Przejdź do forum
przemyslenia po 10k...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

przemyslenia po 10k rąk

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
446 Wyświetlenia
Skowik

Moje MindSetowe przemyślenia po 10k rąk.

1) W niedziele najwięcej tracę. Nie wiem czy to dlatego że w niedziele jest "inny poziom"...na NL2 to chyba bez sensu teza...czy dlatego że w niedzielę jestem bardziej skłonny do myslenia o innych niż poker sprawach. Faktem jest że niedzielne sesje są moim utrapieniem.

2) Człowiek jest fascynującą istotą. Mój winrate to ok 10BB/100 - wiec tak średnio powiedziałbym. Za każdym razem gdy dochodze do jakiejśc okrągłej liczby zarobionych $ to jest ona dla mnie prawie namacalną barierą do przełamania. Do każdej okrągłej liczby 10, 20, 30...$ muszę podchodzić kilka razy, przełamywać ją potem znów spadam i znów ją przełamuję. Między tymi poziomami jest w miarę stabilny wzrost :)

3) trudno się wyzbyć idiotycznych przyzwyczajeń...czasem więc tracę pieniadze bo sprawdzam mimo że wiem że jestem z tyłu bo ktoś sprawdził pot-bet na fopie i dozbierał w ten sposób. Szczególnie wkurza rogrywanie TP na flop gdzie ta top para to np T i raczej prawdopodobne jest że kolejna karta może być scary.

pozdro
Skowik

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Mocnym

?( Po 10k rąk??

To nie jest próbka, która cokolwiek pokazuje.

Nie ma co dyskutować na temat winrate, czy dni kiedy wygrywasz na tak małej próbce.

Dograj tak ze 100-200k to będzie można coś poanalizować.

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

100-200K dla początkującego? No bez przesady. Zwłaszcza jeśli ktoś gra powiedzmy 200-300 rak na godzinę i to wcale nie codziennie.

Faktem, że generalnie 10K to nie jest duża próbka, ale gdyby na nl2 Twój winrate był niski, czy wręcz ujemny to jak najbardziej można z tego wyciągać wnioski.

Twoje spostrzeżenia mogą być trafne, że np. najwięcej tracisz w niedziele, z jakiegoś powodu. Z najprostszych rad polecam siadać do pokera z wolną od innych spraw głową i maksymalnym koncentrowaniu się na poprawnej decyzji. Jeśli po tych 10k rękach wiesz już, że nie grasz tak fatalnie być musieć obawiać się o stan rolla (celowe przesadzenie ;)), to nie zaglądaj w ogóle do cashiera.

Może Ci w tym pomóc na przykład rozplanowanie sobie ile godzin/rąk chcesz rozegrać, rozpisanie sobie tego na kartce i odhaczanie po sesji/dniu ile już rozegrałeś. Dzięki temu możesz mieć poczucie, że niezależnie od wyniku sesji "coś" w Twojej karierze poszło o kolejny kroczek do przodu. :)

Odpowiedz
Cytat
techn9nepl

hi : )

według mnie każda analiza własnej gry i każdy wyciągnięty wniosek to jakiś krok do przodu w naszych działaniach. ja u siebie zauważyłem np., że niemal każda sesja grana przeze mnie dłużej niż sobie założyłem kończyła się stratami. przeanalizowałem zacząłem więc konsekwentnie trzymać się własnego planu rozgrywania sesji i efekty są zadowalające : )

tak więc powtórzę, każdy wniosek jaki wyciągniesz i zmiana, jaką wprowadzisz, udzieli Ci nowych informacji i przybliży do celu. najważniejsze to być czujnym i elastycznym w działaniu : )

pozdrawiam !

Odpowiedz
Cytat
autic

Napisane przez Skowik
Moje MindSetowe przemyślenia po 10k rąk.

1) W niedziele najwięcej tracę...

2) Człowiek jest fascynującą istotą...

3) trudno się wyzbyć idiotycznych przyzwyczajeń...

pozdro
Skowik

1) na micro, faktycznie nie ma to znaczenia.

2) w sumie też tak miałem, tylko ja łamałem tak pierwsze 100$ i 1k$, powyżej 2k$ istniały już tylko BI. Jak teraz o tym myślę, to totalnie przestawienie się na myślenie o rolu jaki liczbie bi na konkretny limit bardzo mi w tym pomogła.

3) kwestia wiedzy i doświadczenia, pamiętaj, że generalnie turn/river, które są dla ciebie scary są w większości przypadków tak samo nieprzyjemne dla twoich przeciwników. Co do samego rozgrywania układów, to staraj się podejmować najlepsze możliwe decyzje w danym momencie. Jak masz z danym spotem problem to zweryfikuj go w jakiś sposób: forum, filmik, znajomi grający wyżej, jakaś własna rozkmina z np pokerstove itd.. [ ja osobiście preferuje 2 ostatnie wyjścia z nastawieniem na ten ostatni ].

Odpowiedz
Cytat