To ja zarzucę jeszcze swoim:
Mini przewodnik PL
Tylko spokojnie opuść 7 punkt.
Prędkość zapisu/odczytu nie ma aż tak dużego znaczenia. Liczy się ilość operacji I/O czyli czas dostępu do pliku.
powinno smigac
No właśnie nie bardzo. Sam HM2 nie jest super napisanym programem. Powinien on chodzić bez problemów na prawie każdym komputerze z dobrze skonfigurowanym serwerem PG, biorąc pod uwagę zapytania do PG, których używa. SSD pomoże, ale nie oznacza to, że problem zniknie albo nie będzie widoczny. Może będzie mniej irytujący. To jak ze stosowaniem większości lekarstw - skupiają się na objawach a nie przyczynach.
Mój komputer to i7 860 2.8GHz, 8GB DDR3, SSD Samsung 840 EVO, 64-bit Win7, PG 9.2.
Nie jestem w stanie ogarniać więcej jak 20 stołów bez wyjebania monitora przez okno. Nawet grając na 18 co 2-3h muszę odpalać pgAdminIII i odkurzać bazę, która ma dopiero trzeci dzień....
Komp dupy nie urywa, ale daleko mu do tego aby być za słabym na taką apkę jak HM2. Od jakiegoś czasu męczę fora IT i wsparcie HM2. Na forach z IT dowiedziałem się, że to jak HM2 komunikuje się z DB jest brzydkie i tak się tego nie robić. Zadałem kilka pytań wsparciu HM2, ale jeszcze na większość nie odpowiedzieli, choć zdążyli mi już odpowiedzieć na to o co nie pytałem