Przejdź do forum
Elephant - czy wart...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Elephant - czy warto na poczatek?

15 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,395 Wyświetlenia
gruchacz
Oldschool Grinder

Witam serdecznie!
Jako że dopiero zaczynam grać w Pokera (przegrane ledwie 500rak) to zastanawiam się, czy warto zainstalować Elephanta, aby od samego początku mieć wgląd w swoje statystyki, wszystkie rozdania itd.

Jeśli natomiast Elephant nie będzie odpowiedni/dobry to czym miałbym go zastąpić?

Proszę o pomoc, czy warto czy mi tylko będzie przeszkadzał na NL2. Pokerroom PP.

14 odpowiedzi
golfu
PokerStrategist

Tak, na początek warto abyś się zaznajomił ze statystykami i nauczył co one oznaczają. Zawsze możesz zainstalować triala HoldemManager lub PokerTracker. Ja używałem elephanta do pewnej ilości rozegranych rąk i działał wmiare dobrze(przy wiekszej bazie zaczął zamulać mi komputer). Jeżeli rzeczywiście jesteś początkujący to interesują Cię dosłownie dwie wartości: VPiP i PFR, które pozwolą Ci odróżnić fiszy od tagów.
Pozdro

Zainstaluj sobie pt3 lub hema

gruchacz Autor wątku
gruchacz
Oldschool Grinder

HEM i PT3 z tego co mi wiadomo są płatne, tylko mają triala kolejno 30 dni i 60 dni, a na razie nie zamierzam płacić za HUDa, więc chyba wolałbym, aby cały czas był ejden program, a nie co chwilę zmieniać.

Ale jest tak ogromna różnica między PT3/HEM a Elephantem dla początkującego? Czy po prostu i tak w przyszłości będę używał jednego z tych programów i najlepiej abym od początku go po prostu miał?

Napisane przez gruchacz

Ale jest tak ogromna różnica między PT3/HEM a Elephantem dla początkującego? Czy po prostu i tak w przyszłości będę używał jednego z tych programów i najlepiej abym od początku go po prostu miał?

A elephant też jest "płatny".

Mooris
PokerStrategist

Nie wprowadzaj kolegi w błąd - Elephant jest darmowym programem (tak, wiem co masz na myśli i dlaczego wziąłeś nazwę programu w "").

Ja na Twoim miejscu wziąłbym PT3. Zapewne i tak w przyszłości będziesz używał HM/PT3, więc im szybciej zaczniesz się przyzwyczajać, tym lepiej - a dodatkowo PT3 ma długiego triala :)

Pozdrawiam

Napisane przez Mooris
Nie wprowadzaj kolegi w błąd - Elephant jest darmowym programem (tak, wiem co masz na myśli i dlaczego wziąłeś nazwę programu w "").

Ja za hema nie płaciłem, mam go na tej samej zasadzie co tutaj się rozdaje elephanta.

W takim razie hem jest darmowy?

gruchacz Autor wątku
gruchacz
Oldschool Grinder

Ok, instaluję PT3.

A mógłby ktoś mi podpowiedzieć co w nim na początku ustawić do HUDa, aby nie przeszkadzało i mi wystarczyło na zupełny początek gry?

vindir
PokerStrategist

Vpip, pfr, AF i ilość rąk powinny wystarczyć na początek.

szok38
Elite Grinder

Na sam początek Elephant jak najbardziej jest w porządku . Dlaczego od razu każecie mu brać PT ?? Można wziąć słonia a dopiero gdy pełna wersja się skończy przejść na inny tracker. Dla początkującego jak znalazł.

Dołączę się do tematu, co oznaczają Vpip, pfr, Af i wts. I na co zwrócić uwagę. ?

zalef87
Poker Player

postepuje tak jak w filmie instruktazowym i w 4min 9sekundzie filmy wywala mi error w postaci

HELP

golfu
PokerStrategist

Napisane przez zalef87
postepuje tak jak w filmie instruktazowym i w 4min 9sekundzie filmy wywala mi error w postaci

HELP

Troche słabo to widać.... ja miałem pełno problemów z postreSQL, najprostszy sposób to zrobić sobie w formata systemu i zainstalować na czystym windowsie:)

Ja polecam PT3. Testowałem jeszcze HEMa ale po używaniu PT3 uważam, że wizualnie ten drugi jest lepszy. Ale to tylko moja opinia i jest masa innych.

O ile HEM nie jest na to podatny to do PT3 polecam program typu ccleaner. Po co, już nie będę mówił. :P

avril1991
Oldschool Grinder

Witam!

@zalef87

Wrzuć proszę większy screen.

Pozdrawiam