Przejdź do forum
Problem ze snem/zme...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem ze snem/zmeczeniem

15 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
863 Wyświetlenia
wqwlucky

Jak widac po dacie tego posta uwielbiam nocne zycie ;)
W wiekszosci nie mam problemow z zasypianiem, moim problemem jest wstawanie, zalozylem sobie ze nie bede marnowal dnia i bede spal maksymalnie 8 godzin dziennie, na poczatku bylo ciezko ale juz jest coraz lepiej i wstaje z lozka dosc szybko i bez problemowo.

Jednakże rano (obecnie 10-11) pomimo prysznica, kawy i sniadania, jestem wyczerpany a co za tym sesja nie idzie i nic mi sie nie chce robic ogolnie. Po obiedzie (14-15) rowniez nie mam energii, pije druga kawe/energy drinka i okolo 19 jestem w sumie pelen energii i nie chce mi się spać, ale gdy poloze się to raz dwa zasypiam.

Miał ktoś podobny problem? Albo wie jak mogę sobie z tym poradzić?

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
JohnyMighty

Wciagnij kreske to pomoze :fuckyeah

A tak na serio to ja mam podobnie tyle ze nie moge zasnac klade sie spac 3-5 rano a o 9 jestem
wyspany ale nuechce mi sie wstawac z lozka i spie do 12-13 i wstaje przyjeb@ny _ugly:
Kiedys cos czytalem ze to zalezy od fazy snu w ktorej sie budzimy czy jestesmy wyspani i jsk sie czujemy po obudzeniu . Po 15 dzialam juz normalnie takze nie wiem co z toba jest nie tak :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
Simplus

Polecam książke "Sztuka spania i wstawania"

Odpowiedz
Cytat
KubaICP

widze nie tylko ja jeszcze prowadze nocny tryb zycia :D

Odpowiedz
Cytat

Amatorzy ; ] (powiedzial w ostatnim poscie)

mialem podobny problem, pamietaj, ze cialo to jedna calosc pogrzeb w diecie i cwiczeniach, mozliwe, ze sie nie ruszasz i jesz duzo niezdrowych rzeczy, to siada na glowie jednak, ja jak to przechodzilem to zaczalem biegac regularnie i jakos jest ok : )

Odpowiedz
Cytat
KubaICP

to ja zapytam tak, co robicie gdy macie odpalone stolliki mtt i sng a jednak czujecie ze juz dzis po Was i trzeba isc w kime? :D

Odpowiedz
Cytat
aldon7

odpalam kabarety na 2 monitorze i jade dalej :D

Odpowiedz
Cytat

no to jest powazny problem, ale pochlapac pyska zimna woda, zrobic pare cwiczen (przysiady, pompki) dla podniesienia tetna i jest git

Odpowiedz
Cytat

mi się natomiast oczy nie chcą zamknąć...

Odpowiedz
Cytat
skurvol

@up: mama wie ze ćpiesz?

Odpowiedz
Cytat
JohnyMighty

@up: a twoja ?

Odpowiedz
Cytat

:ayfkm:

Wlasnie musialem wstac (5:30). Moglbys jakos po krótce opisać tą książkę?

Odpowiedz
Cytat
piecykowy

sepi łajzo ..
ja też nie mogę spać przed 5 rano, po prostu się przestawiłem i ciężko mi się przestawić na w miarę normalny tryb. walczę z tym od ok. pół roku, ale zawsze znajdę sobie jakąś "robotę", nawet jak nie gram sesji danego dnia

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld

Napisane przez Simplus
Polecam książke "Sztuka spania i wstawania"

Podbiję kolegę, bardzo fajna lektura, odkąd zacząłem się stosować do wskazówek w niej zawartych, mój sen znacząco się polepszył, także jak najbardziej polecam.

Odpowiedz
Cytat
wqwlucky Autor wątku
wqwlucky

Dzięki za lekturę, przetestuję ją.

Odpowiedz
Cytat