Przejdź do forum
problem z "rigged s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] problem z "rigged softem"

49 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
2,827 Wyświetlenia
Mocnym

Dziecko - łatwiej jest zrzucać odpowiedzialność za stratę $ na czynniki zewnętrzne (urojone lub faktyczne) niż szukać przyczyn porażek we własnym postępowaniu.

To się świetnie przekłada później na życie:
"To on mnie do tego namówił"
"To przez niego"
"Nic mi nie wychodzi bo FATUM nade mną wisi"
"Urząd skarbowy się na mnie uwziął"
"Nauczyciel się na mnie uwziął"

Znacie te cytaty? Pewnie, że znacie :)

Ostatnio przyszła do mnie w pracy koleżanka i zaczęła opowiadać historię o swoim synu, który nie skończył szkoły "przez kolegę, który wyciągał go na wagary". Pięknie przerzuciła odpowiedzialność za swoje błędy w wychowywaniu dziecka, oraz za błędy syna, na zupełnie obcą osobę. Ona sumienie ma czyste :)

Tak samo jest w pokerze. Wolimy przerzucać odpowiedzialność za straty $ na wszytko dookoła tylko nie na samych siebie. Szukamy usprawiedliwienia dla straty pieniędzy w wariancji, badbeatach, coolerach, rigged softach, szczęściu początkujących fishów, zamiast szukać leaków we własnej grze.
Łatwiej z góry przyjąć, że soft jest rigged, niż zacząć szukać jakiegoś leaka, który może nas kosztować np. stratę 2bb/100 w winrate.

mocnym,może masz racje wszystko to bull .:)

ostatnio to już gdzies wklejalm
Mówisz, że możesz — to możesz.
Mówisz, że nie możesz — to nie możesz.
Więc sobie wybierz.
Mistrz Zen Seung Sahn

- niezłe; zen jest dobry na wszystko nawet na rigged softy

mnie ostatnio też dopadł porządny zjazd i tak sobie własnie narzekam na wszystko, ja oczywiscie bez winy , na razie za jakis krótki czas okaze sie że i po mojej,albo tylko po moje stronie była ale ponarzekać można ,w domu nie bo i do kogo wiec ..
jestesmy tylko ludźmi,ale jak Lechu tak ostro bedzie pracował ja do tej pory to kto wie ,może zrobi z nas jakis terminatorów pokera
powodzenia wszystkim,mocnym powrotu do nl100

lechrumski

jestesmy tylko ludźmi,ale jak Lechu tak ostro bedzie pracował ja do tej pory to kto wie ,może zrobi z nas jakis terminatorów pokera

Oj prosze tylko nie uzalezniaj sukcesu ode mnie naprawde tego nie chce:P Moge komus pomoc i chetnie to zawsze robie, ale to od Ciebie bedzie zawsze zalezalo co Ty z tym dalej zrobisz ;)

ambitny

Napisane przez Mocnym
...Wtedy zaczyna się downsing i jedziemy w dół. ....

Downswing nie zaczyna się i nie kończy, downswingu nie ma, jest tylko okres gorszej dystrybucji spotów, podczas którego nawet zagrania ev+ w dłuższym okresie czasu trafiają na top range przeciwnika. A to ile wyciągniesz z lepszej dystrybucji spotów a ile zaoszczędzisz na gorszej to Twój skill.

ambitny

Napisane przez pzareba
Oczywiscie ze tak, tylko że nie ma ludzi nieomylnych ikazdy popełnia błedy. Jedyne na co nie mamy wpływu to tzw. bad beaty, tutaj nie ma mocnych, dlatego ja mam zasade nigdy wiecej niz dwóch maniaków na jednym stole (FR) bo wtedy tojuż nie strategia rzadzi tylko robisie ruletka

buahahahaha, panie kochany, a myślisz że 2 fiszy na ringu opłaci 7"regów"?
Jeśli tylko mógłbym grałbym z całym stołem fiszy gdzie zakres ich rąk to ruletka i random.

preludiumm

No cóż trzeba nad sobą pracować. Gdzie byłby dziś sapheal gdyby nie jego żelazny mindset?

wukaesiak

lepiej poszuka leaków, zagrań na jakich tracisz w grze, za pomocą filtrów hm, a Ci wyjdzie jaki to soft jest rigged _cool:

Cornil

Ja bym przyczyn tego stanu rzeczy upatrywał w tym, że po zmianie pooker roomu zaczyna się grać z unkami, a więc nie można grać w ten sam sposób, jak się gra 400k rąk ze znanymi graczami poza tym na PP gra się napewno w ciaśniejszym gronie niż na P*. A wszystkie te dywagacje na temat rigged soft są bez sensu, jeżeli masz poczucie krzywdy i poker czyni cię nieszczęsliwym człowiekiem, to moze trzeba sobie dać z tym spokój i znaleść sobie jakieś bardziej przyjemne zajęcie.