Przejdź do forum
Problem z bazami da...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem z bazami danych w PT3

31 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
2,030 Wyświetlenia
rumbacz
PokerStrategist

a jest jakis tutorial gdzies co i jak mam klikac w tym poker trackerze, bo mam go pół roku ale nic nie rozumiem z niego kiedys mi pomógł tech gamer, ale nie bede go wiecznie meczył takimi pierdołami, dlatego chciałbym zobaczyć czy jest to gdzies recznie wytłumaczone znaczy sie łopatologicznie

Sorry ze tak dlugo nie odpowiadalem, chodzi mi juz hud tylko ze pokazuje mi staty nie tych zawodnikow i nie tych stolow, czym to moze byc spowodowane?

Urbi23
Oldschool Grinder

Ech... ;(

Napisane przez Urbi23
W dobrym tonie, prosząc o pomoc, jest podanie wszystkich szczegółów, które mogą mieć związek ze sprawą. To naprawdę skraca czas potrzebny na znalezienie rozwiązania. Szkoda, że wiele osób o tym zapomina.

Przepraszam, jeżeli jestem nie miły, ale nie lubię zadawać pytania "na jakim grasz roomie?" w każdym poście

@rumbacz - jest w drodze, będzie jak tylko ruszę tyłek i skończę ;)

TheBluffPL
Elite Grinder

witam,
mam problem z importem rozdań z Microgaming (gram m.in. na Unibecie). wróciłem właśnie do Wrocławia, gdzie studiuje, ściągnąłem ponownie triala PT3 (wcześniej używałem go z powodzeniem w domu rodzinnym w czasie przerwy świąteczno-sylwestrowej) i udało się niestety ściągnąć historię tylko z Everesta, na którym wcześniej grałem niewiele.

zaznaczyłem oczywiście opcję Automatically Start With Auto-Import, odpalam Begin Auto Import, pojawia się komunikat: "Microgaming Starting Auto-Import" i nic. ani jedno rozdanie się nie ściągnęło. oczywiście w sofcie Unibetu (Preferences -> Hand History) mam wszystko ustawione jak należy.

gdzie może tkwić problem?
pozdrawiam :)

Urbi23
Oldschool Grinder

Krótka piłka - czy w tym folderze, który wskazuje PT3 (Import -> Microgaming Configuration) są jakieś pliki?

TheBluffPL
Elite Grinder

widzę, że spanikowałem, zamiast spokojnie podejść do sprawy :) a ten program wcale nie należy do najtrudniejszych w obsłudze. rzeczywiście, wybrałem w Microgaming Configuration "Auto Detect" i znalazł się folder, z którego ściąga się historia. uznajmy, że nie było pytania :)

co prawda póki co ściągnęło się mnóstwo rozdań pt. "Microgaming: Warning: Unrecognized Game Type", ale nie panikuję i zakładam, że to freerolle w 5 card draw, który czasem odpalam sobie dla relaksu ;)

dzięki za szybką reakcję :)

ed: no i nie ściągnęło mi żadnej ręki z casha, a rozegrałem ich ok. 6-7k na tym kompie, w Database File Configuration mam odpowiedni folder i plik GameHistory.dat, gdzie może leżeć przyczyna?

TheBluffPL
Elite Grinder

chyba Urbi nie zauważyłeś edita :) jak możesz to proszę o pomoc, służę wszelkimi screenami itd.
dobrze by było jakbyś mógł opisać krok po kroku, bo mam chory tydzień na uczelni i mózg już dogorywa :)

Urbi23
Oldschool Grinder

Ale oprócz "Microgaming: Warning: Unrecognized Game Type" ściągnęły Ci się wówczas inne ręce, prawda? Może ich nie widzisz, bo masz ustawiony jakiś filtr.

Jeżeli nie, to spróbuj Import From Folder i wybierz ów folder z hh z unibeta

TheBluffPL
Elite Grinder

witam,
nie ściągnęły mi się żadne inne ręce. filtra też żadnego nie zaznaczałem.
importowałem też bezpośrednio z foldera i nic nie widzi, a plik Game History zajmuje 68 MB, dziwne :(

stepien
PokerStrategist

Napisane przez Urbi23
Witam,

Zacznij od Database -> DatabaseManagement i zobacz, czy jakaś baza rzeczywiście się tam znajduje

Jeżeli tak, to się zdziwię :P

Jeżeli nie, to odpal pgadmin (najpewniej przez start/postgresql/...) i tam sprawdź czy istnieją jakieś bazy

Jeżeli nie, to baza przepadła

Jeżeli tak, to daj znać. Trzeba ją będzie przywrócić

gdzie jest te database , bo u mnie nawet tego nie ma a mam podobny problem, odinstalowalem i zainstalowalem pt3. Teraz nie moge sie z polaczyc. W katalogu c:\PostgreSQL mam tylko cos takiego jak data..bin itd...a w pasku tak jak u ciebie nie mam nic takiego jak cos tam admin

Urbi23
Oldschool Grinder

W menu PokerTrackera, u góry