Przejdź do forum
Prośba do Lecha o f...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Prośba do Lecha o filmik

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
539 Wyświetlenia

Witam, czy był może filmik, albo artykuł na tematy: koncentracji przy grze i pracy nad jej poprawą, poprawie schematu decyzyjnego (unikanie zamyślenia, nie granie click pokera) - wejście w stan gdy każdy ruch przeciwnika powoduje zastanowienie zamiast klikanie wg schematu, poprawie zmysłu wielozadaniowości, pamięci krótkoterminowej.

Czy da się to w jakimś stopniu trenować, poprawiać. Jeśli nie było nic na ten temat, to może jest szansa na jakąś produkcję?

4 odpowiedzi
Lukkk89

Szachy, książki i nauka to uniwersalny sposób tak mi się wydaje.

Byqu

Achil, jak grasz to mów na głos co robisz i dlaczego. Na co stawiasz przeciwnika i dlaczego itd. Jak tak robię i bardzo mi to pomogło. Wyglądasz jak kertyn dla domowników, bo gadasz sam do siebie, ale jak potem pokazujesz $$$ to już poważniej do tego podchodzą :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chyba bym ochrypnął:D 4 stoły na raz i miałbym gadać? :D Rozważać zakresy itp? :D Pomysł godny rozważenia na pewno.

Widzę tu swojego sporego leaka. Zwłaszcza mam problem z upływającym czasem - szybko podejmuje decyzje, nie chce by przeciwnik czekał + denerwujący dźwięk upływającego czasu

lechrumski

Hej Achil,

Temat na pewno nie jest taki oczywisty bo wg mnie koncentracja jest pochodną:
-naszego zdrowia
-diety
-kondycji
-samopoczucia
-stanu emocjonalnego
-stanu umysłowego
-umiejętności koncentracji i skupienia

Jak widać każdy z powyższych tematów jest dość obszerny:) Wystarczy zobaczyć ile mamy książek o zdrowiu na rynku. Na początek zacznij od lektury tych 2 postów:
sprawdzenie koncentracji
problem z koncentracja
oraz lektury książki "Peak Poker Perfomance".

Jeśli chodzi o koncentrację to mogę coś zrobić na ten temat, ale raczej nie wcześniej niż za jakieś 2 miesiące ze względu na to, że mam już dość mocno zaplanowane kolejne tematy, które myślę, że w miarę sensownie układają się w większą całość.

Natomiast jest jeszcze jedna rzecz o której chcę napisać. Założyłeś, ze Twój problem polega na koncentracji, ale mówiąc szczerze z kimkolwiek do tej pory nie pracowałem to zawsze okazywało się, że problemem nie jest to co pierwotnie myśleli, ale zupełnie coś innego. Oczywiście nie wiem jak jest u Ciebie i nie chcę zgadywać, ale po prostu na Twoim miejscu dopuściłbym do swojej głowy myśl, że to wcale nie chodzi o koncentrację, ale o coś całkowicie innego.

Pozdr