Witam,
Nie ma problemu z wypłatą w bankomacie za pomocą karty NET+ w Holandii?
Co muszę kliknąć na bankomacie, żeby uzyskać przewalutowanie netellera, a nie tamtejszego banku?
Pozdrawiaaaaaaaaam.
P.S Jutro I am Amsterdam !
Witam,
Nie ma problemu z wypłatą w bankomacie za pomocą karty NET+ w Holandii?
Co muszę kliknąć na bankomacie, żeby uzyskać przewalutowanie netellera, a nie tamtejszego banku?
Pozdrawiaaaaaaaaam.
P.S Jutro I am Amsterdam !
Witam,
karta Neteller to karta MasterCard i jest akceptowana na całym świecie, nawet w Holandii
W bankomacie wybierzesz język angielski i jeśli władasz tym językiem, to powinno się udać.
Powodzenia.
Napisane przez dohpaZ
Witam,karta Neteller to karta MasterCard i jest akceptowana na całym świecie, nawet w Holandii
![]()
W bankomacie wybierzesz język angielski i jeśli władasz tym językiem, to powinno się udać.
Powodzenia.
Napisałeś to co wszyscy wiedzą, nie odpowiadając na pytanie po co spamujesz?
A co do pytania nie jestem pewien na 100% wydaje mi się, że najlepiej napisać do Netellera z tym pytaniem, ale z tego co mi wiadomo, jeśli nie posiadasz konta w euro, to przewalutowanie i tak nastąpi w bankomacie. Ale pewien nie jestem.
Chill lejdis
Chodzi mi o to, że jak wybieram np w BZWBK obciążenie w PLN to idzie po kursie netellera, który jest taki jak wartość aktualna waluty na rynkiu. W przypadku gdy kliknę obciążenie w USD to mi idzie po kursie BZWBK, który jest zawsze gorszy niż kurs NET+.
So, ?
Pzdr
EDIT: Możecie polecić jakieś sieci bankomatów? W Polsce np jak wybiera się w PKO to nie ma opcji wyboru (obiążenie USD/PLN)
Hej,
Jak nie dają wyboru, to obciążenie zawsze jest po kursie nieznanym, czyli tym lepszym, tu nie masz się co przejmować (innymi słowy, każdy bank w PL musi się rozliczać w PLN, ale już nie każdy oferuje inne waluty, izi)
Ja się nigdy nie zastanawiam do jakiego bankomatu pójść, po co sobie zawracać głowę ;p
A jak Ci w Holandii dadzą wybór $ lub coś innego, to bierz coś innego. Ja wypłacałem tylko w Czechach i Austrii, nie pytali mnie czy obciążyć w $, obciążali więc standardowo po kursie nieznanym
Pozdrawiam