Przejdź do forum
pokonywanie limitów

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

pokonywanie limitów

14 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,077 Wyświetlenia
roqallo

Witam.
Nie umiem pokonywać limitów wiem że to jest związane z moją głową. ;]

Jestem b.pewny siebie w większości przypadkach mam racje nie pisze że zawsze, umiem zmienić moje zdanie jeśli ktoś potrafi mnie do niego przekonać,
ostatnio gadałem z kumplem i mi uświadomił że jak ktoś ma inne zdanie to wcale nie muszę robić wszystkiego żeby go przekonać do mojego zdania (więc z tym teraz będę pracował) bo nie wiem czemu ale mam takie coś że próbuje przekonać kogoś do mojego zdania..
jestem bliźniakiem (zodiak- niektóży twierdzą że to też ma wpływ)

a teraz z pokerem...
już wpłaciłem kupe kasy na pokera i nigdy nie wytrwałem żeby przejść z nl2 na nl4 w myśl BR managment..

mieszkam w irlandii nie zarabiam za dużo ale te 500e tygodniowo przytulam i te 2$ nie ma dla mnie wartości jakiejś dużej
a z drugiej strony nie chce wpłacać 500$ bo wydaje mi się to za dużo żeby jednorazowo wpłacić

nie umiem też zdecydować jjaką odmianę grać bo gram sng mtt i cahse dzisiaj na 1 filmiku usłyszałem jak mówiłeś że nie ważne jest jaką odmianę wybierzemy na począte jak już się staniemy pokerzystą to szybko się nauczymy nowej odmiany tej która nam najbardziej się podoba...

tak więc teraz zaczynam od "0" na nl2 będę sobie to pykał i też od czasu do czasu sng za 1$ no i jakieś mtt jak będę miał więcej czasu na sesję

zniechęca mnie to że to tak długo trwa... nie mam pojęcia ile powinno się spędzać czasu/rozdań na to by pokonywać limity może ktoś napiszę jak to wygląda....

no mam nadzieje że się uda mi coś wynieś z tego tematu
odnośnie mindsetu to ucze się przeczytałem kilka pozycji roberta K. i dużo książek odnośnie prawa przyciągania obecnie jestem na czytaniu nowej ziemi Eckharta T.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi

długo to znaczy ile to trwa? jak dużo czasu spędziłeś na nl2 do tej pory?

jeżeli jak piszesz te 2$ dla Ciebie nie mają wartości pieniężnej, to już na tym etapie staraj się przestawić na myślenie w kategoriach abstrakcyjnych i nie traktuj puli przez pryzmat $$ tylko żetonów.

chyba dla każdego ważne jest oderwanie się od $ na rzeczy matematycznie poprawnych decyzji. Popatrz taki Isildur zawsze w wywiadach podkreśla, że on nie widzi prawdziwej kasy przy stole.

Odpowiedz
Cytat
IceWhoo

Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego chcesz pokonywać te limity. Chcesz się utrzymywać z pokera? Nie starcza Ci kasy? Grasz bo poker jest w modzie? Masz za dużo wolnego czasu?
Pewnie nie wiesz podstawowej rzeczy dlaczego grasz a wymyślasz już jakieś teorie spiskowe dlaczego Ci się nie udaje.

Odpowiedz
Cytat
roqallo Autor wątku
roqallo

długo to znaczy od 3 lat gram w pokera ;]
grałem głównie turnieje swego czasu miałem już na absolucie 900$ ale na black jacku wdupiłem :)

casówek nie gram za dużo bo nie mam zaczynam po kilku dniach coś pujdzie nie tak czyli przegram z sesje i zaczynam gambling ;/
(wiem że to musze wyeliminować)

dlatego pytanie ile czasu/ rąk potrzeba na przejście limitu ;]

co do pyt dlaczego gram w pokera to jest to moje hobby które chce zmienić w pracę i się z niej utrzymywać

ps wiem że może śmiesznie się to czyta ale chce się otworzyć i wywalić z siebie wszystko co myślę i co robię (raczej mnie wali to że ktos mnie wyśmiewa)
a przez to chce się dowiedzieć co i jak ze mną jest...

Odpowiedz
Cytat
damaioshin

to w końcu wali cie co sądzą o tobie ludzie czy chcesz się czegoś dowiedzieć. Bo jednym zdaniem zaprzeczyłeś wszystkiemu.

Odpowiedz
Cytat
roommate1000

Skoro cię to wali to polecę z grubej rury, jeśli przez 3 lata nie mogłeś przejść NL2 to ja widzę z tego słabą pracę w twoim przypadku. Albo mindset mega kuleje albo jesteś osobą, która myśli, że dobrze gra a tak naprawdę ma jakąś tam wiedzę odnośnie ABC ale nawet do tego się nie stosuje bo wydaje jej się, że wie lepiej. Ogólnie prawda jest taka, że przechodzenie mikro limitów to typowa próba dyscypliny i mindsetu, wiele więcej nie potrzebujesz.

Odpowiedz
Cytat

Weź się na poważnie za pokera, jaki masz cel, jak to zrobić i rób to. Filmy, rozdania do oceny, cokolwiek.

Odpowiedz
Cytat
keziu123

Ja juz mam chyba trzecie podejscie pod nl2 -.- U mnie mindset kuleje strasznie. Przegram z 2-3 razy jakies smieszne preflop AI np moje AK na A3 jak dzis :rage: i odrazu tiltuje. Wyzywam kompa od jebanego ruska i , ze na mikro nie mysla ide na dwa limity wyzej i dostaje po dupie bo wcale nie gram rewelacyjnie :D Dodam jeszcze , ze jak nie tiltuje to pne sie do gory (powoli i do przodu:P)

Odpowiedz
Cytat
roqallo Autor wątku
roqallo

dziękuję wszystkich za poświęcony czas i próbę pomocy....

Napisane przez damaioshin
to w końcu wali cie co sądzą o tobie ludzie czy chcesz się czegoś dowiedzieć. Bo jednym zdaniem zaprzeczyłeś wszystkiemu.

potwierdzam.....

wali mnie co inni o mnie MYŚLĄ

a zrobiłem ten wątek żeby zobaczyć jakie błędy robię....

a to (przynajmniej dla mnie ) jest różnica...

* roommate1000
od trzech lat gram rekreacyjnie czyli tak dla zababy i teraz chcę to zmienić ;]

planuje sesje grać około 1h (250/300 rąk) i przed zaczęciem następnej przeglądam jak zagrałem... z tym ze jak zagram żle to w większości przypadków już po ręce wiem ze dałem dupy albo nawet lepiej po kliknięciu bet myślę co ja Q... robie.. :)

Napisane przez roommate1000
ABC ale nawet do tego się nie stosuje bo wydaje jej się, że wie lepiej.

no tu możesz mieć rację ;] ;/

*socket05
cel mam grać pro :) nie planowałem sobie jeszcze tak jak Lechu radzi...
ale na takie krótkie cele to jak pisałem wyżej grać abc odpuszczać trudne spoty i piąć się w górę...
nauka - to analiza swojej gry w HM i oglądanie filmików na dzień dzisiejszy czesze wszystkie lecharumskiego od złota i robię notatki... jak już je przerobie to zacznę cash game bo na nl2 takie od bronzu wystarczą a w next month nie będę miał już złota

co do moich umiejętności to ich takowych nie mam bo nie gram na cahsach wchodziłem kilka razy ale to był gambling...

Odpowiedz
Cytat
kajman27

500e tygodniowki? To albo niezle placa, albo robisz duzo wiecej niz te 39h :)
Jesli to w Dublinie i mozesz to daj namiary na pracodawce :D

Co do pokera, to mamy sytuacje troche podobna. Gram tez ok. 3 lata, i probowalem wielu odmian, najchetniej tłukę MTT, bo tam najwiekszy jest zwrot. Mialem tez dlugie okresy gry w razza, omahe hi/lo i studa hi/lo.
Ogolnie to na niczym mocno sie nie koncentrowalem i po 3 latach jestem w podobnym miejscu jak zaczynalem - ok skill duzo wyzszy, ale pod wzgledem posiadanego bankrolla i stawek to nadal to samo.

Obserwując (czytając) rozne blogi, zauwazylem jedna rzecz, ktora i Ty i ja robimy - patrzymy na koniec drogi (pokonanie limitu/ów), a to jest rzecz naturalna, ktora wynika z czegoś innego - z ciaglego codziennego ulepszania swojej gry o 0.5% Nie jest istotne czy zajmie Ci to 1000 czy 10k rąk, to się wczesniej czy pozniej stanie. To jak myslenie od poniedzialku o piątkowej wyplacie ;) to sie stanie tak czy inaczej, a myslenie o tym nie ma wiekszego sensu, lepiej skoncentrowac sie na dzisiejszym dniu i tym co mam do zrobienia.
Pozdrawiam

PS
gdzie mieszkasz (ja D15), moze jakiś fitzwilliams w weekend?

Odpowiedz
Cytat
AdisJuve

Cześć rogallo,

Przede wszystkim zdecyduj co chcesz grać i ile czasu chcesz na to poświęcać czasu. Trudno jest graczom początkującym być świetnym (a taki masz cel) w kilku typach gier.

Jeśli problemem nie jest skill to ułóż plan, który będziesz skrupulatnie realizował. Każdego dnia przed zaśnięciem zapytaj samego siebie "czy zrobiłem wszystko zgodnie z planem?".

Kiedy zdajesz sobie sprawę z popełnianych błędów w czasie gry, zbuduj sobie nawyk powtórnych przemyśleń. Polega to na tym, że przed każdą ręką dajesz sobie 1-2 sekundy i dopiero wciskasz dany button. Zobaczysz jak szybko ograniczysz ilość swoich błędów.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
roqallo Autor wątku
roqallo

;] dziękuję za odpowiedzi ;]

sorry że dopiero odpisuje nie wchodziłem tutaj od czasu jakiegoś....

"fitzwilliams" nie wiem co to jest ;]

ja ogólnie pracuje pracuje max 60h... na 2 tygodnie ;] ostatnio na pay slipie miałem prawie 900e( na 2 tygodnie) do tego mam układ niezawodny z państwem FIS i zonki job seeker :) około 245e co tydzień daje mi fajną sumkę :D

mieszkam w portlaoise więc nie po drodze mi do D15 ;]

no ale wracając do pokera....

plan jest taki....

zaczynam grać cash game,
do końca maja oglądnąć wszystkie filmiki z mind setu robiąc notatki dlatego nie będę miał czasu na pokera :) bo nie wyrobie statusu złotego na następny miesiąc więc chce go wykorzystać do końca....

sprawy pokerowe nl2 wystarczą mi filmiki do bronzu na razie... więc je na tapetę wezmę w czerwcu...

plan.... nie mam pojęcia jaki plan zrobić ale go zrobię i jak ktoś będzie tak miły i mi pokaże błędy w nim to go będę ulepszał....

dlatego pierwsza wersja planu będzie ogólna i bardziej brana jako szablon...

1. oglądać filmiki (2/ na tydzień)- skoncentrować się na nich i zapisywać spoty które nie są dla mnie oczywiste....
2. grać nl2 do puki nie będę miał 120e (gram na $ ale dla lepszego BR zamiast 125$ będę robił 125e ) potem na nl4 ( nie pisze ile sesji bo to będzie zależało od rodzinnych spraw ale minimum 3/4 h gry na pewno będzie)
3 1 w tygodniu przeglądać swoją grę i wrzucać ręce do oceny

4. uczyć się gry live i telsów ( bo tutaj jest tylu fishy że ładnie można z nich kase ciągnąć ;]) jedyny minus to że grają BB2e (więc trzeba poświęcić troche kasy na BI)

5. nauczyć sie rangu czyli jeśli mam 45s to w jakim rangu się to mieści (kolejnym etapem tego będzie nayczenie się opłacalności rangu na rang :) )

te żeczy będę się starał wdrożyć od marca bo jak pisałem teraz cisne filmiki LECHA

6 poza pokerowe (powiedzmy) systematyczne czytanie książek
chodzenie na siłkę 3x w tygodniu 1x na basen popływać

no i jakoś wyważyć czas poświęcany pokerowi a rodzinie.....

no i tak teraz po pijaku wygląda mój plan... jak ktoś ma do niego jakieś uwagi to chętnie je przedyskutuje i poprawie co będzie konieczne :)

Odpowiedz
Cytat

Polecalbym Ci na sam poczatek wybrac strategie BSS. Zajrzyj w strategie tam znajdziesz napewno. Jest to bardzo prosta strategia i masz mase donczurow, jak wszedzie zreszta. Masz zloty status to przez dlugi czas nie bedzie Ci sie nudzilo gdy bedziesz czytal arty bo jest ich tam masa i pisza od rzeczy. Dodatkowo masz quizy, ktoremi bardzo pomogly ale nie sa one zajebiscie konieczne. Filmy mucinfelli w sekcji wideo, za tym statusie masz pelno filmow ze strategi BSS. Dobrym wyjsciem dla Cb bedzie, jesli wplacisz 100 $/e na konkretny room, skorzystasz z bonusu i zaczniesz grac zgodnie z tym co pisza w artach. Wydrukuj sobie tabelke rak startowych i wez sie w garsc nie mysl tylko o tym ze bedziesz mial z tego kase w przyszlosci, bo jednak skoro nie mozesz przejsc nl2 to nie liczylbym na zaden grosz z tego. Zarabiac bedziesz pozniej jak osiagniesz jakis konkretny limit, a taki powinienes sobie wyznaczyc. Ludzie zyja juz z NL100 w ekstremalnych przypadkach NL50 slyszalem. Wez sie posipiesz chlopie bo z roku na rok coraz wiecej regow sie robi a mniej fishy.

Odpowiedz
Cytat
roqallo Autor wątku
roqallo

zawsze pozostaje gra live jak będzie więcej regów ;]

Odpowiedz
Cytat