Przejdź do forum
Problem z grą pod v...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z grą pod volume

7 Posty
7 Użytkownicy
1 Reakcje
568 Wyświetlenia
r4c2k5

Cześć wszystkim

Gram nl10 zoom i mam problem z graniem pod volume. Chodzi o to, że nie mam problemu z grą (ok 10bb/100) kiedy założę sobie, że dziennie będę ugrywał maksymalnie 1-2BI. Z takim założeniem, w czasie trudniejszych sesji (kiedy po prostu nie idzie) nawet bycie BE po 2,5kh jest dla mnie satyfakcjonujące i na przestrzeni miesiąca praktycznie nie tiltuję, gra jest dla mnie przyjemna i mam dodatkową motywację do okazjonalnej nauki.

Natomiast kiedy nastawiam się, że "ok, dzisiaj cisnę 3x1kh" to nie czuję już takiej motywacji i lecę ostro w dół (głównie przez spazzy).

Zastanawiam się, czy:
a) granie pod wygrane BI jest ok (bo sprawdza się w moim przypadku) i wystarczy powoli zwiększać limity wygranych/dzień (biorąc pod uwagę ilość czasu jaką mam na grę danego dnia)?

b) longrun'owo lepiej nastawiać się jednak na "dobrze rozegrane" i ściśle określone volume?

Paradoksalnie druga opcja również jest "results oriented" i niekoniecznie musi być najlepsza. Pisząc to trochę sam sobie odpowiadam na pytanie, ale jestem też ciekaw Waszej opinii.

Pozdrawiam
Rączka :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
puszak

Ani sensu nie ma granie pod wygrane BI bo co sie stanie jak wygrasz 3BI a nie jak sobie zalozyles 1-2? No to chyba lepiej a jeszcze lepiej wygrac 10 bi jednego dnia. Co jest mozliwe podczas dobrych sesji.

Na volume tez sie nie nastawiaj tylko graj tak dlugo jak czujesz ze grasz A-game. Oczywiscie mozesz sobie zalozyc dzienny limit ilosci rozegranych rak, ale co bedzie jak stoly beda dobre a ty juz rozegrasz ustalona ilosc rak? :)

Odpowiedz
Cytat

Ja nie jestem w stanie grac wiecej niz 7-8 gier HT-9max. Z dwucyfrowego roi robi mi sie ujemne.Nie wiem jak ludzie graja 15-20przez pare h, o boku87 juz nie mowiac, ktorego jak gra to po 40;q

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Napisane przez puszak
Ani sensu nie ma granie pod wygrane BI bo co sie stanie jak wygrasz 3BI a nie jak sobie zalozyles 1-2? No to chyba lepiej a jeszcze lepiej wygrac 10 bi jednego dnia. Co jest mozliwe podczas dobrych sesji.

Na volume tez sie nie nastawiaj tylko graj tak dlugo jak czujesz ze grasz A-game. Oczywiscie mozesz sobie zalozyc dzienny limit ilosci rozegranych rak, ale co bedzie jak stoly beda dobre a ty juz rozegrasz ustalona ilosc rak? :)

Zgadzam się w 100%. :truestory:

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin

Jak już chcesz ubierać sesje w jakieś ramy, to polecam zamiast 3x 1BI czy 3x 1kh to 3x60min z krótkimi przerwami na odpoczynek ;) na zoomie to tym łatwiej, bo przy 10 minutowej przerwie nie tracisz miejsc przy fajnych stołach. A i pomoże to trzymać koncentracje, pozwoli odetchnąć po jakichś nieprzyjemnych rozdaniach i utrzymać A-game.

Odpowiedz
Cytat
halunoman

Napisane przez 7WaysToWin
Jak już chcesz ubierać sesje w jakieś ramy, to polecam zamiast 3x 1BI czy 3x 1kh to 3x60min z krótkimi przerwami na odpoczynek ;) na zoomie to tym łatwiej, bo przy 10 minutowej przerwie nie tracisz miejsc przy fajnych stołach. A i pomoże to trzymać koncentracje, pozwoli odetchnąć po jakichś nieprzyjemnych rozdaniach i utrzymać A-game.

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik

Witam!

Na pewno nie ma sensu grać pod określony wynik. Raz, że zabierasz sobie możliwość wygrywania dużych sum jak masz dobry okres. A dwa to stwarza jakiegoś rodzaju oczekiwanie. A niespełnione oczekiwanie rodzi frustrację.

Też jestem za tym byś stworzył sobie limit czasowy. Albo po prostu graj póki grasz a-game. Ale do tego musisz znać siebie niezwykle dobrze

Pozdro

Odpowiedz
Cytat