Siema gram juz jakis rok w pokera. Mialem pare depo zawsze konczylo sie to bankructwem. Obecnie gram na Poker Stars staram sie juz zyc z poker. Zawsze przykladalem duza wage do nauki gry do strategi, do czytania przeciwnikow. Normlanie gralem zawsze 9 stolow nl holdem albo 6 PLO i wtedy zadko zdazaly mi sie sesja na minus bo nawet jesli mialem bad run cards to nadrabialem czytaniem przeciwnikow i po prostu dobra gra. Ostatanio potrzebowalem wiecej kasy i uznalem ze jezeli gralem np poprzednia noc 11 godzin na 9 stolach i zarobilem 10 buyinow to w nastepna noc bede gral 18 stolow ( mialem takie myslenie ze przeciez- "jestem dobry miazdze moich oponentów, wiec dlaczego nie mam grac 18 czy 20 stolow i zwiekszyc swoj win rate. Bo przeciez to dla mnie takie proste jestem taki dobry...) No nie nie do konca, bo odrzucilem zaraz na poczatku mysl ze cos moze pojsc nie tak ze moge przegrac jesli bede gral na tylu stolach. Nastepnej nocy nie przegralem duzo ale przegralem 2 buyiny przez 8h pomyslalem "dobra zdaza sie jutro i tak ich zmiazdze..." i to sie powtorzylo przez 4 nastepne noce. Wiec wrocilem do gry na 9 stolach ale znowu myslenie mi sie zmienilo na takie ze musze wygrac i znowu np bad beaty na AA all in czy coolery powodowaly u mnie gniew (co wczesniej sie nie zdazalo bo zlewalem takie mysli, gdyz uwazalem ze kazdy ma szczescie). I co sie stalo nagle stanalem w kropce, bo tam gdzie wczesniej wygrywalem teraz przegrywam chocbym nie wiem co robil. Wspomne rowniez o tym ze nigdy nie przykladalem wagi duzej do mind steu do filmikow z tym zwiazanych i artykulow analizy etc. i tydzien temu usiadlem wzialem "filmiki psychologiczne" odpalilem dla basic i bronze(oczywiscie w mozgu mailem mysli typu "filmiki dostepne od bronze hahahaha juz widze jak mi to cos pomoze... przeciez ten poziom juz dawno za mna jestem przeciez DOBRY..." i co sie okazalo dwie noce posiwecone na filmiki mind set pozniej na analize swoich mysli podczas gry, zapisywanie duzej ilosci rzeczy na kartce i czytanie tego codzienne i powrocile do dawnego stanu ducha. I moim bledem i TILTEM ktory byl bardzo ukryty ktorego nie zauwazlem bylo to ze zaczalem grac na wiekszej ilosci stolow i nawet jesli bym wygrywal to i tak byla by to czynnosci ktora wykonuje za wzgledu na myslowy tilt, taki ktory karze mi nagle zarabiac wiecej i ogranicza moj rozwoj i przejscie na wyzsze stawki. Teraz mysle ze dobrze sie stalo ze od razu przegrywalem na tylu stolach bo zorientowalem sie jaki popelnilem blad i go naprawilem doszedlem do tego(powrocilem do analizy swojego zachowania tak jak to mialo miejsce przy 9 stolach podczas gry a nie podczas gry na 18-20 gdzie gralem automatycznie). Chcialem bardzo ale to bardzo podziekowac trenerowi Lechrumski za swietne szkolenia dostepne na tej stronie, za to niewyobrazalen szczescie ze moge posiadac tak duza wiedze za darmo, az nie umiem tego wyrazic slowami. Moim najgroszym minusem na dzisiaj jest to ze nie mam podpietego konta z poker stars pod konto tutaj i nie moge ogladac twoich filmiku mind setowych od golda czy inny statusow. Mimo wszystko dziekuje Ci za cala wiedze, ktora jest wedlug mnie przynajemniej tak potezna, dzieki ktorej tak bardzo moge sie teraz rozwijac. Podziekowania dla Lechrumski i wszystkich trenerow z Pokerstartegy.com
Och cóż za trafny wątek.
Ja dopiero zaczynam przygodę z pokerem (tak jakby
Zajrzałem tu i tam, zobaczyłem co z czym się je i wypłyną 1 wniosek:
Mindset to podstawa.
Zacząłem zatem budowanie swojego imperium na fundamentach mindsetu.
Mam już plany budowy.
Najpierw oczywiście wylejemy SOLIDNE fundamenty.
Plan wylewki i jakości fundamentu oczywiście też solidnie zaplanowany.
Tutaj dochodzę do sedna.
Chciałbym bardzo podziękować Panu inżynierowi, który doradził jaką wylewkę stosować, jak dostosować jej składowe, jak sprawić by nie rozsypała się po pierwszym sezonie.
Pokazał gdzie szukać fachowców, którzy doradzą w sprawie wylewania fundamentu.
Dał do ręki odpowiednie narzędzia i pokazał jak stosować.
Tchną wiarę, że i ja mogę je postawić.
Panie Inżynierze LechuRumski,
Dziękuję
To prawda, lechrumski [treść wyedytowana] kawał znakomitej roboty - już sam stosunek do uczestników treningu i zajmowanie się odpowiedzią dla każdego z nich zasługuję na ogromny szacunek, gdyby sięgnąć pamięcią do starszych filmików mindsetowych to progres jest naprawde niesamowity jeśli chodzi nie tylko o wartość merytoryczną, ale i forme przekazania wiedzy.
Może generalizuję, ale w moim przypadku trener ten 'nie olał' mojego zapytania w prywatnej wiadomości, pomagając mi rozwikłać pewne kwestie prywatnie, więc myśle że naprawde zależy mu na pomocy innym użytkownikom.
Zastanawia mnie jedynie fakt, czemu jeszcze nie ma indywidualnych treningów z mindsetu - trener ma naprawdę rzetelne kompetencje by pełnić taką rolę i uczciwie na tym zarabiać.
Pzdr i bez żadnych ściem 1 kwietniowych
// wiadomo, że takie słowa mają siłę, ale proszę jednak nie używać wulgaryzmów na forum
- dlrzz
Dzieki Panowie za bardzo mile slowa
Zastanawia mnie jedynie fakt, czemu jeszcze nie ma indywidualnych treningów z mindsetu - trener ma naprawdę rzetelne kompetencje by pełnić taką rolę i uczciwie na tym zarabiać.
Tak naprawde najwiekszy rozwoj pod katem skilla mindsetowego nastapil u mnie w maju-wrzesniu zeszlego roku. Wowczas bardzo sie nad tym zastanawialem ale w koncu zdecydowalem sie poswiecic prawie calkowicie PLO. Obecnie poza gra, praca nad gra, robie akademie PLO i 2 inne projekty coachingowe zwiazane z PLO wiec na inne rzeczy raczej nie zostaje juz czasu;)
Ale dzieki jeszcze raz za podziekowania, trzymajcie sie!