IHMO problem większości graczy stawek NL2 i NL5 - to parcie za wszelką cenę na duży volume. Na zasadzie, zarabia się grosze, to trzeba dużo kręcić. Niestety przeważnie dzieje się to kosztem jakości. Najczęściej staramy się za wszelką cenę na max eksploatować układy typu AA, KK, QQ i top pary na flopie - grając Raise lub 3Bet pre i 3 bety postFLOP - na zasadzie: przecież nie wyrzucę asów, albo: to po to grałem z AK, żeby teraz TopPair wyrzucić?
I niestety zdarzają się 2 niekorzystne sytuacje: albo nie wyciągamy maks value, bo mamy 2 streety value - a wyrzucamy gościa na FLOP, zamiast grać np. X / B / B albo wyrzucamy go na TURN chociaż po przeczekanym na TURN zapłaciłby na RIVER - może nawet zabluffewał, a jednocześnie oddajemy cały stack w momencie gdy przeciwnik trafi nutsa typu set, 2 pary czy inny strit - i płaczemy jaki ten los okrutny.
Taka właśnie gra wybitnie podatna jest na wariancje. W przeciwieństwie do np. eksploatowania sytuacji gdzie mamy autoprofit - bardzo mały wpływ wariancji.
Także ja wszystkim graczom mikrostawek polecałbym przede wszystkim zaprzestanie gonienia za volume i za statusami - a skupieniu się na maksymalnie poprawnym pokerze przez duże P. Bo inaczej nigdy nie wyjdzie się z mikro, a jeżeli wyjdzie to na krótko, bo pierwsze wahnięcie wariancji z powrotem nas tam zepchnie.
Pzbrojny nie wiem czy wisisz skrzynkę mi czy SJS, ale wrzucił właśnie screena gdzie po 1kk rąk ma 15bb
(jakoś się tym browarem podziele z SJS, w końcu ja Cie naprowadziłem na wykres
co,gdzie,jaki screen?Ja was znam Janosik,dla dla skrzynki browara to byście ten wykres w paincie przez tydzień głaskali:) Pijaki jedne...
Napisane przez pzbrojny
co,gdzie,jaki screen?Ja was znam Janosik,dla dla skrzynki browara to byście ten wykres w paincie przez tydzień głaskali:) Pijaki jedne...
Taki screen:
Napisane przez SJS
Oczywiście milion rąk to pewnie dla Ciebie żadna próbka. Skończ już pierdolić.
Tak chciałem tę skrzynkę postawić za wygraną :)Ale jak halniak na stadionie wieje w plecy,to rekordów się nie uznaje...:)
Przeca pisze wyraźnie, że to nie jest niemożliwe, tylko zanim złapiesz skilla na 10bb już dawno będziesz wyżej. A co ma do tego SJS to nie wiem.
Odswieze temat bo ostatnio podobny problem po zejsciu na NL2 i startowym ~55$ w ciagu 1 dnia i kolo ~1,3kh dobilem do ponad 70$ czujac ze miazdze te stawki a kolejne dni to ciagly spadek teraz okolice ~45$ i caly czas spada nie wiem co sie dzieje....
wykresu czy cos nie mam bo ostatnio hud cos nie hula zreszta na NL2 zoom nie potrzebny bo za duzy field.
Czytalem ogaldalem sporo i niewiem co robic aby ruszyc sie z tego Nl2...
moze ktos cos poradzi ?
dzieki wielkie
zamiesc 5 rozdan z przegranymi stackami z ostatnich dni, oraz 5 z wygranymi, ja z przyjemnoscia sie wypowiem, tez gram micro wiec jewstem na biezaco. ile grasz stolow?
Gra cash na micro mija się z celem a już szczególnie zoom , miałem podobnie kilkanaście razy zaczynałem budowę rolla od gry na 3xturbo satelitach i tak z paru $ dochodziłem do kilkudziesięciu na micro zoomie a później za każdym razem to samo czarna seria i wyzerowanie, popierdoliłem to więc i gram turnieje co powoduje że jestem zdrowszy
Zresztą na starsach jest tak, że po depozycie idzie karta zajebiście zero coolerów ale później się to odwraca i zjazd...
Napisane przez arturszef
Gra cash na micro mija się z celem a już szczególnie zoom , miałem podobnie kilkanaście razy zaczynałem budowę rolla od gry na 3xturbo satelitach i tak z paru $ dochodziłem do kilkudziesięciu na micro zoomie a później za każdym razem to samo czarna seria i wyzerowanie, popierdoliłem to więc i gram turnieje co powoduje że jestem zdrowszy![]()
Zresztą na starsach jest tak, że po depozycie idzie karta zajebiście zero coolerów ale później się to odwraca i zjazd...
Dokładnie tak, zrobiłem depozyt na nl2 zooma 30$, już w pierwszy dzień byłem 5 stacków do przodu, co jest wynikiem zbliżonym do mojego rekordu jeśli chodzi o "dniówkę", w następne 2-3 dni roll krążył w okolicach 60$, by na koniec wrócić do punktu wyjścia. Odwróciło się i zjazd.
jestes w bledzie po prostu zle grasz. gry cash nl2-10 to najmniej waiancyjna odmiana pokera wypelniona fishami ktorzy marudza ze micro nie da sie przejsc.
a na czym mam budowac rolla ? przeciez sng albo mtt to trzeba cokolwiek miec
achodzi o to ze gram solid w miare wiedze mysle na nl2,5 mam a nie idzie b/e albo jak cos splusuje to zjazd i nie wiem co robic cos myslalem ze doradzicie;>
coaching na Nl2, Nl5 przydaje sie?
pozatym za 1h srednio 50-100$ troche za duzo dla mojego rolla dla tylko godziny niestety...
narazie przerwa dzisiaj jutro wracam i zjadam te stawki
dzisiaj jakis lekki trening pokerowyD
Hyper 9 max , 1.5. Poziom mega slaby. Idzie najwiecej zarobic. Przynajmniej u mnie tak bylo.
Teraz gram 7$. Poziom tez nie wysoki, mimo ze duzo regow.
wiesz cos moze jest to sposob ale ja chcialbym cashe grac tylko pare stawek wyzej ogolnie takze rozwoj w strone sng raczej chyba nie bedzie dobry lepiej sie skupic na cashu
jest room ktory ma dziennie 3 freerolle za 50 euro i jeden za 100euro. graczy ok 70. i 5 miejsc platnych, za pierwsze 20/40 euro poszukaj w necie zysk po miesiacu mozna miec kilkaset euro. wyplacalny. daje nodeposit 5euro. italia
pozatym czytaj wszystkie analizy rozdan na forum i sluchaj rad expertow. komentuj rozdania innych graczy, pytaj i powody nierozumianych linii. dziennie tak postepuj po miesiacu twoja gra zmieni sie nie do poznania. a na freerollach buduj roll. graj mniej stolikow.
Napisane przez arturszef
Napisane przez gardengarden
Odswieze temat bo ostatnio podobny problem po zejsciu na NL2 i startowym ~55$ w ciagu 1 dnia i kolo ~1,3kh dobilem do ponad 70$ czujac ze miazdze te stawki a kolejne dni to ciagly spadek teraz okolice ~45$ i caly czas spada nie wiem co sie dzieje....
wykresu czy cos nie mam bo ostatnio hud cos nie hula zreszta na NL2 zoom nie potrzebny bo za duzy field.
moze ktos cos poradzi ?
dzieki wielkie
Skoro piszesz takie rzeczy tzn. że prawdopodobnie nie jesteś taki solid jak Ci się wydaje, a stawek nie miażdżysz tylko chwilowym runem się zachłysnąłeś. Co robić? Przebudować mniemanie o swojej grze, skupić się na jednej odmianie, pracować nad grą (treningi, dział wideo itp) i przede wszystkim analizować swoją grę - ktoś już zaoferował się przejrzeć Twoje rozdania. Praca i wytrwałość, a będzie dobrze, nikt nic więcej raczej poradzić nie może, ani za Ciebie tego nie zrobi
No ew. druga szkoła jeszcze jest. Możesz zwalić wszystko na rigged soft, dopatrywać się korelacji runa z depozytami i zazdrościć tym, których soft (owa maszynka) wybrał...
Powodzenia
Napisane przez Druneski
Napisane przez gardengarden
moze ktos cos poradzi ?
dzieki wielkieSkoro piszesz takie rzeczy tzn. że prawdopodobnie nie jesteś taki solid jak Ci się wydaje, a stawek nie miażdżysz tylko chwilowym runem się zachłysnąłeś. Co robić? Przebudować mniemanie o swojej grze, skupić się na jednej odmianie, pracować nad grą (treningi, dział wideo itp) i przede wszystkim analizować swoją grę - ktoś już zaoferował się przejrzeć Twoje rozdania. Praca i wytrwałość, a będzie dobrze, nikt nic więcej raczej poradzić nie może, ani za Ciebie tego nie zrobi
![]()
No ew. druga szkoła jeszcze jest. Możesz zwalić wszystko na rigged soft, dopatrywać się korelacji runa z depozytami i zazdrościć tym, których soft (owa maszynka) wybrał...
Powodzenia
![]()
nie no rigged soft to bezprzesady marna wymowka
a nie mowie ze gram dobrze ale raczej abc proste i chodzi ze typy dobieraja na riverze,blefy sprawdzaja z jakimis 5tymi parami,KK<AA itp no i oczywiscie dochodza czasem glupie calle,bety itp ale ogolnie to staram sie grac abc na tych stawkach ale jakos profitu nie moge dostac;/
obejrzalem troche o mindsecie lecha troche zmienilo podejscie jutro wracam i walcze;D
a materialow to tu wszystkie do srebra przyswojone filmiki tez razej wszystkie ktore sa dla mnie takze