Przejdź do forum
Crash Site Setup i ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Crash Site Setup i Ipoker

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
435 Wyświetlenia
djalbert182
Oldschool Grinder

No niewesoło, wysypało mi się całkiem. HUD nie pojawia się na Ipoker, mimo, że sam HM "widzi" stoły i importuje sobie ręce do c:\HM2Archive\Ipoker
W tym samym czasie te XMLe znikaja z c:\Program Files (x86)\Titan Poker

W Table Finder stołów nie widac, ręcę nie pojawiają się też w bazie, w programie wygląda to tak:

W tym samym czasie dla 888 działa normalnie.

Do tego nie mogę zajrzeć do site setup bo:

Restart komputera i reinstal HM nie pomógł :(. Sprawę zgłosiłem do supportu korzystając z tego formularza, ale może ktoś ma jakiś pomysł?

Dla NetBet problem ten sam :/.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
innocent2102
PokerStrategist

Witaj,

c:\Program Files (x86)\Titan Poker
- z tej ścieżki ręce znikają dlatego, że HM po imporcie przenosi je do folderu HM2archive.

Nie masz tych rozdań w zakładce active session, a czy masz je w zakładce reports?

Czy upewniłeś się, że ściezki są ustawione prawidłowo?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
djalbert182 Autor wątku
djalbert182
Oldschool Grinder

Hej, to że ręcę się przenoszą do HM2archive, sam wykryłem i to napisałem. Napisałem też, że nie mogę wejść do Site Setup, bo sie program wysypuje (drugi screen).

Wczytałem się natomiast w logi tego crasha przy wchodzeniu w Site Setup i wynikło, że program dostaje jakieś nieprawidłowe wartości na wejście. Oznaczało to, że prawdopodobnie ostatnie zawieszenie się komputera coś mu nieźle popsuło w zapisie tych ustawień.
Pomogło zatem ponowne przeinstalowanie całego HM, ale wraz z ręcznym usunięciem folderu HM z AppData (zwykły reinstall go tam zostawia).
Okazuje się, że po takim reinstalu nagle zobaczyłem odświeżoną szatę graficzną HM (a miałem wersje zaktualizowaną wcześniej, magia ;-)).

Oczywiście musiałem od nowa poustawiać sobie HUDa, ale gorsza jest inna rzecz. Ponownie problem mam taki, że niby w bazie mam wszystkie ręcę, a mimo tego ich nie mam:
1. "Plaer Finder" pokazuje mi, że mam np. 45 000 rąk dla "hero", pokazuje ilość rąk dla innych graczy
2. Próba importu rąk z plików (przed ponownym reinstalem zrobiłem export bazy) powoduje, że wszystkie ręce są odrzucane, bo są duplikaty
3. W menu bazy danych program pokazuje, że baza zajmuje 247 MB
4. Za to w "Active Sesion" jak i "Reports" widzę jedynie SNG zagrany po reinstalu dla testu. Nigdzie w programie nie mogę zobaczyć tych "starych" rąk, na liście sesji w "Active Sesion" nie ma starych sesji. Ktoś wie jak to "odzyskać" ?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102
PokerStrategist

Spróbuj stworzyć nową bazę (przez HM2) i na nowej bazie zaimportuj pliki które wcześniej exportowałeś. Powinno zadziałać jeśli PostgreSQL działa prawdidłowo. Możesz też zrobić vacuum bazy przez PgAdmin, ale wolałbym po prostu stworzyć nową bazę na Twoim miejscu.

Odpowiedz
Cytat
djalbert182 Autor wątku
djalbert182
Oldschool Grinder

Napisane przez innocent2102
Spróbuj stworzyć nową bazę (przez HM2) i na nowej bazie zaimportuj pliki które wcześniej exportowałeś. Powinno zadziałać jeśli PostgreSQL działa prawdidłowo. Możesz też zrobić vacuum bazy przez PgAdmin, ale wolałbym po prostu stworzyć nową bazę na Twoim miejscu.

Też mi to przyszło do głowy, spróbuję wieczór, myślalem, że może są gdzieś jakieś dziwne opcje o których nie wiem i które rozwiązują taki problem :).

Odpowiedz
Cytat