące nie mogą zdecydować się na jedno rozwiązanie ;)
PTR ma coś HM co innego

ja podając xBB/100 mam na myśli big blindy, dobrze to piszę?

Odpowiedz
Cytat
philenvyy

Napisane przez rootpl
Gram 16-24 stoły P* SH NL5 BSS
mam po ponad 200k 2bb/100 gdzieś i po analizie sesji wiem, że z 10/100 można przy takiej ilości stołów nawet mieć tylko nie można głupich błędów robić.
pozdro

Masz 200.000 rozdań na NL5?

Odpowiedz
Cytat

ja podając xBB/100 mam na myśli big blindy, dobrze to piszę?

Nie. BB = 2x bb.

Czyli jeśli podajesz np. 5BB/100, to masz na myśli 10bb/100.

Swoją drogą, na microstawkach z samego rakeback'u można wykręcić te 5-6bb/100, w zależności od stylu gry.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

rozwiazalem problem. Okazalo sie, ze granie na wiecej niz 6 stolow jest u mnie ev - , bo na tym limicie nawet granie tylko mocnych rak pf allin moze sie rownac siedzeniu w miejscu, kiedy AA sprawdza QJ , TK i 67s.

Przy robieniu notatek i koncentracji na stolach gram juz BSS NL10 z wynikiem ok 15+bb/100.

Jeśli ktoś ma podobny problem, niech sprobuje - przy takiej grze w pelnym skupieniu a nie czystym grindzie, pasowanie AA czy KK (z notatkami ) to standard kilka razy dziennie (czuje ze tu wsiakaly blindy). Przy BSS nie warto tez zajmowc sie stealowaniem / restealowaniem bez odpowiedniej probki rak badz dokladnej obserwacji przeciwnika, gdyz 1 dobra akcja moze przyspozyc nam dodatkowe 10$ + :)

I nie przywiazujcie sie do top pary bez drawow:) Mam nadzieje ze komus to pomoze

PS. Jesli ktos ma pboblem z graniem z matolami, wchodzacym allin z any 2 (co jest powaznym problemem, bo przeciez wylapywanie takich ludzi to nasza praca :)) polecam wejsc na wyzszy limit zachowawczo, ale szybciej i tam podbudowac na grze tight bankrolla, ja grajac BSS wszedlem na NL10 z bankrollem wymaganym do MSS i wyszlo mi to na bardzo duzy +, bo ludzie sa bardziej przewidywalni

Odpowiedz
Cytat
Rumak87

@UP

No sorka ale jak ktoś będzie miał ujemny winrate na NL2/5 to na NL10 nie stanie się nagle wygrywającym graczem. Agresywny BRM jest tylko dla ludzi którzy już mają ograne pewne sprawy w pokerze. Jak ktoś sobie nie radzi z fishami na najniższych limitach to będzie miał ich mniej na wyższych kosztem większej ilości regow.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

Pamietam, ze w artykulach jest gdzies napisane cos w stylu "Twoj winrate bedzie oscylowal na poczatku w okolicach 2bb/100" i to bylo optymistyczne zalozenie;p
Ja powiem tylko tyle, ze moj winrate raczej rosnie wraz z kolejnym limitem ;d

Odpowiedz
Cytat

fuck winrate

make $ / hr

Odpowiedz
Cytat
mustang0018

jakias zbyt powazna dykusja sie wywiązała, na nl2 na pokerstarsach grajac abc (mam cos to gram, nie mam-pas) po 16k rekach 13bb/100

Odpowiedz
Cytat

BNRAB jaki miałeś winrate na wyższych stawkach? I jakie to były stawki?

Odpowiedz
Cytat
Sanczezzo

Napisane przez Endurx
ja gram 12 stolików i na próbce 120K mam 20bb/100 więc sam sobie odpowiedz czy 3bb/100 powinno Cię zadowalać

Hmmm, zastanawia mnie po co ktos robil 120k rozdan na nl4 przy takim winracie... No offence, ale tylko glupota mi przychodzi do glowy :D

jezus, doczytalem watek, widze ze tutaj co drugi mikrowiec gra teraz 80k + :D za moich czasow to po 10k rak z dodatnim winratem sie wchodzilo wyrzej, kiedys mikro limity sie miedzy soba nie roznily, wiec 6bb na nl10 bylo lepsze niz 6bb na nl5, ale moze ja bylem szalony :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez BNRAB
pasowanie AA czy KK (z notatkami ) to standard kilka razy dziennie

Nie mówisz o pre flopie prawda? Moja wyobraźnia nie potrafi ogarnąć notatek jakie trzeba mieć, aby zrzucić AA pre flop :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie, nie mowie o pf tylko grze postflop.

Grajac ABC siedzialem na tylku przez 30k rozdan w 1 miejscu grajac praktycznie tylko preflop. Potem wydrudowalem tabelki w zlosci , powiesilem nad kompem i gralem to w 100%. Nadal bylo to samo przez kolejne 20k. Wiec nie zawsze.

Gralem Omahe PL 0,25 i Okazjonalne shoty na HU NL 50 przez pewien okres utrzymujac sie z tego. Potem bankroll wsiakl, za sprawa wyplat i FTP i trzeba bylo zaczac od poczatku, ktory wygladal jak pisalem na poczatku.

Na NL10 crushuje, mysle ze w ciagu 10-15 dni osiagne NL25 i to nie na upswingu, bo jade czesto ponizej ev i skladam sie na beadbeatach 1-2 razy na sesje. Ale nie wiem czy tym razem na ten NL25 wchodzic, czy sobie odpuscic, bo 30$ dziennie to na chwile obecna dla mnie good life :)

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Agresywny BRM jest tylko dla ludzi którzy już mają ograne pewne sprawy w pokerze. Jak ktoś sobie nie radzi z fishami na najniższych limitach to będzie miał ich mniej na wyższych kosztem większej ilości regow.

przeczytaj uwaznie temat. mam ograne.
tabele raise/reraise , steals , 3bets , pre i postflop mam juz we krwi, mysle ze problemem byl limit i zmiana strategii na badziewne MSS

dodatkowo dzieki treasures otwieram 1 skrzynke dziennie i biore udzial w wyscigach, wiec rb wychodzi mi jakies 10 do 20 % a jak na ten limit to imo duzo

Odpowiedz
Cytat