ja po 60k rak nl4 mialem 12.5bb na 100 i ladny wykres ♠_cool:
ja gram 12 stolików i na próbce 120K mam 20bb/100
Taa, chyba na jakimś kompletnym krzaku, a i tak nie wierzę.
siedzi się jak się na bieżąco pieniądze wypłaca bo zmusza do tego sytuacja, życie.
kwestia czasu, w końcu się wchodzi na wyższy limit
A ja mam takie głupie pytanie może
Nie jestem w tym zbyt obeznany i zaciekawiło mnie czy jednostka zastosowana w wątku czyli załóżym te 3bb/100 - to są trzy big blindy czy trzy big bety(czyli 6 big blindów) ?
z tymi BB i bb to zastawiam się czemu programy trackujące nie mogą zdecydować się na jedno rozwiązanie
PTR ma coś HM co innego
ja podając xBB/100 mam na myśli big blindy, dobrze to piszę?
Napisane przez rootpl
Gram 16-24 stoły P* SH NL5 BSS
mam po ponad 200k 2bb/100 gdzieś i po analizie sesji wiem, że z 10/100 można przy takiej ilości stołów nawet mieć tylko nie można głupich błędów robić.
pozdro
Masz 200.000 rozdań na NL5?
ja podając xBB/100 mam na myśli big blindy, dobrze to piszę?
Nie. BB = 2x bb.
Czyli jeśli podajesz np. 5BB/100, to masz na myśli 10bb/100.
Swoją drogą, na microstawkach z samego rakeback'u można wykręcić te 5-6bb/100, w zależności od stylu gry.
rozwiazalem problem. Okazalo sie, ze granie na wiecej niz 6 stolow jest u mnie ev - , bo na tym limicie nawet granie tylko mocnych rak pf allin moze sie rownac siedzeniu w miejscu, kiedy AA sprawdza QJ , TK i 67s.
Przy robieniu notatek i koncentracji na stolach gram juz BSS NL10 z wynikiem ok 15+bb/100.
Jeśli ktoś ma podobny problem, niech sprobuje - przy takiej grze w pelnym skupieniu a nie czystym grindzie, pasowanie AA czy KK (z notatkami ) to standard kilka razy dziennie (czuje ze tu wsiakaly blindy). Przy BSS nie warto tez zajmowc sie stealowaniem / restealowaniem bez odpowiedniej probki rak badz dokladnej obserwacji przeciwnika, gdyz 1 dobra akcja moze przyspozyc nam dodatkowe 10$ +
I nie przywiazujcie sie do top pary bez drawow:) Mam nadzieje ze komus to pomoze
PS. Jesli ktos ma pboblem z graniem z matolami, wchodzacym allin z any 2 (co jest powaznym problemem, bo przeciez wylapywanie takich ludzi to nasza praca :)) polecam wejsc na wyzszy limit zachowawczo, ale szybciej i tam podbudowac na grze tight bankrolla, ja grajac BSS wszedlem na NL10 z bankrollem wymaganym do MSS i wyszlo mi to na bardzo duzy +, bo ludzie sa bardziej przewidywalni
@UP
No sorka ale jak ktoś będzie miał ujemny winrate na NL2/5 to na NL10 nie stanie się nagle wygrywającym graczem. Agresywny BRM jest tylko dla ludzi którzy już mają ograne pewne sprawy w pokerze. Jak ktoś sobie nie radzi z fishami na najniższych limitach to będzie miał ich mniej na wyższych kosztem większej ilości regow.
Pamietam, ze w artykulach jest gdzies napisane cos w stylu "Twoj winrate bedzie oscylowal na poczatku w okolicach 2bb/100" i to bylo optymistyczne zalozenie;p
Ja powiem tylko tyle, ze moj winrate raczej rosnie wraz z kolejnym limitem ;d
jakias zbyt powazna dykusja sie wywiązała, na nl2 na pokerstarsach grajac abc (mam cos to gram, nie mam-pas) po 16k rekach 13bb/100
Napisane przez Endurx
ja gram 12 stolików i na próbce 120K mam 20bb/100 więc sam sobie odpowiedz czy 3bb/100 powinno Cię zadowalać
Hmmm, zastanawia mnie po co ktos robil 120k rozdan na nl4 przy takim winracie... No offence, ale tylko glupota mi przychodzi do glowy
jezus, doczytalem watek, widze ze tutaj co drugi mikrowiec gra teraz 80k +
za moich czasow to po 10k rak z dodatnim winratem sie wchodzilo wyrzej, kiedys mikro limity sie miedzy soba nie roznily, wiec 6bb na nl10 bylo lepsze niz 6bb na nl5, ale moze ja bylem szalony
Napisane przez BNRAB
pasowanie AA czy KK (z notatkami ) to standard kilka razy dziennie
Nie mówisz o pre flopie prawda? Moja wyobraźnia nie potrafi ogarnąć notatek jakie trzeba mieć, aby zrzucić AA pre flop
Nie, nie mowie o pf tylko grze postflop.
Grajac ABC siedzialem na tylku przez 30k rozdan w 1 miejscu grajac praktycznie tylko preflop. Potem wydrudowalem tabelki w zlosci , powiesilem nad kompem i gralem to w 100%. Nadal bylo to samo przez kolejne 20k. Wiec nie zawsze.
Gralem Omahe PL 0,25 i Okazjonalne shoty na HU NL 50 przez pewien okres utrzymujac sie z tego. Potem bankroll wsiakl, za sprawa wyplat i FTP i trzeba bylo zaczac od poczatku, ktory wygladal jak pisalem na poczatku.
Na NL10 crushuje, mysle ze w ciagu 10-15 dni osiagne NL25 i to nie na upswingu, bo jade czesto ponizej ev i skladam sie na beadbeatach 1-2 razy na sesje. Ale nie wiem czy tym razem na ten NL25 wchodzic, czy sobie odpuscic, bo 30$ dziennie to na chwile obecna dla mnie good life
Agresywny BRM jest tylko dla ludzi którzy już mają ograne pewne sprawy w pokerze. Jak ktoś sobie nie radzi z fishami na najniższych limitach to będzie miał ich mniej na wyższych kosztem większej ilości regow.
przeczytaj uwaznie temat. mam ograne.
tabele raise/reraise , steals , 3bets , pre i postflop mam juz we krwi, mysle ze problemem byl limit i zmiana strategii na badziewne MSS
dodatkowo dzieki treasures otwieram 1 skrzynke dziennie i biore udzial w wyscigach, wiec rb wychodzi mi jakies 10 do 20 % a jak na ten limit to imo duzo