Otrzymałem licencję na Elephanta a ponieważ wcześniej używałem wersji testowej PT3 mam pytanie.Czy muszę tworzyć nową bazę danych,czy mogę wykorzystać już istniejącą.Jeśli mogę,to czy podczas instalacji musze podać jej starą nazwę?
Nie możesz korzystać z tej samej bazy, gdyż mają inne struktury tabel.
Oczywiście mowa o bazie danych, nie całym serwerze.
Elephant utworzy sobie własną nową bazę na tym samym serwerze (czyli nie instalujesz znów postgreSQL).
Możesz jedynie wyexportować z PT3 bazę w postaci HH, i zaimportować ją w Elephancie.
Witaj,
jeśli Ci zależy na rozdaniach to Eksportujesz jest z PT3 do plików .txt (jeśli PT3 sam ich gdzieś nie gromadzi)
potem odistalowujesz PT3 i postgreSQL i instalujesz Elephanta
Pozdrawiam
Po co odinstalowywać od razu PT3 a przede wszystkim postgreSQL? To "lekko" wykracza poza zakres problemu.
No PT3 nie trzeba jeśli chce sobie zostawić, ale wiem że jak ktoś instalował Elephanta przy zainstalowanym już postgre to pojawiały się problemy dlatego napisałem że lepiej tak dla pewności zrobić
Ja instalowałem najpierw Elephatna, potem PT3, a potem reinstalacja Elephanta i w żadnym przypadku nie miałem problemów.
Jedynie trzeba pamiętać jak się nazwało serwer postgreSQL login i hasło użytkownika.