No różnie to bywa z tą motywacja do gry. Śmiem twierdzić że najczęściej gracze uzależnieni na lini poker == dochód są najbardziej podatni na negatywne skutki nie wygrywania niczego i oceny co jest powodem takiej sytuacji . Najfajniejsze jest to że żyjemy choć w Polsce taką jaką jest obecnie to mamy matematykę w szkole , fora , materiały , szkolenia , filmiki , statystyke , książki , psychologie itd. Czerpiemy informacje i wiedzę wpływającą na jakąś śmieszną grę którą wymyślil dawno temu w wiosce a my w to dziś gramy i odgadujemy w człowieku co zrobił i co tam chowa na dwóch kartonikach:D
Można grać żeby nie pracować.
Można grać żeby mieć na wódke i fajki.
Można grać żeby ci co grają nie mieli dochodu albo wódki i fajek.
Można grać żeby zabić czas.
Można grać żeby podnieść swoją wiedze w zakresie matmy i statystyki.
Można grać żeby pastwić się nad psychą innego człowieka.
Można grać żeby oglądać wykresy i analizować czy soft jest rigged.
Można grać żeby odpisywać na posty w pracy
Dużo poker ma "po co to robić" o których czasem się nie myśli a daje tyle radochy.
Nie czytam całego forum ale chyba żadko się zdarza żeby gracze grający dość długo w tą gre pisali "mam mega swing przegrałem bankroll , nie gram nara"
Licze że kiedyś ludzie z tego forum po 30lub< letniej karierze będą pisać książki o pokerze online, dlaczego choć były rigged softy i tak grali
Dlatego nie powinniśmy pisać że soft jest kręcony bo i tak wszyscy wiemy że grać będziemy ,żeby udowodnić sobie nawzajem kto jest w błędzie. Oczywiście moje posty nikomu nie wytykają niczego jedynie próbuje troche kolegę pocieszyć żeby nie myślał o rigged softach czy to prawda czy nie
Pozdro