Przejdź do forum
Zaglądanie do Cashi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zaglądanie do Cashiera, jak to jest?

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
940 Wyświetlenia
Pomarancza
PokerStrategist

Witam!
Mam ciekawy problem mindsetowo-techniczny. ;D

Otóż dużo się mówi o negatywnych skutkach zaglądania do cashiera. Sam ich doświadczyłem, a odkąd nie sprawdzam stanu konta regularnie, zawsze miło się zaskakuję, gdy sprawdzam i jest tam więcej pieniędzy niż się spodziewałem. Ale pojawia się pewien problem, a jest nim sieć iPoker, która niestety stan naszego bankrolla serwuje nam w lobby, a jak pisała przemiła pani z supportu, nic na to nie można poradzić. Po prawdzie wiem, że istnieje taki program jak tilt breaker, który zakrywa stan bankrolla, ale szkoda mi pieniędzy na coś, co poza tym jednym bajerem jest bezużyteczne.

Stąd kieruję pytanie do osób, zwłaszcza tych które nie jedne próby mindestu zdawały na piątkę. Czy widok stanu swojego konta jest istotnie takim problemem, czy może jest to coś czego lepiej unikać jako nowy gracz, ale przychodzi czas, kiedy poprawne zagrania stają dużo wyżej nad bankrollem po każdej sesji i widok uciekających buy-in'ów zwyczajnie nie rusza? I czy może jest to wręcz dobre hartowanie ducha i sprawdzian dla mindsetu? Aczkolwiek sam mistrz Leatherass pisał, że nie sprawdza stanu konta do czasu aż nie planuje wypłaty.

Problem może wydaje się błahy, ale nauczyłem się nie patrzeć ile tam mam i ogólnie jestem dumny ze swojego mindsetu na przestrzeni ostatnich miesięcy (nie tylko w pokerze), a przede mną rysuje się wizja grania na Titanie, więc pytam Was, bo pewnie nie jeden tutaj miał okazję tam grać i doświadczyć wpływu tego małego acz denerwującego bajerku, jakim jest stan banrkolla w lobby.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
Szkodnick
Oldschool Grinder

Ja, jak grałem na ipoker to przy odpalaniu softu przymykałem oczy i szybko ustawiałem lobby tak, aby stan cashiera był "poza ekranem" :)

Odpowiedz
Cytat
guciu87
Oldschool Grinder

Praktykuję grę na starsach, więc problemu z widokiem rolla w lobby nie mam.
Natomiast jak robię session review - klikam w zakładke "reports", wybieram ostatnia sesje a następnie "all hands", to na dole pokazuje się zsumowany wynik sesji. Patent jest prosty.. naklejam sobie (chwilkę wczesniej) w to miejsce ekranu taką żółtą samoprzylepną karteczkę.. I problem z głowy;):D

Może u Ciebie też zadziała :fdrink :D

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza Autor wątku
Pomarancza
PokerStrategist

Myślę, że oba pomysły zacne. Chyba zacznę tak robić, bo szkoda się oduczać dobrego nawyku, jakim jest nie patrzenie w rolla. :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
sheckin
PokerStrategist

Jak grałem na Titanie, to wystarczy, że raz przemieścisz lobby trochę w dół, żeby zakryć cashiera i przy kolejnych uruchomieniach powinno być tak cały czas, czyli problem z głowy. :)

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza Autor wątku
Pomarancza
PokerStrategist

Sprawdziłem i faktycznie działa :f_thumbsup:

Póki co chyba najlepsza opcja, może kiedyś będę tak bogaty, że kupię sobie tilt breakera tylko po to, albo znajdę jakiś fajniejszy poker room ;D

Odpowiedz
Cytat

Witajcie,

Też kiedyś "zasłaniałem cashiera" w ten sposób na iPoker. To działa! ; )

Proste rozwiązania są często najlepsze.

Pozdrawiam,

jeneral86

Odpowiedz
Cytat
Grigo92
PokerStrategist

Ja na PP zaraz p ozalogowaniu przymykałem lekko oczy i naciskałem tę strzałkę chowającą stan konta, aż mi się śmiać chce jak o tym pomyślę.
Teraz po prostu tam nie patrzę, staram się skupić na zagraniach, a nie na wynikach w $.
Ale mimo to jak robię SR z poprzedniego dnia to szybciutko w PT4 zasłaniam, więc widzę tylko kolor czerwony albo zielony, a nie wiem ile dokładnie przegrałem/wygrałem. Robięto w sumie chyba tylko dlatego żeby nie być jakoś specjalnie results oriented, nie chcieć nic odrabiać ani nie graćzbyt zapobiegawczo w celu utrzymania kasy.
Staram się robić jak Leatherass, czyli na koniec jakiegoś okresu tylko sprawdzać, bo wiem że będę na plus :)
No chyba że shootujęwyższy limit to jednak muszę patrzeć na stan konta, zwłaszcza jak mam kilka BI stop loss i czuję, że mogłem go przekroczyć.

Odpowiedz
Cytat
GregWawelski
Oldschool Grinder

Napisane przez Pomarancza
Czy widok stanu swojego konta jest istotnie takim problemem, czy może jest to coś czego lepiej unikać jako nowy gracz, ale przychodzi czas, kiedy poprawne zagrania stają dużo wyżej nad bankrollem po każdej sesji i widok uciekających buy-in'ów zwyczajnie nie rusza?

Imho takie doraźne sztuczki z karteczkami na ekranie są niezłym rozwiązaniem, ale w końcu trzeba sobie poradzić ze źródłem problemu. Najczęściej będzie to pewnie niepewność własnej gry i strach o rolla przy każdym większym swingu. Wspomnieliście ktoś Leatherasa, to samo co on mówi DaWarsaw - nie patrzy w cashiera częściej jak co miesiąc, bo wie, że jego gra jest profitowa i będzie zarobiony w longrunie. Obaj mają ogromne próbki na poparcie tego stwierdzenia, więc czują się bezpiecznie. Jedyna opcja żeby nie mieć problemu z cashierem to według mnie [Treść edytowana] dobre volume A-game :f_cool:

//wulgaryzmy - venatici

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Witam,

proszę o trzymanie poziomu dyskusji. Jestem przekonany, że wyedytowane przeze mnie słowo można zastąpić jakimś innym.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat