Przejdź do forum
Przypadek czy nie? ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Przypadek czy nie? Rzygam pokerem.....

81 Posty
47 Użytkownicy
0 Reakcje
8,728 Wyświetlenia

Ale zważcie na to, że tutaj nie mamy do czynienia z okresowym downswingiem. Wdł. OP, on podwaja/potraja kapitał, potem przegrywa we flipach. Szczerze ile trzeba dostać flipów żeby wdł. BM przegrać wszystko?

Albo OP przyzna, że olał BM, albo temat do mindsetu z uwagi na oczekiwania i przeświadczenia OP.

Odpowiedz
Cytat
freeman3pl
PokerStrategist

gra przez pół godziny nie ma sensu, za mało rozdań, które przgrane mogą tylko wkurzyć i źle nastawić na cały dzień. Normalne jest, że nawet przez 1, 2 h przy stole fold, fold, fold, raise -> fold, fold, check -> fold itp. kasa ucieka. Ale przy dobrej grze w końcu coś wychodzi na plus, albo nie tracimy zbyt dużo.
Rozwiązaniem może jest odchodzenie od stołu w dobrym momencie, bo jak autor pisze: na początku wsio jest ok i wygrywa. wtedy out :)
No i taka prawda na koniec od Yody. Aby ktoś wygrywać mógł, przegrywać musi ktoś :)

Odpowiedz
Cytat
pawel1803
PokerStrategist

S00Nn jeśli możesz dodaj mnie do przyjaciół mam małe pytanie co do ciebie;p A nie mogę ci wysłać wiadomości, bo nie mam cię w znajomych.

Odpowiedz
Cytat

bad beaty sa i beda sam wiem bo stracilem rolla na nl10 majac kolo 20-24 Bi wiec znam twoj bol. nie poddawaj sie szczescie jeszcze przyjdzie

Odpowiedz
Cytat
nuskei
Poker Player

Napisane przez S00Nn

Ku**a, panie downswing. Zdarza ci sie czasem jak grasz przy wielu stołach, ze na jednym stoliku dostanie pare i zaraz na kolejnych rownież na rece na preflopie masz juz gotowa pare, albo dostajesz pare na preflopie i bardzo czesto ktos rowniez dostaje pare w tym samym czasie co ty. POdalem przyklad z para, bo najlepiej takie cos sie zapamietuje, ale to rowniez dotyczy ukladow mieszanych.. Teraz przeczytaj temat mojego watku, jeszcze raz post pierwszy, wyszukaj rzeczy ktore sie powtórzyły i wyciagnij wnioski, odnoszac sie do mojego drugiego posta...

Po tym poscie wnioskuje ze daleko Ci do podstaw podstaw.
Wez sie za artykuły dla poczatkujacych a nie placz ze non stop przegrywasz

Odpowiedz
Cytat
maciekdbr
Oldschool Grinder

A ja mam dokładnie odwrotnie - kiedyś pierwsze 3 lata non stop + nawet nie znałem słowa badbeat czy downswing po prostu widziałem że czasem nie da się grać i robiłem przerwę ale nie dorabiałem do tego ideologii...

Wszystko jest fajnie dopóki człowiek znacznie więcej wygrywa niż przegrywa.

teraz to co się dzieje od długiego czasu to jest tragedia po prostu - Gram PLO i nieustanie topię uklady AAXX czy KKXX że już nie wspomnę o 9TJQ lub podobnie i to po 5-6 razy z rzędu... potem raz na asy wezmę i znowu 5-6 razy topa

Jak oglądam tu bociana to mam załamkę jak koleś farci nieustannie bo już zapomniałem jak to było kiedy sam tak miałem.

Jeżeli chodzi o longrun to moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie - na krótką metę umiejętności są ważne ale na dłuższą żeby z tego żyć to jednak swingi są znacznie ważniejsze.

także sorry... nie wiem tu założyciel posta generalnie jest zielony z tego co pisze ale jeżeli chodzi o downswingi zwłaszcza omaha to się nic nie poradzi i choćby 1000 filmów farciarskich nagrali to nikt mi nie wmówi że ręka AAxx jest lepsza od 8876 bo wszystko zależy od swingu a w pokera można bezpiecznie grać jak się ma 100/150 BI na poziom

Ale nawet wtedy jak się złapie 6 miesięcy dołka to każdy się zczyści albo skończy na BB 4 centy lub podobnie

A jak ktoś mówi że każdy ma kartach tyle samo szczęścia i że wariancja kiedyś odda to jest idiotą po prostu albo nie wie o czym mówi i to jest jedno z większych propagandowych kłamstw pokerowych wpajane tylko po to żeby każdy nawet jak widział że kompletnie mu nie idzie nie przestał grać i wierzył że jak obejrzy "nauczy się" parę filmików to niby zacznie wygrywać

To tak jakby powiedzieć że każdy ma w życiu albo w zdrowiu tyle samo szczęścia - a to jest oczywista bzdura.

I można sobie pieprzyć o mindsecie ale każdy roll się kiedyś kończy

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez maciekdbr

Jak oglądam tu bociana to mam załamkę jak koleś farci nieustannie bo już zapomniałem jak to było kiedy sam tak miałem.

wcale nie gra a ka farci, zero ka skilla. That's PLO folks :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
maciekdbr
Oldschool Grinder

Gra dobrze to jest podstawa - pewnie - tylko on bierze po 4 razy z rzędu na asy i to bez asa na stole na showdownach (co mu zresztą wytknąłem) a ja po 4 razy topię... a kiedyś też tak brałem na showdownach lub wcześniej i mi się wydawało że dobrze blefuję... a to jest gówno prawda - po prostu inni nic nie trafiali a nie tak jak teraz non stop maxflopy przeciw moim "dobrym" rękom...

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

Napisane przez maciekdbr
I można sobie pieprzyć o mindsecie ale każdy roll się kiedyś kończy

?( Masz na myśli wypłatę ? Mam nadzieję, bo chyba nie to, że każdy gracz na odpowiednio dużej próbce będzie przegrywający.

Odpowiedz
Cytat
Pasiv
PokerStrategist

?( Masz na myśli wypłatę ? Mam nadzieję, bo chyba nie to, że każdy gracz na odpowiednio dużej próbce będzie przegrywający.

Z matematycznego punktu widzenia przy nieskończenie dużej próbce w końcu przegrasz każdego rolla. _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506
Oldschool Grinder

@up
Nie znam się tak na matematyce więc nie rozumiem... chcesz powiedzieć, że stan każdego rolla dąży do zera niezależnie od umiejętności?

Może chodziło Ci o to, że niezależnie od umiejętności i początkowego kapitału przy nieskończonej liczbie rollów, któryś zostanie storbiony?

Odpowiedz
Cytat
maciekdbr
Oldschool Grinder

Napisane przez Jozio0506

Nie... mówię o takich faktach statystycznych, których nie życzę nikomu doświadczyć.

Jeżeli chodzi o rolla to weszliście w spór matematyczny... a mi chodzi o to że dla gracza np 1$BB spadek do 0.1 $ BB albo niżej jest zwyczajną wtopą rolla - a jeszcze śmieszniej jest jak ten gracz dalej przegrywa...

Chciałbym móc grać znowu tak jak w pierwszych 3 latach gry... i jak widzę tu na treningach i często na stołach... A nie 2 dni up i 2 miesiące down.

I autor wątku napisał "rzygam pokerem" - ja może nie rzygam.. ale zbiera mi się na wymioty i słabo mi się po prostu robi jak wtapiam 5-6 raz z rzędu AAxx (ds lub nie - nie ważne) i nie ważne czy as wskoczył na stół na flopie czy nie. I tak na okrągło od bardzo długiego czasu.

Ale wiem że to się kiedyś skończy... :) tylko czekam i czekam... :)

Odpowiedz
Cytat

@up to moze zmienisz odmiane na texasa? mniejsze swingi

Odpowiedz
Cytat
maciekdbr
Oldschool Grinder

Właśnie niestety powolutku zmieniam :) a szkoda bo ukochałem plo i tu czułem u siebie potencjał. Jakoś mimo doświadczeń nie chcę do końca pozwolić swingom decydować za mnie...:)

Odpowiedz
Cytat

W grze postflop w SnG jeśli ktoś ma umiejętności bardzo ciężko jest przegrać żetony, gorzej jak się stackuje w fazie poznej preflop.

jak się wsuwa żetonki przed flopem to ciężko wywróżyć jak się dalej gra potoczy, jest odpowiedni % szansy który odpowiada za to czy wygramy czy nie.

Natomiast w cashgame jesli ograniczymy wsuwanie zetonów do minimum preflop, to nawet jeśli w grze postflop nie trafimy flopa, możemy sfloldowac i szukać lepszej okazji do stackowania się.

Każdy powie że to takie oczywiste co pisze i w ogóle, ale właśnie - to oczywiste, a wielu się do tego nie stosuje - Trzeba być cierpliwym przede wszystkim ; ]

Odpowiedz
Cytat
Pasiv
PokerStrategist

Napisane przez Jozio0506
@up
Nie znam się tak na matematyce więc nie rozumiem... chcesz powiedzieć, że stan każdego rolla dąży do zera niezależnie od umiejętności?

Powiedzmy, że masz 100$. Rzucasz monetą kilka miliardów razy. Za każdym razem gdy wypadnie orzeł - dostajesz dolara, jak wypadnie reszka tracisz dolara. Jeśli próbka będzie nieskończenie wielka to prędzej czy później stracisz rolla.

Odpowiedz
Cytat
Huricano
PokerStrategist

Napisane przez Pasiv

Napisane przez Jozio0506
@up

Powiedzmy, że masz 100$. Rzucasz monetą kilka miliardów razy. Za każdym razem gdy wypadnie orzeł - dostajesz dolara, jak wypadnie reszka tracisz dolara. Jeśli próbka będzie nieskończenie wielka to prędzej czy później stracisz rolla.

Dokładnie...

Odpowiedz
Cytat
maciekdbr
Oldschool Grinder

Napisane przez SkarpetkaPosrodMajtek
W grze postflop w SnG jeśli ktoś ma umiejętności bardzo ciężko jest przegrać żetony, gorzej jak się stackuje w fazie poznej preflop.

jak się wsuwa żetonki przed flopem to ciężko wywróżyć jak się dalej gra potoczy, jest odpowiedni % szansy który odpowiada za to czy wygramy czy nie.

Natomiast w cashgame jesli ograniczymy wsuwanie zetonów do minimum preflop, to nawet jeśli w grze postflop nie trafimy flopa, możemy sfloldowac i szukać lepszej okazji do stackowania się.

Każdy powie że to takie oczywiste co pisze i w ogóle, ale właśnie - to oczywiste, a wielu się do tego nie stosuje - Trzeba być cierpliwym przede wszystkim ; ]

Ani to nie jest jest oczywiste

ani mądre

ani na temat :)

Każdy z tych akapitów jest niezgodny z prawdą i ogólnie sprzeczny z dobrą grą

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Napisane przez Pasiv

Napisane przez Jozio0506
@up

Mother of god, czy wy piszecie o pokerze, czy ruletce ?( :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Nie wiem po co ta gadka o monecie rzucanej 10000000x razy. W pokerze online zawsze beda lepsi i gorsi, nowi i doswiadczeni gracze i Ci drudzy zawsze latwo wyciagna kase od tych pierwszych. Psychika, mindset, doswiadczenie w grze i inne aspekty. Problemem jest tylko chory rake na mikro stawkach pobierany na wszystkich pkrroomach. To on utrudnia wspinanie sie na poczatkowych limitach zwlascza gdy sie nie jest jeszcze jakims mega prosem i dostaje suckouty day by day. Autor posta - jesli uzywasz jakiegos poker trackera/ HM zobacz sobie ile do tej pory rake'u zrobiles dla danych roomow. To sa pieniadze ktore tak naprawde tez zarobiles i zdobyles od graczy. Nie do konca tak to jest, ze kasy nie ma na stolikach bo jest, a downswingi i badbeaty zawsze bede zrekompensowane kasa jakiegos mega donka.

Odpowiedz
Cytat