Przejdź do forum
♠ Moje filmy z NL10...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

♠ Moje filmy z NL10 ♥ 04-07-2016

47 Posty
15 Użytkownicy
17 Reakcje
6,324 Wyświetlenia
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Napisane przez szybkiszymi
Ten film jest prywatny gosciu:)

Przepraszam i dzięki wielkie, że dałeś mi znać, już poprawione. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Hejka , fajny z Ciebie gość, ale mam obawy, że z takimi rozkminami to długo z nl10 nie wyjdziesz.
90% tego badziewia jest o dupę rozbić. Ja bym na twoim miejscu skupił się na wygrywaniu kasy a nie na tabelkach rendżach sajzingach h wie co jeszcze tysiącu postanowień 2k strategi na poszczególne układy na poszczególnych pozycjach ... całkowity rozpierdziel głowy.
aha i broń Boże nie bierz kouczingów u kolesi co Ci będą wykładać 'rendże' :D
Graj spokojnie 4 stoliki i myśl staraj się wygrać kasę ( ograć przeciwników ) to 1 primo. te wszystkie pomoce to tylko pomoce, zarys. to nie wygra ci złotówki. musisz sam ją wygrać. pozdro

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny
PokerStrategist

Mi sie akurat podoba to co Trzasku robi,przynajmniej widze ze ktos ma podobne rozkminy w trakcie gry.
Nie wypowiadam sie bo z natloku informacjii i strategii tez mi "rozpierdala glowe" i nic juz nie wiem..

DzikiHenry oczywiscie nick znam,ale jakos nie zakodowalem jakie stawki..gdybys mogl jeszcze na szybko przyblizyc i cos dodac do tego..chodzi Ci o to ze podstawa to napierdalac,przechodzic limity i kierowac sie glownie zdrowym rozsadkiem i bedzie ok?a na dokladne rozkminy zycia nie starczy..czy jak?

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

Odniosę się do dwóch spotów:
QQ- nie wiesz co zrobić na turnie, czy masz v-beta; wg. mnie warto sobie w takiej sytuacji zadać pytanie, co u niego będzie szersze: calling range, czy betting range na pozycji po Twoim checku. imo jego betting range będzie tutaj szerszy, bo Ty czekając tego turn-a wyglądałbyś jakbyś poddawał rękę, więc on może wpaść na "cudowny" pomysł zamieniania swojej ręki w bluff, nawet AQ, czy AJ lub niskiego pocketa, a te ręce nigdy nie dadzą Ci value na Twój bet gdyż betując turna wyglądasz na to, na co wyglądasz- czyli overparę. W dodatku betujesz bardzo wysoko ten flop i turn jak na 3bet pot, nie starasz się sizingiem(w okolicy pół puli) poszerzyć jego calling range o niskie pockety i wysokie A-highe z bd fd, lub indukować semi-bluffy na tym sparowanym boardzie; w zasadzie tymi sizingami albo ściagasz value tylko od fd, albo izolujesz się na lepsze i w zasadzie nie pozostawiasz już sobie miejsca na river. On prawie nigdy nie ma tam K, więc jeśli rozegrałeś tak flop i turn to powinieneś konsekwentnie callować ten river jeśli fd się nie uzupełnił. Jego sizing i tak nie ma już znaczenia, bo i tak kryje Cię stackiem, a Ty masz stack tylko na pół puli. Bardziej bym się obawiał jakby betnął właśnie nieco powyżej tego co masz w stacku, albo idealnie tyle, to wtedy byłbym jeszcze w stanie foldować. Później się odniosę do tych 99.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@djhowk, rzeczywiście trochę przesadziłem z tym sizingiem i pozbyłem się pewnie value od BDFD/niskich PP. Czy rzeczywiście nasz przeciwnik ma wystarczającą ilość kombinacja blefów aby check/callować river?

Odpowiedz
Cytat
dewast
Oldschool Grinder

Odnosnie QQ
Po mojemu wyznaczanie range typowi 70/40 po 10 rekach jest całkowicie jałowe. DzikiHenry dobrze napisał, ze masz zalana głowe konceptami, range'ami, tabelkami i robi to wiecej szkody niz pozytku. Z tym QQ grasz najprawdopodobniej na fisha, wiec jaki moze byc inny plan niz bet bet bet (ewentualnie x/c na ten river)? Liczenie kombinacji, wyznaczanie range - przeciez ten typ moze tam miec cokolwiek i zagrac jakkolwiek bo akurat mu sie tak wymyslilo.

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

Napisane przez trzaskuCzy rzeczywiście nasz przeciwnik ma wystarczającą ilość kombinacja blefów aby check/callować river?

patrzyłem głównie na jego stack, więc podałem linię vs. unk/reg. nie mam tutaj equilaba, ale vs. jego wrzutę na river potrzebujesz jakieś 25% equity. zakładając, że ten K jest blankiem i nie wrzuca thin jakiegoś K♠:Q♠:, to na każdy układ tripsa potrzebujesz dwa combo miss fd, na każdego seta/fulla potrzebujesz jedno combo miss fd, żeby opłacało się callować. Nie jest tego dużo. Jeśli te 70/40 po 10 rękach miałoby być jakąś podpowiedzią to tylko taką, że może on być trochę luźniejszy, niż standard i tych suited kart na pozycji będzie callować więcej. Poza tym tak jak zauważyłeś tymi betami ściągasz value głównie od fd, więc nie jest konsekwentne foldowanie river-a na karcie do bluff-u na unk-a jeśli flush się nie uzupełnił. Mógłbyś foldować gdybyś miał info, że gracz jest bardzo pasywny, nie będzie raisował drawów, ale nie będzie ich też zamieniał w bluff na river.

Odpowiedz
Cytat