Przejdź do forum
♠ Moje filmy z NL10...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

♠ Moje filmy z NL10 ♥ 04-07-2016

47 Posty
15 Użytkownicy
17 Reakcje
6,318 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Cześć!

Chciałbym zweryfikować to na ile dobrze gram oraz czy popełniam więcej błędów niż myślę. Dlatego postanowiłem, że będę nagrywać ~20 minutowe session review z głosem (wcześniej ~30 minutowe sesje z gry live) i poproszę was abyście rzucili na nie okiem i ewentualnie poprawili mnie jeżeli coś źle przeanalizuję lub pomogli jeżeli zupełnie nie wiem jak powinno zostać rozegrane dane rozdanie.

Aby przyjemniej się oglądało filmy wrzucam w rozdzielczości 1080p z dobrą jakością dźwięku. Najnowszy film możecie obejrzeć tutaj lub w ostatnim poście:

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam,
Patryk

Odpowiedz
Cytat
46 odpowiedzi
innocent2102
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Norbalus
Legacy Member

Pochwalisz się ile masz bb/100 i ile bb/100 jeśli chodzi o same non-showdown winnings?

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

2;20 - co to za wyciaganie kalkulatora xD easy call z 79s
4;30 - IMO druga beczka z K9
5:50 - podoba mi sie ten 4bet, na flopie cbet. Z mocnymi rekoma zawsze cbetujesz ten board, wiec 4bluff (tutaj oczywiscie jako semi) tez powinienes to robic. Inaczej on zawsze bedzie leadowal turna i bedziesz musial zrzucac. Tutaj akurat spadl As, wiec karta dobra dla Ciebie

Reszte obejrzc jak podasz huda. Troche kiepsko, ze fisha i loose-passive masz tymi kolorami - ja to chyba daltonista jestem i jakos na stole nie potrafie odroznic tych kolorow ;D
Ciekawe jak ja jestem oznaczony :f_cool: Ogolnie to zawsze grasz 6 stolow ? Jesli tak to robisz bardzo slaba selekcje.

edit : widze, ze hud podany w spoilerze :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Staram się zawsze mieć jednego fisha po swojej prawe. W jaki sposób byś polepszył tą selekcję?

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

Jasny choy... Obejrzalem do 20 minuty i mialem pare wnioskow, ale wyebao mi chrome'a :f_mad: Zagadam na priv

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK
PokerStrategist

Widzicie coś na tym filmie?? Bo u mnie jakość chyba 120HD :X

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Teraz będę nagrywał filmy z głosem, będę je wrzucał na mojego bloga. :f_thumbsup:

HUD:

Spoiler

Note/Icon/Name/Hands
VPIP/PFR/Agg%/WTSD
R1EP/R1MP/R1CO/R1BU
3bet/F3bet/Cbet/FCbet
FBBvsSB/FBB/FSB/R1SB

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

5 stolik - dlaczego na stolikach deep nie grasz deep? Szczegolnie majac mega rybe, ktora nawet nie sfolduje jesli jej zrobisz 3bet do 5$ :D

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Sorry, że tak późno. Szczerze to po prostu dlatego, że nigdy tego nie próbowałem. Trzeba się do tego jakoś wyjątkowo adjustować, zwracać na coś oprócz większych implied oddsów (np. przy set miningu) uwagę?

Zauważyłeś jakieś większe błędy? :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Norbalus
Legacy Member

Wg mnie przebicia zbyt duże. W 4:24 przebijasz o 4BB KK z MP, ja bym bił 3bb, a z butona 2,5bb zamiast 3,0bb, nie wiem czy ktoś z lepszych graczy stosuje takie duże sizingi, jak ty. Jak to uzasadniasz, że miałeś fishy po lewej?

Odpowiedz
Cytat
mistralx
PokerStrategist

16:10 - nie uważasz, że jednak warto było tam z AK callować?
Oprócz 6 outów w postaci K i A, miałeś też gutshota, także w sumie 10 outów. Oprócz tego AK na fisha samo w sobie ma jakieś tam showdown value. Do calla potrzebne ~20% equity i myślę, że spokojnie mógłbyś to callować i decide river.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Napisane przez Norbalus
Wg mnie przebicia zbyt duże. W 4:24 przebijasz o 4BB KK z MP, ja bym bił 3bb, a z butona 2,5bb zamiast 3,0bb, nie wiem czy ktoś z lepszych graczy stosuje takie duże sizingi, jak ty. Jak to uzasadniasz, że miałeś fishy po lewej?

Ciekawe, że to zauważyłeś, dzięki :) Jakiś czas temu zmieniłem ten sizing na 3BB z wszystkich pozycji. Otwierałem za 4BB ponieważ usłyszałem taką radę w filmie NL FR - teoria microlimits, z tym, że jest to film z 2010 roku, takich starych zdecydowałem się już nie oglądać. Tutaj dokładne wyjaśnienie:

Spoiler

Podbijamy 4BB + 1BB za limpera. Nie podbijamy mniej (3 lub 3,5BB) ponieważ gramy bardzo tight i otwieramy przeważanie value range z którym już na preflopie chcemy budować pulę. Podbijając 4BB mamy po callu 9,5BB na postflopie, podbijając za 3BB tylko 7,5BB a więc również nasz c-bet będzie mniejszy. Podbijając mniej tracimy więc value. Bez pozycji (blindy) dodajemy 1BB ponieważ gra się trudniej i chcemy wywrzeć większe folding equity aby jak najrzadziej grać postflop. Grając bardziej loose owszem możesz zmniejszyć Twój sizing.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@Norbalus, ciekawe, że to zauważyłeś, dzięki :) Jakiś czas temu zmieniłem ten sizing na 3BB z wszystkich pozycji. Otwierałem za 4BB ponieważ usłyszałem taką radę w filmie NL FR - teoria microlimits, z tym, że jest to film z 2010 roku, takich starych zdecydowałem się już nie oglądać. Tutaj dokładne wyjaśnienie:

Spoiler

Podbijamy 4BB + 1BB za limpera. Nie podbijamy mniej (3 lub 3,5BB) ponieważ gramy bardzo tight i otwieramy przeważanie value range z którym już na preflopie chcemy budować pulę. Podbijając 4BB mamy po callu 9,5BB na postflopie, podbijając za 3BB tylko 7,5BB a więc również nasz c-bet będzie mniejszy. Podbijając mniej tracimy więc value. Bez pozycji (blindy) dodajemy 1BB ponieważ gra się trudniej i chcemy wywrzeć większe folding equity aby jak najrzadziej grać postflop. Grając bardziej loose owszem możesz zmniejszyć Twój sizing.

@mistralx, wydaje mi się, że masz racje, equity było spoko więc mogłem to callnąć. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Po długiej przerwie od pokera i sporym downswingu przez który prawie zbankrutowałem wracam do gry. Nagrałem następny film i byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mogli rzucić na niego okiem i ocenić moje zagrania. Film trwa 30 minut jest w jakości 1080p i zawiera sporo ciekawych spotów. :f_grin:

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

ło matko ten fold z AA bolesny :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: na co go obstawiłeś?

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

@djhow po analize z trenerem doszliśmy do wniosku, że gra tak tylko ręce które mnie biją, czyli TT, JJ, AJ. :f_eek:

Jakieś grubsze leaki zauważyłeś? :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

to jak według Ciebie gra tam KK? x/fold river? ma tam w ogóle AJ w 3becie?
momentami dziwna gra preflop. TT 3bet vs. early, A2s, czy tam A5s 3betowałeś na BB nie wiadomo w ogóle po co, jak do mini raisu masz rękę idealną do flatu. KTo otwierane z dość wczesnej pozycji. 78s zfoldowałeś na CO po jakimś limpie wcześniej. A7s zrzuciłeś na BU po jakimś otwarciu z CO, a wcześniej A5o 3betowałeś. steale masz rozbudowane do maximum, ale jeśli dużo zrzucasz na 3bet to może to być czasem exploitowane.
postflop w większości ok.

Odpowiedz
Cytat
nikoro309
PokerStrategist

3:33 z KTo masz bardzo dobre odsy na call, ale musisz pamiętać, że range przeciwników jest bardzo mocny. Zarówno range fisza jak i rega Ciebie dominują. Fisz zagrał pierwszy 3bet na 46 razy, reg ma dominujące Cię brodwaye. Nie masz odsów pod call pod 2pary i tripsa, bo te układy trafisz bardzo rzadko. Będziesz musiał coś zrobić jak trafisz tp, liczyłbym na one and done od fisza i foldował na większą agresje. Trzeba pamiętać, że mało zainwestowałeś i nie musisz bardzo walczyć o tę pulę.

6:28 jeśli betujesz Turna, to trzeba też betować na River w takich spotach, bo na bordzie jest dużo drawów, a jego drawy wygrywają z Tobą na River. Nawet jeśli ma coś gorszego to i tak Twoja linia bet Turn check River może skłonić go do blefu. Przeciwnik może nie pozbyć się na 1 bet A high

10:29 Ja poddaje tego spota, bo profit na nim robisz na kradzieży preflop. Jak trafiasz SD value to chcesz jak najtaniej dojść do SD. Przeciwnik mógł czekać Flopa z Jx, słabym Ax, pp. Chodzi o to, że w grze bvb pp stanowią mały % jego rangu i nie powinno się koncentrować na wyrzucaniu ich.

12:13 JJ Przeciwnik nie ma żadnej ręki z którą mógłby blefować, nie betuje też gorszych dla vale, więc fold jest dobry.

15:00 QQ nie trzeba się obawiać, że spadnie As lub król te karty spadną ok.15% czasu (w 85% nie spadnie overkarta), a Twoje odsy mówią że musisz wygrywać tego spota ok. 28% przypadków.

17:26 AK, nie musisz betować tak wysoko Flopa, powinieneś kierować się tym, żeby wrzucić staka na Turnie. Tutaj na Turnie zostaje Ci tylko 1/3 PSB, to oznacza, że można było zmniejszyć sizing na Flopie. Nawet jeśli przeciwnik ma fd to i tak go zestakujesz na Turnie, bo on wciąż będzie chciał dobierać. Grając niższy bet na Flopie zwiększysz frekfencję call od gorszych układów.

19:30 Jeśli przeciwnik ma w staku 1$, a w puli jest 2,85$ potrzebuje on 20% equity, na call, takie ręce jak 78o mają equity na call i masz na nie valubeta, a nie zawsze same zabetują, a ty chcesz, żeby gorsze ręce dokładały pieniądze. Przeciwnik nie odpuszcza żadnego Asa, bo ma SD value, lepsze Asy Ciebie biją, ale też jest sporo gorszych. Plusem tego spota jest to, że przeciwnik nie poszeł all in, przez co żadziej będzie mieć top.
Jeśli przeciwnik ma lepszą rękę np. 77 o i tak ją zabetuje, a ty będziesz mieć equity na call. Nie trzeba szukać tutaj dodatkowego value od blefów przeciwnika, bo i tak musi z nimi callować Twój cbet. Nie ma on możliwości ucieczki z tego spota z żadną ręką. Jeśli on sfolduje 78o to poddaje 22% equity, co jest dobre. Bo przeciwnik ma b/e call czyli nie ma znaczenia co zrobi.

26:53 TT dostaje cc 3beta i masz 3way na borodzie AA9 nie widzę sensu betowania, bo na pewno nie masz valubeta. Range cold callera zawiera AK, może AQs. Jakieś JJ+, które nie wiadomo czy folduje na cbet. Tak samo gracz którego 3betowałeś mógł dokładać po odsach Ax siuted.
Na River fold, przeciwnik nie ma tam nigdy blefu.

Co do light 3betów polecam dodać do huda statę 4bet vs Hero, 3bet vs Hero. Z tego spota z TT wiadć, że waro też dodać statę cold call 3bet, żebś widział z jakim rangem masz doczynienia w takich spotach.

Odpowiedz
Cytat