Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bad beat

19 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,370 Wyświetlenia
robertm19

Miesiąc temu przeszedłem na wyższe stawki i odrazu zarobiłem 140$. Jednak teraz przyszedł swing, którey się utrzymuje i nie mogę sobie poradzić. Straciłem już 60 $. Proszę o pomoc nie wiem już co robić, sam wiem że przez tilt po byle jakiej porażce nie gram normalnie i przez to odpadam zazwyczaj na bubblach. Pomóżcie :(

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi
autic

uświadom sobie, że takie sytuacje to norma w pokerze, jak sobie z tym nie radzisz to może to po prostu gra nie dla ciebie

co do materiałów, to masz ich pełno, zaczynając od tych darmowych proponowanych przez wujka googla, poprzez filmiki i arty na ps, skończywszy na książkach, np: "poker mindset"

w sumie to zajrzyj do działu mindset, tam nie jaki lechrumski, baaaaaaaaaaaaaaardzo chętnie napisze ci "wall of text" jak masz sobie pomóc, w sumie to długość jego postów zawsze mnie przeraża ;p

Odpowiedz
Cytat
Aimboy

W ogóle stosujesz jakiś solidny Bankroll Management? Bo z twojej wypowiedzi wynika zupełnie inaczej, a co do tilta to poczytaj trochę dział mindset.

Odpowiedz
Cytat
autic

Napisane przez Aimboy
W ogóle stosujesz jakiś solidny Bankroll Management? Bo z twojej wypowiedzi wynika zupełnie inaczej, a co do tilta to poczytaj trochę dział mindset.

fakt też mnie zaskoczył jakoś ten nagły skok br, ale no cóż złożyłem to na jakąś sick sesje ;p

Odpowiedz
Cytat
TimotheeS

Hej,
przede wszystkim nie napisałeś w zasadzie nic.
Wygląda to mniej więcej tak:

'Miałem dużo, mam mało....pomocy!!!

Sorry, ale nikt Ci kasy nie wyśle (choć wiem, ze chyba nie tego oczekujesz), a żadnej konkretnej pomocy nie otrzymasz, jeżeli nikt nie ma pojęcia w czym tej pomocy możesz potrzebować.

Tilt?
Gra niezgodna z BRM?
Swingi?
Brak umiejętności gry preflop? Postflop?

Napisz proszę coś więcej, to może będziemy wiedzieć wiecej w czym można Ci pomóc.

I - przenoszę do 'Mindset', gdyż do działu Pokerstars raczej to nie pasuje ;)

Pozdro i GL ;)

Odpowiedz
Cytat
TthreeO

Zdarza się :) ja miałem ostatnio coś takiego przy NL30 i NL50

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Napisane przez autic
w sumie to zajrzyj do działu mindset, tam nie jaki lechrumski, baaaaaaaaaaaaaaardzo chętnie napisze ci "wall of text" jak masz sobie pomóc, w sumie to długość jego postów zawsze mnie przeraża ;p

Hahahaha myslalem ze padne ze smiechu :D :D :D Mam nadzieje ze dojde kiedys do poziomu kiedy bede pisal mniej i bedzie bardziej skuteczne. Zawsze staram sie najlepiej jak moge a w tym przypadku akurat moge nie za wiele bo kolego Robert, niewiele napisales.

Opisz dokladnie co Cie denerwuje i co musialbym zrobic zeby miec Twoj problem. Naucz mnie tiltowac po Twojemu bo dopiero kiedy poznam Twoja strategie bede w stanie dac Ci kontrstrategie i lepiej Ci pomoc. Przez najblizszy tydzien bede codziennie dostepny po 20 wiec do jutra zachecam do zapoznania sie z innymi tematami w tym dziale, moze znajdziesz tam cos dla Ciebie, a jam nie to prosze o wiecej informacji :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
robertm19 Autor wątku
robertm19

Oki więc napisze, ale najpierw wyjaśnie że żadnej chorej sesji nie było. Możecie zopbaczyć na pokerprolabs: mój nick robertm19.

Dobra przechodzę do rzeczy. Gram te sng9, gram je według strategii z pokestrategy. Z tym się wiąże pierwsza rzecz, która mnie tiltuje. Pushuje z późnych pozycji i są to troche luźniejsze ręcę i bardzo często zdarza się że gracz na BB ma monstera. Drugą rzeczą jest zagranie KK na AA. Nie wiem o co z tym chodzi ale p* chyba uwielbia takie zagrania. Trzecią rzeczą jest to, żę jak już dochodzę do bubblu to niektórzy tak łatwo dają podwioć się shortom. Czwartą można uznać to, że miałem przejść na wyższy limit gdy przekroczę 500$ ale ta liczba stała się jakąś barierą nie do przejścia.

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Ok wiec mamy dokladnie 4 rzeczy ktore Ciebie tiltuja i rozumiem ze nic wiecej. Przyjrzyjmy sie wiec im po kolei i rozprawmy sie z nimi raz na zawsze:

1)

Pushuje z późnych pozycji i są to troche luźniejsze ręcę i bardzo często zdarza się że gracz na BB ma monstera.

Czy to jest zgodne ze strategia?
Czy masz wplyw na to jaka reke ma BB?
Czy mozesz zobaczyc jaka reke ma BB?
Czy jest to profitowe zagranie?
Czy ty majac monstera na BB zagralbys podobnie?

2)

Drugą rzeczą jest zagranie KK na AA. Nie wiem o co z tym chodzi ale p* chyba uwielbia takie zagrania.

Czy AI z AA badz z KK jest zgodny ze strategia?
Czy Ty w sytuacji przeciwnika zagralbys tak samo?
Czy masz wplyw na takie sytuacje?
Czy AI AA vs KK i KK vs AA cokolwiek zmieniaja w long runie? Czy moze wazniejsze sa inne sytuacje?
Czy jestes absolutnie pewien ze na innych softach takie sytuacje sie nie zdarzaja

3)

Trzecią rzeczą jest to, żę jak już dochodzę do bubblu to niektórzy tak łatwo dają podwioć się shortom.

Jaki jest Twoj wplyw na takie sytuacje?
Kto popelnia w tej sytuacji blad?
Jak mozesz skorzystac na tym bledzie?
Czy robisz stosowne notatki zeby skorzystac na tym kiedy Ty skrocisz sie do shorta?

Czwartą można uznać to, że miałem przejść na wyższy limit gdy przekroczę 500$ ale ta liczba stała się jakąś barierą nie do przejścia.

Czy jestes absolutnie i w 100% przekonany ze 500$ jest nie do przejscia? Czwarty problem, wlasciwie nie jest problemem, ale jest konsekwencja Twojej gry, Twoich umeiejtnosci oraz mindsetu. Jest konsekwencja wszystkiego co robisz.

Pierwsze 3 Twoje "problemy" maja jedna ceche wspolna. Zadna z w/w sytuacji nie zalezy od Ciebie ale od czynnikow zewnetrznych. Bierze sie to ze zbytniej checi kontrolowania wszystkiego dookola. Porzuc kontrole bo nigdy jej nawet nie miales. Nigdy nie miales wplywu na ilosc sytuacji AA vs KK, nigdy nie miales kontroli.

Zamiast tego rozroznij rzeczy za ktore w pokerze masz odpowiedzialnosc i takie za ktore nie masz zadnej odpowiedzialnosci. I skup sie na rozwijaniu rzeczy na ktore masz wplyw, tj umiejetnosci, matematyka, mindset, podejscie, koncentracja itd. a daj sobie luz i porzuc kontrole w sytuacjach na ktore nie masz wplywu jak np AA vs KK, bo jak najwieksza kontrola jest brak jakiejkolwiek kontroli :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
robertm19 Autor wątku
robertm19

Może dać sobie z tydzień wolnego i przemyśleć to wszystko? I jeszcze jedno jak długo taki swing może trwać??

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Napisane przez robertm19
I jeszcze jedno jak długo taki swing może trwać??

42 dni, 7 godzin, 18 minut i 6 sekund, nigdy dluzej ;)

Napisane przez robertm19
Może dać sobie z tydzień wolnego i przemyśleć to wszystko?

To juz zalezy tylko i wylacznie od Ciebie. Ja Ci nie odpowiem na to pytanie, odpowiedzialnosc musi byc po Twojej stronie. To Ty sam masz wyciagnac wnioski i byc madrzejszy niz wczesniej.

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

I jeszcze jedno jak długo taki swing może trwać??

Można mieć rok na minusie, raczej taka informacja żadnego zawodowca nie zaskoczy. Zależy jeszcze co, gdzie i ile grasz.

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Napisane przez robertm19
Może dać sobie z tydzień wolnego i przemyśleć to wszystko? I jeszcze jedno jak długo taki swing może trwać??

Robercie Ty sam juz sobie odpowiedziales na to pytanie, nie potrzebowales naszej pomocy. My po prostu chcielismy Ci pokazac ze odpowiedz na to pytanie jest nie na zewnatrz ale w Tobie

Odpowiedz
Cytat
robertm19 Autor wątku
robertm19

Lechrumski stosowałem się do twoich rad. Założyłem bloga, zakupiłem literature i analizowałem ręce na forum. Teraz dzieki twoim poradom nie przejmuje się tak bad beatami jednak pech mnie wcale nie omija. Ciągle przegrywam w sytuacjach w których jestem lepszy. Właśnie zjechałem 30BI w dół nie z mojej winy i nie wiem co z tym zorbić?

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Drogi Robercie,

moje rady ani żadnego z trenerów PS nie pomogą Ci w sytuacjach gdzie masz pecha. Nie mamy żadnych układów z softem i nie możemy nic na to poradzić. Natomiast trenerzy pokerowi mogą pomóc Ci poprawić swoją grę, a ja Twoje podejście do gry i to jedyne na co masz rzeczywiście wpływ.

W związku z tym moje pytanie do Ciebie: z czym konkretnie masz problem pod kątem mindsetu i co byś chciał osiągnąć? Wybierz tylko takie rzeczy na które możesz mieć wpływ.

Odpowiedz
Cytat
robertm19 Autor wątku
robertm19

Problemy z titlem już raczej mineły. Teraz się martwie, że jak ten swing potrwa dłużej to zbankrutuje.

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Ok zbankrutujesz i co dalej?

Odpowiedz
Cytat
robertm19 Autor wątku
robertm19

Jak zbankrutuje to chyba już koniec:( a lubie tą gre.

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Ok a co mozesz zrobic zeby nie zbankrutowac? Rozwazasz zejscie limit nizej? Skoro lubisz grac w pokera to nie powinno miec dla Ciebie szczegolnego znaczenia na jakim limicie grasz:) Z drugiej strony czy rozwazasz wplacenie wlasnej kasy? Jak idziesz do kina to placisz za obejrzenie filmu. Robisz to co lubisz wiec czemu na pewnym etapie nie mialbys za to zaplacic? Zwlaszcza ze w przyszlosci moglbys spodzieac sie wiekszych profitow:)

Odpowiedz
Cytat