Przejdź do forum
Wyświetlanie złych ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wyświetlanie złych danych

11 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
405 Wyświetlenia
k0nti10
PokerStrategist

Witam
Dopiero zaczynam swoją przygodę z PT3 i za bardzo nie mogę sobie poradzić z jednym problemem. Otóż zagrałem 20 sng 1.2$ ładnie się załadowały do PT3 ale nie wiem dlaczego pokazuje mi Total Buy-In 48$, tak jakby mi podwajało wpisowe każdego sng. Gram na Poker 770 jeśli by to miało jakieś znaczenie. Poniżej pokazane dokładnie na screenie.

20*1.2 jak w mordę 24$ a nie 48 ?( Coś gdzieś trzeba przestawić czy jak?

Pozdrawiam

Edit:
Jeszcze druga sprawa, czy mogę jakoś usunąć dane turnieje z bazy? Grałem wcześniej inne sng hu dony itp i one także się załadowały gdyż dałem autoimport a poprostu chciałem od tego miesiąca wystartować i regularnie grać stt i chciałem aby tylko one były w pt3. A teraz mam tego nawalone i ani tego jakos przefiltrować czy cokolwiek z tym zrobić :evil: Już mnie irytuje ten pt3.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Sprawdź jak to jest zapisane w pliku z historią

Co do drugiego problemu, to się zdecyduj, czy chcesz to przefiltrować czy definitywnie usunąć. W pierwszym przypadku wciskasz Filters i wybierasz This Month. W drugim, wchodzisz w Database Management > Purge

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
k0nti10 Autor wątku
k0nti10
PokerStrategist

Ok z drugim problemem już sobie poradziłem wielkie dzięki. A co do tego pierwszego, to co mam sprawdzić jak jest zapisane w historii? A z tym pierwszym to coraz ciekawiej jest, usunąłem wsio załadowałem jeszcze raz i mam takie coś:

Skąd się wzięły jakieś SnG Rebuy co to jest w ogóle. I właśnie w nich mam podwojone wpisowe. A Urbi Tobie chodzi o ścieżkę gdzie mam zapisane hand history? C:\Poker\Poker 770\History\PSR71851932\Tournament Czy o coś innego? Bo za bardzo nie zrozumiałem. Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Hej,

PokerTracker nie wczytuje danych z kosmosu, robi to z historii rozdań. Jeżeli w plikach tekstowych z historią jest zła wysokość wpisowego lub jakieś inne dziwne dane, to wyświetlane wartości zgadzać się nie będą. Jak chociażby tutaj, przy turniejach rebuy domyślnie brane jest wpisowe jako wpisowe+rebuy+addon. Widocznie na podstawie historii PT zinterpretował te turnieje jako rebuye

Sprawdź więc w historii turniejów czym się one różnią od tych, które zostały dobrze zinterpretowane

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
k0nti10 Autor wątku
k0nti10
PokerStrategist

Sprawdziłem i znalazłem błąd, ale nadal coś jest nie tak. W tych źle interpretowanych są dodatnie wartości dla rebuy i addon: name="k0nti22" chips="1,500" dealer="0" win="0" bet="0" rebuy="1" addon="1" Także pozmieniałem na zera, załadowałem od nowa i nic się nie zmieniło ?(
Już nie wiem co z tym robić, zagram sesje i zobaczę czy nadal będą ładowały się te stt rebuy. Ale w ogóle nie wiem skąd to się bierze jak żadnych rebuy tam być nie powinno.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Jest tu więc wina roomu, który niestety błędnie zapisuje wyniki niektórych niektórych turniejów

Żeby w Pt dokonać zmiany, wejdź w Enter Holdem Results w menu na górnym pasku, posortuj po Table Type i w tych turniejach gdzie widzisz SNG rebuy, zmień Rebuys i Addon na 0, potem save

Niestety przy błędnie zapisywanych wynikach w historii nie widzę łatwiejszego rozwiązania

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
k0nti10 Autor wątku
k0nti10
PokerStrategist

Najwidoczniej to problem poker roomu tak jak mówisz. Pozmieniałem tak jak poradziłeś i wszystko jest tak jak należy :) Teraz zagrałem 10 turków i tylko 1 jest rebuy więc raczej nie powinno to stwarzać wielkiego problemu szybko można to przestawić. Dzięki wielkie Urbi za pomoc.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

A tak z ciekawości, te 10 turniejów to były wszystkie identyczne?

Odpowiedz
Cytat
k0nti10 Autor wątku
k0nti10
PokerStrategist

Tak wszystkie identyczne, 1.2$ Non turbo 10os. I dlatego trochę mnie to dziwi jakim cudem to się dzieje tak ?( Napisze jeszcze do supportu poker770, może się czegoś dowiem dlaczego tak się dzieje.

Odpowiedz
Cytat
pytri
PokerStrategist

też mam ten sam problem ;// tez w sieci ipoker, znalazł ktoś rozwiązanie, oprócz zmieniania wyników samemu?

Odpowiedz
Cytat
Urbi23
Oldschool Grinder

Jak widać na powyższym przykładzie - nie. Ręczne uzupełnianie wyników jest prawdopodobnie najlepszym wyjściem, choć ja bym się nawet w to nie bawił, uważam że nie warto. Wyniki są średnio istotne, a jak ktoś już bardzo musi, to wszystko ma chociażby na sharkscope

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat