Przejdź do forum
Kurs dollara NET+ C...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kurs dollara NET+ Card

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
756 Wyświetlenia
Endurx

Witam czy ktoś może wie gdzie mogę sprawdzić jakiego kursu używa neteller do rozliczania transakcji kartą w momentach gdzie następuje przewalutowania dolara na złotówki, szukałem na ich stronie i nie mogłem odnaleźć takiej informacji. I tak dla pewności spytam podczas wypłat w bankomacie to neteller ustala kurs wymiany USD/PLN czy operator bankomatu?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi które mogą mi pomóc.

4 odpowiedzi

Witam,

jeśli w bankomacie wybierzesz opcję, że pobierasz pieniądze po nieznanym kursie, to przeliczenie następuje po kursie oferowanym przez Neteller. W przeciwnym wypadku przeliczenie następuje po kursie widocznym w bankomacie, który jest zawsze mniej korzystny.

Pozdrawiam.

Endurx Autor wątku
Endurx

Super dzięki za odpowiedź to nie będę nic kombinował żeby przeliczało mi w bankomacie, a może wiesz jeszcze gdzie mogę sprawdzić jakie kursy przewalutowania oferuje neteler?

Witam,

dwie rzeczy. Pierwszą znalazłem na stronie Neteller: LINK, gdzie powiadają, aby skontaktować się supportem, jeśli chce się dowiedzieć aktualnych kursów wymiany.

Druga rzecz jest u nas: Kurs wymiany - gdzie sprawdzić. Wątek ten powiada, że Neteller pobiera aktualne kursy z serwisu http://www.reuters.com/finance/currencies/ .

Pozdrawiam.

Endurx Autor wątku
Endurx

Super wielkie dzięki dophaZ