Hej !
Być może źle wyraziłem swoje myśli. Nie chodzi mi o łączenie statystyk np. 2-3 graczy za pomocą tej metody: https://www.pokertracker.com/guides/PT4/tutorials/player-name-aliases
Chodzi mi o PT4 Global Alias, żeby populację przeanalizować. Watek poruszany był na kilku forach i coffeeyay też go omawiał w swoim MathPack'u. Jak trzeba to mogę podrzucić odnośniki. Od razu nie dałem, bo nie wiem, czy można...
PT4 Global Alias wiem jak to zrobić. Robiłem dla wszystkich graczy z danej bazy danych. Chodzi mi tylko jak odfiltrowywać daną grupę graczy, żeby tylko ich turnieje/ręce się w danej chwili wyświetlały. Standardowe filtry w PT4 nie umożliwiają wyizolowania grupy graczy na podstawie kolorów jakimi zostali oznaczeni. Można filtrować przez wielkość staków, daty, buy-in i tysiące innych rzeczy, ale nie kolory
Jak bym umiał odfiltrowywać graczy, którymi jestem zainteresowany, czyli tak np. żeby mi tylko turnieje z regami (na czerwono) się wyświetlały w danej chwili, to potem mogę wyeksportować wszystkie rece, które spełniają moje kryteria do nowej bazy danych, następnie lecę poprzez standardową procedurę tworzenia PT4 Global Alias i po sprawie.