Przejdź do forum
Nie radze juz sobie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nie radze juz sobie...

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,333 Wyświetlenia
Megacorpse
PokerStrategist

Witam,

nie radze juz sobie z downswingiem, moja zla gra czy jak to nazwac.

Wlasnie przebrala sie miarka, juz poprostu nie moge. Wrocilem do pokera po 4 miesiacach w czasie ktorych nie bylem w stanie grac z powodow osobistych.

Obejrzalem filmiki muckinfelli zrobilem sobie ladne notatki, rozpisalem sobie tableke, pisze notatki na graczy i staram sie grac najlepiej jak potrafie.
Wiec jak mozna zdychac ciagle na mikrolimitach? Robie co sie da i ciezko jest cokolwiek ugrac a wystarczy popelnic jeden blad i cala praca sprzed 30 minut idzie sie je***!

AA. KK, QQ jeszcze mi nic nie wyplacilo konkretnego od kilku tysiecy rak, kazde zagranie to conajwyzej kilkanascie centow. Jesli nie strata bo musze rezygnowac gdy mam KK na flopie pojawia sie A i fish zagrywa 3bet. Tak sprawdzalem goscie maja wtedy te Asy, sety 2 parki o tym wiecej w dalszej czesci postu.

Gdy sie wkoncu uda jakims cudem zagonic fishe pod kat i wejsc all- in to nagle chwytaja swoje magiczne karty, ludzie ktorzy graja 87/3, calluje mojego all ina AT ja mam AK i chwyta ta cholerna karte, TT na rece, AKT mono na boardzie turn jakas nieznaczaca karta wchodze all in, gosc ma QQ ale lapie kolor na riverze. Miazdzylem typa w 70%. Ile mozna ogladac takie rzeczy??

I moj najwiekszy leak: nie wierze fishom gdy strzelaja mi 3 betem. Poprostu nie daje wiary gdy mam pozycje na fisha ze statami 80/10 siedze na tym cholernym stoliku, karty mi nie ida, a jak trzymam to AA to nie dostaje calli, za to gdy mam cos trashowatego to jakby widzieli moje karty 3 bet i folduje. Wkoncu znowu wpada cos konkretnego jak ten prosty przyklad: mam KK i na flopie Axx i dostaje 3beta od tego fisha na ktorego poluje od 40 minut. Tak on ma tego asa, oczywiscie ze ma.

Wczoraj w pracy nic sie nie dzialo, posciagalem kilka artykulow na netbuka, wzialem moja kartke z notatkami ktore robie w czasie gry no i wyszlo mi ze moj najwiekszy leak to wlasnie ta niewiara w te 3 bety. Sprawidzilem to w HMie i jakby dac prosty przyklad:
Na callowaniu takich 3betow zyskuje 8$ a trace 15$
Jesli zrezygnuje z takich zagran calkowicie i bede dawal wiare kazdemu to nie zarobie 8$ ale nie strace tez 15$ wiec powinienem zaoszczedzic 7$.
Wyjatki stanowia nutsy i monster drawy.
Tak postanowilem, wczoraj wszedlem na stoly jak nowonarodzony i przesralem 21$ na NL5 :facepalm:
Tak, magiczne karty, frustracja i oczywiscie tilt i znowu callowanie glupiego 3beta i poprostu poszedlem spac.

Dzisiaj wchodze na stoly i gram mega spokojnie, wszystko fajnie, kasa do przodu i znowu to samo co wczoraj, bylem na + ale wystarczyly 2 rozegrania i znowu na -

Nie wiem co teraz robic, przed przerwa mialem ugrane 60$ i siedzialem juz na NL5, po powrocie jestem 32$ do tylu i nie wiem co robic, kombinacja tego ze moje monstery nie sa wyplacane, jesli juz dostaje calle to zaliczma bad beaty + moja walka z moim najwiekszym leakiem i tiltem ktory pojawia sie zaraz po bad beatach mnie juz wyczerpuja.

No i rzucilem palenie, wczoraj... tak sobie pomyslalem ze skoro wydaje jakies 180 zl kazdego miesiaca na fajki to mozna by je rzucic i powiekszac sobie tym bankroll, ale chyba jednak bedzie trzeba zajarac :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
krzysiuwOw
Oldschool Grinder

Przejrzyj zakładkę Raports w HM (Flop Hand Strenght, Position itd..) + wrzuć swój popup z HM'a łatwiej będzie zdiagnozować leaki.

Przestań grać tabelkami bo to do niczego dobrego nie prowadzi.. musisz wiedzieć dlaczego zagrywasz dana rękę a nie dlatego ze ktoś tak napisał.

Poker nie polega tylko na wrzucaniu AA, KK, QQ i coolerowaniu przeciwników więc nie ma co się napinać, musisz też zwracać uwagę na kogo grasz.. jak pasywny fish daje sporo akcji na Axx a Ty masz KK to on Ci oficjalnie mówi że ma A, wiec jak ciężko Ci się rozstać z tymi królami to jeszcze chwile sobie na nie popatrz ale potem naduś fold _evil: a to że czasem przegrasz akcje 70/30 to trudno.. ważne że podjąłeś poprawna decyzje.

Skoro wiesz ze twoim leakiem jest częste sprawdzanie 3betów to sobie to na jakiś czas odpuść aż zrozumiesz jak to ugryźć.

Nie patrz ciągle na kase, jeśli masz normalna prace to te 60$ to są grosze..
I nie wkręcaj sobie jazdy typu omg dopiero 100 rąk a ja już -4$ no to teraz muszę gonić i nawet jak kogoś zestackuje to dopiero będę na 0 omg i w ogóle świat się wali - chill najważniejsze to podejmować poprawne decyzje.

Odpowiedz
Cytat
chazbeat
PokerStrategist

Też tak miałem i wiesz co mi pomogło na ultra-downswing?
CHWILA PRZERWY OD POKERA
... i zmiana roomu :)

Masz problem ze zrzuceniem AA lub KK na 3 bet? po flopie? to go sprawdz z pozycją lub 4 betuj bez pozycji. Jak dalej pójdą grube bety to najpewniej masz seta u rywala i możesz luzami zrzucać. Ale wiadomo wszystko zależy od przeciwnika.

No i pamiętaj, że każdy kij ma 2 końce. Przyjdzie czas, kiedy ty sprzedasz masę bad beatów, każdy flop będzie monsterem dla ciebie i zostanie opłacony, a na każdy twój blef przeciwnik zrzuci karty.

Równowaga we wszechświecie zostanie zachowana. Amen.

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse Autor wątku
Megacorpse
PokerStrategist

Dzieki za odpowiedzi chlopaki :)

Przerwa od pokera nie wchodzi w gre, trzeba jechac valume, wyrobic statusy i zebrac $$ za punkty _cool:

Szczerze powiem ze post krzysiuwOw pomogl mi tego samego dnia gdy go przeczytalem, co bylo najwazniejsze: zebym przestal grac tabelkiami.
Patrze na statystyki graczy na stole i odrazu poczulem wolnosc.
Uwazam gdy donk wypala 3beta, a ludzie ze statystykami takimi jak ja: boja sie tego samego czego ja sie boje i mozna to wykorzystac.

Druga sprawa to filmiki Lechrumskiego, niesamowite jak mozna poprawic swoja gre dzieki odpowiedniemu podejsciu do pokera.

Wielkie dzieki _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
chazbeat
PokerStrategist

Jeżeli chodzi o mnie to nie kumam filmów Lechrumskiego. Takie oczywiste oczywistości sprzedaje.
Natomiast mi pomogło jedno zdanie, które usłyszałem od współpracownika, a brzmi ono nastepująco:
"Zdecydowanie lepiej jest dawać radę niż dawać dupy"
I tego się trzymam.

Odpowiedz
Cytat
rootpl
Oldschool Grinder

hehe dobre.

Odpowiedz
Cytat