Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wariancja

26 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
2,024 Wyświetlenia
vindir

Czyli miałeś rolla 6.5k, grałeś np nl200 i zgodnie z sensownym brm po stracie 12BI schodziles nizej az do stopnia kiedy miales 50$ na nl2 i tam tez sie wyzerowales? Nie chce mi sie wierzyc.

Odnosnie postu autora: bedac wygrywajacym graczem tight na ringach zdarza mi sie w 1k handow byc w plecy 3BI na samych coolerach typu str8 na full, set na flush, niestety grajac w pokera musisz zaakceptowac takie akcje, jak gosc dobiera do gutshota to niestety czasem go trafi i oddasz stacka z setem. Na rushu wariancja jest wieksza bo winrate jest zazwyczaj mniejszy, ludzie graja bardziej tight no i oczywiscie grasz ogromna ilosc rozdan na godzine, wiec ilosc coolerow w ciagu godziny tez bedzie wieksza.

autic

Napisane przez IHaveNuts77
a gdybyście doświdczyli właśnie odchylenia standardowego tak skrajnego które pochłonęłoby Wasz roll i stałoby sie to bez tiltu? ja naprawde tego doświadczyłem, po pewnym czasie patrzyłem jak przegrywam kolejny BI bez najmniejszych emocji, po prostu wiedziałem ze przergam , pomimo tego trwałem do konca w przekonaniu ze downswing minie, niestety nie minął...zapewne jestem jednym przypadkiem na tysiąc ale tacy ludzie też są i wierzcie mi ze nie próbuje pisząc te słowa zwalić wszystko na odchylenie zamiast przyznać sie do błedów które popelniłemja naprawde miałem do tego dystans, wieć to nei tak że dopadła mnie schiza ze to wszystko stało sie przez pecha:)
OK autic, sory za tamto zdanie, rzeczywiście przecholowałem ale pozostałe kwestie mam nadzieje ze odbierasz własciwie, być może powinienem iśc do kasyna i zaproponować swoje usługi jako cooler;)

nie no spoko, rozumiem twoje emocjonalne podejście do sprawy, jednak, jeżeli myślisz, że sprawa dużych swingów dotyczy tylko ciebie, to musisz byc świadom, że nie jesteś osamotniony, sam doświadczyłem swinga w ev na 50bi

lechrumski

Ciesze sie ze doszlismy do jakiegos porozumienia. Akceptacja ryzyka i wariancji jest jednym z fundamentow budujacych prawidlowe podejscie pokerzysty. Mozna budowac bez solidnych fundamentow ale wtedy ryzykujemy ze budowla kiedys sie zawali.

gregor81

eeeee zjechałem 30 BI i się trochę podłamałem
... ale przeczytałem ten temat i chyba złość mi przeszła,,......

Ja zaraz zacznę callować wszystkie AA preflop :facepalm:

Przy każdej sesji siadam, akceptuję wariancję, wiem że w longrunie wszystko się wyrównuje, przychodzi co do czego i tak WIEM że moje AA będą przełamane, dostanę suckouta, nie mówię nawet o wygraniu jakiegokolwiek coinflipa (btw. mam lifetime wygrane 33% coinflipów). Wiem, że takich tematów jest masa ale mam wrażenie że mój rozjazd pomiędzy EV a bankrollem nigdy się jużn ie skończy. :facepalm:

nie chciało mi sie czytać watku po pierwszym poscie powiem tylko ze kiedys trafiłem 60 buyinow ponizej EV na 25k hands i gram dalej zacząłem wychodzić na plus ostatnio wiec sie naprawde nie przejmuj to co masz to drobiazg :P