Przejdź do forum
3bb/100 zadowalajac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3bb/100 zadowalajace?

46 Posty
25 Użytkownicy
0 Reakcje
4,418 Wyświetlenia

witam,

chcialbym sie zapytac czy w longrunie (na razie NL4 :) ) 3bb/100 jest zadowalajacym wynikiem dla gracza BSS?
Czasami niestety mimo pracowania nad mindsetem nie moge sie pozbyc swojej HeroCallowej przypadlosci z HU, co od czasu do czasu proccuje - BI, co zzera mi pewnie z 0,5-1 bb/100 ale coz, pracuje dalej i zdarza sie to pewnie nie tylko mi :)

Odpowiedz
Cytat
45 odpowiedzi
kunaguero5

zalezy czy Cie satysfakcjonuje :D
ja bym sie jednak powstrzymal przed wchodzeniem na wyzszy limit bo moze sie okazac ze nie bedziesz gral nawet break even

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Trochę słabo, ile grasz stolików?

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

troche malo jak na nl4, a ile ev bb/100 i jaka probka ?

Odpowiedz
Cytat

Na wiekszej probce spokojnie da sie osiagnac 20bb/100 na nl4. Nie przejmuj sie winratem, buduj bankroll i wbijaj na nl10.

Odpowiedz
Cytat

Ty nie pracuj nad mindsetem, tylko nad skillem, bo tym sie wygrywa w pokera, a nie psychika.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

ja gram 12 stolików i na próbce 120K mam 20bb/100 więc sam sobie odpowiedz czy 3bb/100 powinno Cię zadowalać

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

czy mnie satysfakcjonuje? tak, bo wraz z bonusem, ktory wyrabiam na 20k rak na tym pokerroomie moj bankroll sie podwoil (6dni 50$ => 100$).
Gram 12 stolow na chwile obecna BSS i gra sie polepszyla , jak i profit, gdyz poprzednio na mss gralem +/- 0. Wykres na Mss szalal jakbym gral w Omahe i to z zamknietymi oczami, na BSS mysle ze boie kolo10bb/100 (kolo 10$+/sesja 3-4k rak o ile nie mam swojego HeroCall's day:) ) ale chcialem sie po prostu dowiedziec

a skilla na NL4 wystarcza, bo pne sie w gore dzieki grze postflop, tak mysle

moze fakt i rozegram jeszcze BSS jakies kilkadziesiat k, wtedy pownowie temat

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez JasonWatch
Ty nie pracuj nad mindsetem, tylko nad skillem, bo tym sie wygrywa w pokera, a nie psychika.

nie widzialem chyba bardziej przeczacej sobie wypowiedzi na forum

Odpowiedz
Cytat
shovi

Napisane przez BNRAB

Napisane przez JasonWatch

nie widzialem chyba bardziej przeczacej sobie wypowiedzi na forum

Faktycznie może Jason trochę się sam zakręcił w wypowiedzi...
Anywayz nad mindsetem można zacząć pracować imo od nl10, jak nie nl20. Na najniższych stawkach tylko i wyłącznie ABC pokera "skillowego", żeby załapać fundamenty strategii + analiza gry, bo imo to leży i kwiczy u nowych graczy.
"Po co mi analiza gry, przecież gram dobrze, wygrywam. I nie folduję AA".

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie jestem nowym graczem:) po prostu zaczynam od poczatku z 50$:) ale nigdy nie gralem na tak malych limitach, wiec mam pytania do bardziej doswiadczonych w tej materii:)

Odpowiedz
Cytat

3bb na nl4 to 5-6 razy mniej niż dolna granica która powinna Cię satysfakcjonować na tych limitach, no chyba że dopiero zaczynasz grać.

Odpowiedz
Cytat
kunaguero5

Napisane przez socket05
3bb na nl4 to 5-6 razy mniej niż dolna granica która powinna Cię satysfakcjonować na tych limitach, no chyba że dopiero zaczynasz grać.

dosc konrtowersyjna wypowiedz jak na osobe ktore jest na ps od 2 lat i nie pokonala jeszcze limitu wyzszego niz nl10

Odpowiedz
Cytat

Anywayz nad mindsetem można zacząć pracować imo od nl10, jak nie nl20. Na najniższych stawkach tylko i wyłącznie ABC pokera "skillowego", żeby załapać fundamenty strategii + analiza gry, bo imo to leży i kwiczy u nowych graczy. "Po co mi analiza gry, przecież gram dobrze, wygrywam. I nie folduję AA".

shovi, a czym to się różni od tego, co napisałem wcześniej?

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale przez ostatnie ~pół roku, 'mindset' stał się ulubioną wymówką słabych graczy, popełniających podstawowe błędy strategiczne.

Kiedyś ( w erze przed - Leszkowej) były tematy: "Pomocy, tracę dużo kasy przez moje calle na R, jak poprawić ten aspekt gry?", natomiast dzisiaj mamy: "Pomocy, tracę dużo kasy przez moje calle na R bo mam problem z mindsetem, jest jakaś metoda na radzenie sobie z tym?"

Teraz wszystko można podciągnąć pod mindset, spazzuje, bo mam słaby mindset, gram weak, bo mam słaby mindset, gram overaggro, bo mam słaby mindset, mam scary money, bo mam słaby mindset, mam -10bb/100 w longrunie, bo mam słaby mindset. Wystarczy przeczytać pierwszy lepszy wątek w dziale mindsetu:

"Poważny problem mindsetowy!" - gość calldownuje z Ahi czy 3rd pair.

Kiedyś był to po prostu spewy play, wynikający z nieznajomości strategii, teraz jest to problem z psychiką.

Rozumiem, że praca nad mindsetem w momenciem gdy gramy stawki, na których zdarzają się swingi po 3-4 średnie krajowe, gierki są agresywne, z bardzo niskimi przewagami skilla, jest ważna. Ale na microstawkach, gdzie wygrywać może małpa po oglądnięciu 2-3 filmików, jest to po prostu przegięcie.

"Jak wygrywam to jest skill, jak przegrywam, to downswing/słaby mindset"

Odpowiedz
Cytat
shovi

Napisane przez BNRAB
nie jestem nowym graczem:) po prostu zaczynam od poczatku z 50$:) ale nigdy nie gralem na tak malych limitach, wiec mam pytania do bardziej doswiadczonych w tej materii:)

Nie jesteś nowy, to powinieneś orientować się mniej więcej, że 3bb/100 to drastycznie mało...
I sorry - źle się wyraziłem. Pisząc nowy chodziło mi o początkującego (niezbyt dobrego) i ponownie z Twoim 3bb/100 raczej do odbrych się nie zaliczasz. No offence

Odpowiedz
Cytat

@JasonWatch +1

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zrobie update po wiekszej probce rak na BSS:)
jesli chodzi zas o wynik, ktory posiadam teraz - sprobujcie grac MSS wg. tabeli pokerstrategy bez HUDa na stolach, gdyz PS nie chce pomoc do 15 kwietnia, bo mamy promocje HM i cisna kazdego na kupno tego... przegrane alliny a suited connectorami to byla polowa mojej seji, troche przegranych flipow i nawet matematyka nic na to nie poradzila :)

Dlatego ma mnadzieje, ze na BSS z 3 zrobi sie 10, dzieki za wypowiedzi i temat uwazam za zamkniety:)

jesli jednak chodzi o Twoja wypowiedz shovi, to wyzej radzilem sobie lepiej, ale wyplata calego kapitalu byla na tyle drastyczna, ze musialem "Wrocic" do stawek, na ktorych nie gralem praktycznie nigdy :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez kunaguero5

Napisane przez socket05

dosc konrtowersyjna wypowiedz jak na osobe ktore jest na ps od 2 lat i nie pokonala jeszcze limitu wyzszego niz nl10

Dość kontrowersyjna wypowiedź jak na osobę która mnie nie zna, nie wie ile gram w pokera i jakie limity :f_thumbsup:
A nawet gdybym od 5 lat grał na NL2 to znaczy że to co napisałem nie jest prawdą? :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Prosze, nie robcie w moim tematu burdelu :)
Topic closed plz , za pomoc dziekuje

Odpowiedz
Cytat
rootpl

Gram 16-24 stoły P* SH NL5 BSS
mam po ponad 200k 2bb/100 gdzieś i po analizie sesji wiem, że z 10/100 można przy takiej ilości stołów nawet mieć tylko nie można głupich błędów robić.
pozdro

Odpowiedz
Cytat