Mysle ze mam duży problem gram w pokera juz z półtora roku i ani razu nie wrzuciłem reki do oceny i nigdy nie analizowałem swojej gry wkurza mnie to a zawsze wyglada to tak wracam do domu i mysle sobie dzis popracuje nad swoja gra ale bardziej chce mi sie grac niz siedziec i myslec co rozegralem zle a co dobrze. Zupełnie nie wiem co zrobic nie wiem również jak można mi pomóc
jak ma Ci sie chciec robic cos, jesli nie masz zielonego pojecia po co w to grasz? Traktujesz pokera jak jazde na rowerze. Ja np. lubie jezdzic na rowerze, ale wyobraz sobie, ze niespecjalnie ciagnie mnie, zeby w necie poczytac jak sie robi salta czy wskakuje na rampy.
Znajdź sobie jakiegoś partnera do wspólnej gry, raz bd grali u Ciebie a raz u niego sesje. Wyznacz sobie cele jakie chcesz osiągnąć.
Napisane przez variat
jak ma Ci sie chciec robic cos, jesli nie masz zielonego pojecia po co w to grasz? Traktujesz pokera jak jazde na rowerze. Ja np. lubie jezdzic na rowerze, ale wyobraz sobie, ze niespecjalnie ciagnie mnie, zeby w necie poczytac jak sie robi salta czy wskakuje na rampy.
dobre porownanie tylko ze ja wiem po co gram sprawia mi to duza przyjemnosc mysle ze to z lenistwa ale druga sprawa to ze nie wiem jak sie zabrac do tej calej analizy nie wiem nad czym sie tam zastanawiac nie wiem czy to tez mindsetowy problem
Napisane przez locoloco5454
Napisane przez variat
jak ma Ci sie chciec robic cos, jesli nie masz zielonego pojecia po co w to grasz? Traktujesz pokera jak jazde na rowerze. Ja np. lubie jezdzic na rowerze, ale wyobraz sobie, ze niespecjalnie ciagnie mnie, zeby w necie poczytac jak sie robi salta czy wskakuje na rampy.dobre porownanie tylko ze ja wiem po co gram sprawia mi to duza przyjemnosc mysle ze to z lenistwa ale druga sprawa to ze nie wiem jak sie zabrac do tej calej analizy nie wiem nad czym sie tam zastanawiac nie wiem czy to tez mindsetowy problem
No i oczywiście w końcu odpowiedziałeś sobie na to pytanie sam, czyli odpowiedź znałeś, ale szukałeś chyba potwierdzenia, nie wiem ;p
Wyznaczanie celów i przestrzeganie ich to jedyna droga aby to osiągnąć. Musisz być uczciwy wobec samego siebie i nie naginać wyznaczonych sobie celów, bo np skończyłeś naukę 5 minut przed czasem, ale co tam - tak nie może być!
Nie oszukuj samego siebie, zaplanuj sobie pokera np. 1,5h grania i 30min. wstawiasz ręce, czytasz jeden artykuł. Dopasuj to do Siebie i myślę że na początek wystarczy
Napisane przez locoloco5454
Mysle ze mam duży problem gram w pokera juz z półtora roku i ani razu nie wrzuciłem reki do oceny i nigdy nie analizowałem swojej gry wkurza mnie to a zawsze wyglada to tak wracam do domu i mysle sobie dzis popracuje nad swoja gra ale bardziej chce mi sie grac niz siedziec i myslec co rozegralem zle a co dobrze. Zupełnie nie wiem co zrobic nie wiem również jak można mi pomóc![]()
1) Po co Ci praca nad grą? Jakie są powody? Musisz mieć wystarczające silne powody żeby zacząć, albo dojść do miejsca gdzie robisz rzeczy bez żadnego powodu - to nazywa się pasja.
2) Przestań tyle myśleć a zacznij robić. Za dużo czasu spędzasz w swojej głowie na szukaniu wymówek, usprawiedliwień i niepotrzebnym oskarżaniu samego siebie. Pozbądź się tego poczucia winy, nie jest Ci potrzebne, po prostu zacznij działać. Pomyśl co by było gdybyś cały ten czas, który spędzasz na wymówkach spędzał na wstawianiu rozdań.
3) Wejdź w spis tematów działu mindset (temat przyklejony) i znajdź posty tyczące się planowania i motywacji. Zacznij nad sobą pracować. Zacznij wyznaczać swoje cele i je osiągać.
4)
Zupełnie nie wiem co zrobic nie wiem również jak można mi pomóc
Tylko Ty sam możesz sobie pomóc. Ja napisałem na tym forum kilkadziesiąt postów o planowaniu i motywacji. Zrobiłem na ten temat kilka treningów. Inni użytkownicy mogą dać Ci różne rady, wkleić filmiki, napisać jak sami sobie poradzili itp. ale koniec końców to Ty masz wstawiać rozdania i rozwijać się, nikt tego za Ciebie nie zrobi. Weź odpowiedzialność za swoje życie i zacznij działać a nie szukać wymówek.
Pozdr