Przejdź do forum
Swing, słaba gra, s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Swing, słaba gra, soft rigged? czy co?

49 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
6,868 Wyświetlenia
BartekkB

Hej ydkw1993 ,

najbardziej prawdopodobną przyczyną jest po prostu słaba gra. Rozwiązaniem na to jest dalsza nauka i analiza sytuacji, w których przegrywasz najwięcej. I nie chodzi tutaj o sam fakt sprawdzenia czy byliśmy z tyły czy prowadziliśmy po flopie, postaraj się oceniać range przeciwnika i sprawdź czy jesteś lepszy vs. cały range, analizuj rozegranie swojej ręki tzn. sizingi betów albo to czy sam bet miał sens, może lepszy byłby check w danej sytuacji. Analizuj grę preflop, być może znajdziesz wiele spotów, które przegrałeś postflop, a w których w zasadzie nie powinieneś się znaleźć.

Zastanów się również nad zmianą stołów zoom na zwykłe. Stoły zoom charakteryzują się większą wariancją i zazwyczaj mniejszym win rate'em (który można nadrobić większym volume) niż zwykłe stoliki.

No i przede wszystkim nie wierz w teorie nt. rigged softów, wąskich gardeł itp.
:truestory:

Pozdrawiam,
Bartek

Odpowiedz
Cytat
ydkw1993 Autor wątku
ydkw1993

.

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny

Kurwa ludzie ja już nie mogę słuchać tego pierdolenia...dobrą grą w takim okresie bezrybia np:100k to sobie możecie podciągnąć 0,5-1bb/100 ale nie 5bb.Albo wam maszynka dobrze rozdaje od 2kk albo macie po 500k dobry wynik i myślicie,że tak będzie zawsze,albo ktoś wam płaci za to żebyście tak pierdolili.Załóżmy,że jestem fishem ale mam rozegrane 2kk i na mikro nie mam ciśnienia,gram cały czas tak samo,pomimo tego zdarza się 100k na zero a kolejne 100k 15bb/100,a kolejne 100k na zero,na tym samym limicie.No to co zacząłem żle grać potem super i potem gorzej???to że po 400k mam na nl10 5,5bb/100 jest dla mnie wymiernym wynikiem???wcale nie...uważam,że równie dobrze to mogłoby być 1bb/100.Pomimo że nie byłem nad EV,to przez ten okres nie miałem żadnych nacinek typu KKvsAA wszystko się układało,flop siadał.Prześledziłem na PTR za dużo wykresów(parę tysi) żeby naiwnie twierdzić,że dobry gracz zawsze będzie wygrywał.Widziałem jak gwiazdeczki z nl25/50/100 które po 1kk były na topie spadały na ryj.I widziałem jak reg-fisz z którym grałem nl10 na party, był na zero przez 500k,zaatakował wyżej i tak zapierdalało,że zachaczył o nl1000 :) ten limit powstrzymał jego dobrą passę,ale i tak ukradł 30k$.Dwóch tak samo dobrze grających regów po kilku kk może mieć różne wyniki,jeden będzie miał 5bb drugi 2bb,zależy jak maszynka daje.Pierwszy zostanie trenerem na pokerstrategy i będzie robił hajs wciskając pierdoły świeżakom ,ten drugi skończy jako sfrustrowany robol w fabryce.No ale albo to akceptujemy,albo nie....

Odpowiedz
Cytat
ydkw1993 Autor wątku
ydkw1993

.

Odpowiedz
Cytat
Stafu

posprawdzajcie sobie jak to wygląda a się wszystko rozjaśni http://pokerdope.com/poker-variance-calculator/

Odpowiedz
Cytat
manganian

posprawdzajcie sobie jak to wygląda a się wszystko rozjaśni http://pokerdope.com/poker-variance-calculator//blockquote >

Stafu masz całkowitą rację. Zapomniałem o tym i mindset mi siada. :ayfkm:
Pojawiają się oczekiwania i wszystkie wałkowane błędy mindsetowe.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez pzbrojnyZ drugiej stony jest SJS,gdzie grając bez huda,na czutkę na 24stołach nl2,robił 1000$ w 200k.A po kilku tyś. rozdań ma u mnie fold do 3beta-30% ???? to co on jest Phil Ivey???
Wszystko zależy od tej pojebanej maszyny losującej..

miałem i mam okazje grać sweaty z SJS i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest niesamowicie solidny, ma wiedzę i jego winrate nie jest żadnym zdziwieniem. Na NL2 HUD jest wrecz zbedny, najprostsze ABC i winrate >10bb. A, że nie folduje do 3beta to moze dlatego, ze np. ludzie na NL2 nie folduja overpair?

Napisane przez pzbrojny
ale mam rozegrane 2kk i na mikro nie mam ciśnienia,gram cały czas tak samo,pomimo tego zdarza się 100k na zero a kolejne 100k 15bb/100,a kolejne 100k na zero,na tym samym limicie.No to co zacząłem żle grać potem super i potem gorzej???to że po 400k mam na nl10 5,5bb/100 jest dla mnie wymiernym wynikiem???wcale nie...uważam,że równie dobrze to mogłoby być 1bb/100

jesli masz rozegrane 2kk i dalej siedzisz na micro to moze najwyzszy czas wziac jakis coaching?
"gram cały czas tak samo" - proponuje właśnie próbować czegoś nowego, stojąc w miejscu niczego nie osiągniesz

ydkw1993, jezeli jestes b/e po 250k hands to mozesz juz smialo zaczac przypuszczac, ze jednak warto byłoby podniesc swoj poziom gry. Oczywiscie wariancja wariancją, ale moze zobacz limit niżej jak Ci idzie, czy winrate znacznie się zmieni

Odpowiedz
Cytat
danel91

Napisane przez xTcWarMaster
Przyzwyczaj się, że niektórzy będą lecieć pod EV i można bardzo długo tak się męczyć, a inni redzy będa nad EV. Jedni będą swoimi top setami spłacać quady i jakieś backdoory, inni bot setami będą dostawać spazzy i inne luźniejsze wrzuty. Tak to już jest ;p

To są AA pre allin, najfajniejsze zagranie jakie można mieć. Dwa pierwsze tygodnie gry w październiku na nl50. Taki jest poker, jednemu rzygnie innemu zabierze... Albo się akceptuje albo rzuca. Jedynym rozwiązaniem jest po prostu BYĆ TAK DOBRYM, ŻE WARIANCJA UTNIE NAM NP 2BB Z NASZYCH 8BB.

Jak się właśnie w HM2 sprawdzało takie rzeczy, albo np. była taka tabelka, w której było widać z jakimi kartami wygrywamy, z jakimi przegrywamy

Odpowiedz
Cytat

niektore odpowiedzi w tym watku sa po prostu przerazajace

Odpowiedz
Cytat
Dedees89

Pech albo słaba gra jedno z dwóch albo obydwa na raz :)

Odpowiedz
Cytat
zajcur

Moze za duzo ego spotow z regami. jesli otwieralem z BTN, a Ty byles na SB lub BB to dalo sie wlasnie mocno wyczuc, ze chcesz cos udowodnic. Byles nie do wyrzucenia z 3/4 para ;D Sprawdzales AI na river wlasnie z jakimis gownianymi ukladami ;D

Odpowiedz
Cytat
ydkw1993 Autor wątku
ydkw1993

.

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83

Napisane przez JohnyMighty
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to slaba gra. To jest NL 10/25, a nie NL 200 ;/

ja z wlasnego wiem,ze nie. gram zajebiscie a wczoraj mialam minusowa ssn. wait,wait- wczoraj nie gralam. no i co z tego?

i tak rigget softy, pelnie ksiezyca, alzheimer, menstruacja

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

Napisane przez hellokitty83

Napisane przez JohnyMighty
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to slaba gra. To jest NL 10/25, a nie NL 200 ;/

ja z wlasnego wiem,ze nie. gram zajebiscie a wczoraj mialam minusowa ssn. wait,wait- wczoraj nie gralam. no i co z tego?

i tak rigget softy, pelnie ksiezyca, alzheimer, menstruacja

JA CIEBIE TEZ :)

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny

Napisane przez weirdcreep

Napisane przez pzbrojnyZ drugiej stony jest SJS,gdzie grając bez huda,na czutkę na 24stołach nl2,robił 1000$ w 200k.A po kilku tyś. rozdań ma u mnie fold do 3beta-30% ???? to co on jest Phil Ivey???
Wszystko zależy od tej pojebanej maszyny losującej..

miałem i mam okazje grać sweaty z SJS i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest niesamowicie solidny, ma wiedzę i jego winrate nie jest żadnym zdziwieniem. Na NL2 HUD jest wrecz zbedny, najprostsze ABC i winrate >10bb. A, że nie folduje do 3beta to moze dlatego, ze np. ludzie na NL2 nie folduja overpair?

Napisane przez pzbrojny
ale mam rozegrane 2kk i na mikro nie mam ciśnienia,gram cały czas tak samo,pomimo tego zdarza się 100k na zero a kolejne 100k 15bb/100,a kolejne 100k na zero,na tym samym limicie.No to co zacząłem żle grać potem super i potem gorzej???to że po 400k mam na nl10 5,5bb/100 jest dla mnie wymiernym wynikiem???wcale nie...uważam,że równie dobrze to mogłoby być 1bb/100

jesli masz rozegrane 2kk i dalej siedzisz na micro to moze najwyzszy czas wziac jakis coaching?
"gram cały czas tak samo" - proponuje właśnie próbować czegoś nowego, stojąc w miejscu niczego nie osiągniesz

ydkw1993, jezeli jestes b/e po 250k hands to mozesz juz smialo zaczac przypuszczac, ze jednak warto byłoby podniesc swoj poziom gry. Oczywiscie wariancja wariancją, ale moze zobacz limit niżej jak Ci idzie, czy winrate znacznie się zmieni

Ty chyba nie wiesz o czym mówisz..bez huda na nl2 to sobie można było grać 5lat temu,teraz najgłupszy fisz wie co to cbet i 3bet i nawet nikt nie wrzuca z QQ.To niby jak masz grać te 20ścia stołów?SJS jak przez 1kkwygrał 30% więcej niż wszkazuje EV to wiadomo że do 3beta nie zrzuca bo i tak mu flop siada.Tylko problem może zacząc się jak przez następne 1kk zacznie oddawać w drugą stronę to wyjdzie mu 5bb/100 a nie 20ścia i zakończy karierę.Jak uwazasz,że SJS jest taki solodny to sobie sprawdż jego wykres na PTR gdzie grając na party po 1kk miał na minusie chyba 3k$.I klikał bez huda też 20ścia stołów ale widocznie maszynka tam nie była taka łaskawa.Pisząc że "gram cały czas tak samo" miałem na myśli ten okres bycia przez 100k na zero na nl2 i że nie wchodził tu w grę żaden tilt,bo to jest najniższy limit na którym nie łapiesz większego ciśnienia.tylko po prostu przez 100k odłączyli mi prąd.Jeśli przez 100k możesz być na zero na nl2(przy 11bb po 1kk),to na nl10 jest to jeszcze bardziej prawdopodobne a proporcjonalnie do poziomu limitu byłby w tym momencie minus 200-300$

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez pzbrojny

Ty chyba nie wiesz o czym mówisz..bez huda na nl2 to sobie można było grać 5lat temu,teraz najgłupszy fisz wie co to cbet i 3bet i nawet nikt nie wrzuca z QQ.

tylko po prostu przez 100k odłączyli mi prąd.

jeśli ktoś przez 100k hands jest b/e na NL2 to jest słabym graczem, koniec kropka. Można trafiac na coolery czy badbeaty i byc pod EV, no ale nie oszukujmy się, jak linia nie idzie w gorę to cos jest nie tak

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny

Napisane przez weirdcreep

Napisane przez pzbrojny

Ty chyba nie wiesz o czym mówisz..bez huda na nl2 to sobie można było grać 5lat temu,teraz najgłupszy fisz wie co to cbet i 3bet i nawet nikt nie wrzuca z QQ.

tylko po prostu przez 100k odłączyli mi prąd.

jeśli ktoś przez 100k hands jest b/e na NL2 to jest słabym graczem, koniec kropka. Można trafiac na coolery czy badbeaty i byc pod EV, no ale nie oszukujmy się, jak linia nie idzie w gorę to cos jest nie tak

Ja Ci mogę tylko życzyć,oby nigdy Ci nie odłączyli prądu.Bo polega to na tym,że przez 100k wrzucasz asy i nikt tego nie sprawdza,jak trafiasz flop to inni nic nie mają,jak wrzucasz KK to cię sprawdza tylko AA,jak ciśniesz z fullem to ci pokazują karetę.I gdzie ty chcesz te 10bb urwać? A było też takie 100k gdzie miałem 20bb/100 i to niby ma oznaczać,że super grałem?Wcale nie..grałem tak samo,tylko maszyna dobrze rozdawałal.

Zresztą jakie to ma znaczenie...poker się już kończy,za chwilę wszyscy będziemy obstawiać czarne,czerwone na ruletce albo kręcić na maszynce hazardowej w kasynie pokerstars:)

Odpowiedz
Cytat
zajcur

Dziwie sie, ze ludzie maja jeszcze sile dyskutowac z tymi pajacami wmawiajacymi jaki to jest poziom na nl2. 2 gwiazdorow z blogow zdalo sobie chyba sprawe, ze po prostu grac nie umieja i skonczyli.
,,Ty chyba nie wiesz o czym mówisz..bez huda na nl2 to sobie można było grać 5lat temu,teraz najgłupszy fisz wie co to cbet i 3bet i nawet nikt nie wrzuca z QQ." - ostatnio zagralem kilka tysiecy rozdan na nl2 i sam wrzucalem Ax preflop po tym jak zobaczylem co ludzie wczesniej wrzucali. Przeciez ten limit da sie przejsc wchodzac tylko z AA/KK i kradnac blindy z any2

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1

Napisane przez zajcur
Dziwie sie, ze ludzie maja jeszcze sile dyskutowac z tymi pajacami wmawiajacymi jaki to jest poziom na nl2. 2 gwiazdorow z blogow zdalo sobie chyba sprawe, ze po prostu grac nie umieja i skonczyli.
,,Ty chyba nie wiesz o czym mówisz..bez huda na nl2 to sobie można było grać 5lat temu,teraz najgłupszy fisz wie co to cbet i 3bet i nawet nikt nie wrzuca z QQ." - ostatnio zagralem kilka tysiecy rozdan na nl2 i sam wrzucalem Ax preflop po tym jak zobaczylem co ludzie wczesniej wrzucali. Przeciez ten limit da sie przejsc wchodzac tylko z AA/KK i kradnac blindy z any2

+1

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny

Napisane przez zajcur

A ty tępy baranie co robisz na nl2 po kilku latach grania?Jak jesteś takim kozakiem to wrzuć wykres z 1kk z solidnym wynikiem z wyższej stawki,a nie popisuj się że Ax wrzucasz przez parę k rozdań na nl2.Gdybyś był trochę bardziej rozgarnięty to byś rozumiał że te 30k co rozgrywasz w miesiącu jest nic nie warte.Przynajmniej mam realne 11bb/100 po 1kk nl2,no ale ty pewnie masz lepiej... z 15bb na nl10 bez huda,szkoda że te wyniki są tylko w twojej wyobrazni

Odpowiedz
Cytat