Przejdź do forum
Strach przed wyższy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Strach przed wyższym limitem.

16 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,581 Wyświetlenia
xTcWarMaster

Jak się pozbyć strachu, przed graniem/shootem na wyższym limicie? Obecnie gram na nl10 zoom, atakowałem nl25zoom 3 razy, za każdym razem była tragedia, -10, -10, -8bi. Różnica w dynamice, mała próbka, bo każdy atak trwał max jeden dzień, i niestety wariancja katowała mnie co dodatkowo wpływało na pogorszenie gry. Całe te ataki tylko wpływały bardzo negatywnie na mnie. Tak negatywnie, że nie mogę znaleźć odwagi na kolejny atak. Atakowałem wyższy limit mając 40bi (40 bi na nl25), postanowiłem przed 4 atakiem uzbierać 50, jednak już mam koło 65 i nadal nie odważyłem się na granie na wyższym limicie ;/.

Zamiast myśli:
- reg z nl25 nadal nie jest Bogiem pokera, ma wiele leakow i jestem w stanie nawiązać z nim grę,
- jest tam nadal sporo fishy, którzy oddadzą mi stacka ze słabą top parą, drugą parą, wrzucą JJ pre,

Zamiast powyższych mam:
- znowu każdy reg będzie mnie exploaitować,
- znowu przegram AA vs KJ pre na fisha (podczas jednego z ataków wtopiłem tak 3 kolejne staki vs fishe z any2 stackoff pre, wręcz zmasakrowali mi tym mindset),

Miał ktoś taki problem? Jak sobie z tym poradzić?

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
qsiex

Gram 4 lata i nie wiem jak mozna przegrac 10 stacków w jednej sesji. Moze wina leży rowniez po twojej stronie. Jesli uważasz że twoja gra od ostatniej proby nie uległa poprawie to nie ma sensu atakowac nawet ze 100 wkupieniami.

Odpowiedz
Cytat
bl4dy84

Kolega gra zooma, więc da się przegrać 10BI. Tym bardziej, jak chcesz odrobić;).

Wydaje mi się, że grasz scary money po prostu i brakuje Ci ogrania na danym limicie. Zacznij grać NL25, ale nie zmieniaj swojego dotychczasowego stylu gry. Poznasz dynamikę, sizingi, przeciwników. Zagrasz kilkanaście k rąk i będziesz się czuł bardziej komfortowo.

Z nastawieniem, nie gram , bo i tak przegram daleko nie zajdziesz;).

Odpowiedz
Cytat
saja13

Weź coaching. Jakbym miał tyle kasy i chciał grać NL25 to na bank bym zakupił minimum 3h. Sam fakt, że byłeś coachowany dałby ci na pewno dużo spokoju podczas gry, nie mówiąc już o tym ile się nauczysz.

Pozdro i powodzenia ;)

Odpowiedz
Cytat
Pasiv

@xTcWarMaster Mam dla Ciebie dwie rady, które możesz wykonać bez żadnej zmiany mindsetowej:

1. Zależy w sumie na ilu grasz stołach ale jeśli na więcej niż jednym to możesz tą radę wykorzystać:

Na początku zmniejsz ilość stołów na wyższym limicie i staraj się po prostu grać A-Game. Jak się przyzwyczaisz to możesz z powrotem zwiększyć ilość stołów. Bądź konsekwentny. Jeśli stracisz kilka BI nie dokładaj kolejnych stołów, żeby szybciej się odegrać. Możesz sobie zrobić taki tydzień przejściowy.

2. Zacznij od krótkiej 15- minutowej sesji, na NL25 i wróć spokojnie na resztę sesji do NL10. Następnego dnia dorzuć 5 min na NL25. Oczywiście możesz spokojnie zacząć od godziny i dorzucać 15 minut. Albo możesz wrzucić NL25 w środek swojej sesji. Zrób to tak, żeby tobie pasowało. Po miesiącu grania nawet tylko te głupie 15 min dziennie będziesz miał już ładną próbkę z której będzie można coś powiedzieć o twoich wynikach na tym limicie.

Miałem podobne przejścia i prędzej czy później się przyzwyczaisz :)

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster Autor wątku
xTcWarMaster

Napisane przez qsiex
Gram 4 lata i nie wiem jak mozna przegrac 10 stacków w jednej sesji. Moze wina leży rowniez po twojej stronie. Jesli uważasz że twoja gra od ostatniej proby nie uległa poprawie to nie ma sensu atakowac nawet ze 100 wkupieniami.

Ja mam dosyć długie sesje. Ja nie traciłem stackow na showdownie, ale na nonshowdownie, czerwona mnie masakrowała.

Brałem coaching u rushera88 ale na nl10, pomógł mi bardzo. Czego dowodem jest moje nabudowanie na tym limicie.

Ciekawe rozwiązanie z tymi krótkimi sesjami na wyższym limicie Pasiv. Wypróbuje jak tylko osiągnę poziom 70bi.

No i muszę zmienić nastawienie jak mówi bl4dy84, jednak to nie zmienia się hop siup, z 2-3 udane sesje na nl25 by mi pomogły uwierzyć w siebie i czuć się bardziej pewnie.

Odpowiedz
Cytat
bl4dy84

Po prostu musisz zacząć grać NL25 - nie ma innej opcji. Doświadczenie przychodzi z gry.

Tak jak Pasiv pisze, to może być całkiem dobre podejście.

Odpowiedz
Cytat
qsiex

Ja problem sceary money rozwiązałem grając 24 stoły zamiast 8. Zamiast w miesiacu rozgrywac 30k rak teraz gram 200k . W sytuacji gdy shoot na wyższy limit sie nie udaje mam świadomosc ze odrobienie strat zajmie gora tydzien. Z tego prosty wniosek. Zapierdalac trzeba.

Odpowiedz
Cytat

mixuj graj 2 stoły nl10 i 2 stoły nl25 może to Ci jakoś pomoże .

Odpowiedz
Cytat
Kasica553

skoro nie dochodzisz do SD to wlasnie grasz scary money :) sam to znam bo mam tak samo :) ale jak zaczniesz grac luzniej to wcale nie zalatwi sprawy a wrecz przeciwnie. no i pewnie dobrym pomyslem jest zainwestowac w coaching.

Odpowiedz
Cytat

Ja proponuje dodawać po 1 stole nl25 do sesji nl10. po Kilku dniach/tygodniach będziesz miał już same stoły nl25 i nie będziesz chciał wracać na niższy limit. Swoją drogą ciekawy problem, myślałem że zazwyczaj wszyscy chcą jak najszybciej grać wyżej nie stosując się do rygorystycznego BM [np ja :D]

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

DO nowego limitu trzeba sie przyzwyczaic. Jak wchodzisz na zooma i rozgrywasz od razu milion rak to nic dziwnego. Trzeba spokojnie, powoli..
No i wiadomo - z kims za plecami duzo razniej - tj. coaching.

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster Autor wątku
xTcWarMaster

Napisane przez Kasica553
skoro nie dochodzisz do SD to wlasnie grasz scary money :) sam to znam bo mam tak samo :) ale jak zaczniesz grac luzniej to wcale nie zalatwi sprawy a wrecz przeciwnie. no i pewnie dobrym pomyslem jest zainwestowac w coaching.

Być może ja nawet nie zauważam, że gram scary money, a to jest gorsze niż świadome granie scary money. Za parę dni może tydzień zacznę trochę grywać na wyższym limicie, uzbieram bazę, i zainwestuje w kolejny coaching.

Odpowiedz
Cytat
yellowsock

Mam dla ciebie proste rozwiazanie. Po prostu omin NL25 i wejdz od razu na 50.

Odpowiedz
Cytat
xTcWarMaster Autor wątku
xTcWarMaster

Napisane przez yellowsock
Mam dla ciebie proste rozwiazanie. Po prostu omin NL25 i wejdz od razu na 50.

:( dzięki, ale nie skorzystam...

Odpowiedz
Cytat
autic

- w jednej sesji da się przegrać/wygrać więcej niż 10bi, grając fr [ mniej swingowa odmiana niż sh ] i normalne stoły [ nie zoom ]

- pokonywanie limitów to taka podstawa mindsetowa

- różnicę skillową odczujesz dopiero jak wejdziesz na NL50 i to też tylko od jakiegoś <10% fieldu [ mówię na przykładzie p* ]

- dla mnie konserwatywny BR to podstawa komfortowej gry + bieżąca analiza gry + duży volume [ lubię mieć grubo ponad 100bi na limit, ma to swoje + jaki i -, czego jestem w pełni świadomy (chociaż micro pokonywałem dużo bardziej agresywnie) ]

Odpowiedz
Cytat