Przejdź do forum
[HM] Kto mi pomoże?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [HM] Kto mi pomoże?

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
663 Wyświetlenia

Witam.
Ściągnąłem sobie HM i nie wiem jak go skonfigurować.
Wcześniej używałem PT3 i chciał bym teraz wypróbować HM by potem zdecydować się który program kupić.
Czy mógł by mi ktoś pomóc na gg?

8 odpowiedzi
salyk
Oldschool Grinder

Witam,

przeniosłem Twój wątek do odpowiedniego działu i zmieniłem trochę nazwę, pamiętaj, że dodajemy prefixy przed nazwą tematu, abyśmy mogli szybciej Ci pomóc.

Wątpię, aby ktoś zdecydował Ci się pomóc na gg, ale z całą pewnością pomożemy Ci tutaj. Napisz po prostu gdzie "utknąłeś" przy konfiguracji??

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok w takim razie poszukam pomocy tutaj.
Od razu mówię, że mam wersję trialową jeżeli to ma znaczenie.

Włączyłem hm wczoraj.
W programie FTP ustawiłem język angielski i zapis rąk w języku angielskim.
Datę do kiedy ma być zapisana baza danych na ftp wpisałem 9999 co było chyba błędem bo następnego dnia jak włączyłem ftp to opcja zapisania rąk była odznaczona i ponownie zaznaczyłem zapis rąk tym razem wpisałem 365dni mam nadzieje że jest ok.

Potem w HM dodałem auto import folder D:program files->FTP->hand history + subfolders
nie wiem czy nie powinienem zaznaczyć folderu ze swoim nickiem czy zostawić tak jak jest z subfolders...

W tym miejscu gdzie dodałem auto import folder był już jakiś folder mianowicie
C->dok and settings->aaa->dane aplikacji->Hem data + subfolders i nie wiem czy ten folder wywalić czy ma być zostawiony na razie go zostawiłem

hmm co ja jeszcze ustawiłem
ustawiłem sobie staty w hudzie bez problemu
nie wiem co to jest player alias i czy trzeba tam coś ustawić

Po tych ustawieniach postanowiłem zagrać rush pokera no i grałem sesje rozegrałem z 700rozdań ale hud sie nie pojawił na stoliku stwierdziłem że pewnie na rushu nie da sie grać z hudem po czym przeczytałem na forum że da się.
Następnie otworzyłem stolik fr i grałem tam kilka rozdań hud się załadował na stolik i było wszystko giczior rece sie importowały.
I to był pierwszy i ostatni raz kiedy widziałem huda na stole nie mam pojęcia co się zjebało.

Wracając jeszcze do sesji rush pokera to rece wszystkie mi sie zapisały i sesje moge obejrzeć mimo tego że huda na stołach nie było :(

Ogólnie to jestem załamany bo nie wiem w ogóle w czym tkwi błąd.

teraz przed chwilą otworzyłem hand history z ftp ten cały folder i zauwazyłem ze tam są dwa podfoldery jeden z moim nickiem ftp a drugi z datą 2010 i w nim kolejne podfoldery okreslonej daty z dnia 21 i 22 ktore są zapisane strasznie dziwnie tytuły rąk są jakąś długą powtarzającą się kombinacją cyfr i mam wrażenie ze te rece nie importują się normalnie.

Hmmm co jeszcze dziwnego zauważyłem <myśli>
Jak włącze huda i stolik i patrze jednocześnie co się dzieje w oknie huda to jest tak że niby juz jedna ręka się pobiera wszystko jest git i jak przychodzi druga ręka to coś przerywa i hm czeka 5 sekund az ponownie zacznie pobierac te rece i tak w kółko.

Kurna rozpisałem się ale nie wiem co jest grane może od nowa wszystko ustawić?...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ogólnie to ręce mi się importują bo mogę obejrzeć po sesji wszystko w HM :(
Nie wiem tylko czemu te głupie staty się nie wyświetlają na stoliku...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

wersja mojego hm to 1.11.04 tiral

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

może muszę ustawić coś w tym oknie? ;>

Qsypal
BlackMember

Ustaw sobie aliasy gracza i sprawdź w opcjach huda czy masz pozaznaczane w jakich konkretnych grach maja ci się staty wyświetlać.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ustawione i nic...

TimotheeS
Elite Grinder

Szczerze powiedziawszy to nie wiem w czym tu może być problem....
Spróbuj może jeszcze raz ustawić auto import tylko z folderu z hh z FTP, ustaw jeszcze raz alias gracza, rodzaj gier z jakich ma się hud wyświetlać.
Jak to nie pomoże, to już nie wiem.....
Pozdro!