Posiadam PT3 trial i niedlugo mi sie konczy. Chcialbym potem przetestowac HM i tu rodzi mi sie pytanie: co zrobic abym mogl zimportowac baze z PT3 do HM po tym jak skonczy mi sie trial w PT3? Czy powinienem wczesniej cos gdzies skopiowac? Chodzi o to, zeby wraz z koncem triala nie przepadla mi baza.
Witam,
a) Database Management > Export
b) Skopiowanie zawartości folderu Processed
Jeżeli chodzi o prędkość eksportu, to a < b
Jeżeli chodzi o prędkość importu, to b < a
Pozdrawiam
A ja podobne pytanie. Jak skopiować bazę HM na innego kompa. I jak je najprościej nawzajem uaktualniać. Żeby na dwóch kompach mieć to samo.
Miałem na myśli zainstalować postgresa na penie i podpinać do tego kompa, na którym aktualnie grasz, jeżeli nie chcesz sie bawić w przenoszenie rozdań, kopiowanie itp. Ale tu trzeba pena tak na 8gb
Ogólnie gram na lapku, ale czasami na kompie córy ma 22cale i mógłbym swobodnie pograć 9-12 stołów. Mam bazę ok 600k rozdań i zastanawiam się na zainstalowaniu HM na jej kompie. Interesuje mnie w sumie tylko baza P* bo wszystko inne już chyba nie dla mnie do FL. I pytanie jak to najlepiej zrobić.
Zainstalowanie postgresql'a na penie to jeszcze nie wszystko, bo na drugim komputerze nie będzie tego w rejestrze więc usługa serwera bazy danych nie będzie się włączać samoczynnie. Trzeba będzie albo manualnie włączać, albo zainstalować jakby dwa razy na penie z dwóch komputerów. ;]
Jednak może to skutkować różnymi dziwnymi reakcjami komputera, gdy nie będzie podpiętego nośnika.
Możesz za to zainstalować na obu komputerach jednak zmienić w konfiguracji miejsce przetrzymywania baz danych. Wtedy powinno dać rade, i być całkiem wygodnie.