Przejdź do forum
motywacja , cel , i...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] motywacja , cel , i tilt

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
470 Wyświetlenia
Demiurg12

hej

z gory przepraszam za moj chaotyczny ton wypowiedzi , mam nadzieje ze zostane zrozumiany
jak nie to moge odpowiedziec na pytania , albo cos dopisac
mam pare problemow zwiazanych z pokerem , i wydaje mi sie ze wiekszosc ich zwiazanych jest z emocjami i moja psychika :) ,

a dokladnie po pierwsze mam problem ze znalezieniem motywacji do rozwoju nauki , oczywisicie ucze sie , czytam artyykuly wrzucam rozdania do oceny ale to jeszcze nie to , chcialbym sie dynamicznie rozwijac , i stac sie najlepszym , ale narazie gram 95% 5% nauki , ogolnie moja gra jest nawet ok , 1 stycznia zaczolem grac nl4 , 30 stycznia nl10 i dzis mam 1600$( z tego 400$ first depo+200RB) w rolu, tylko ten zysk spowodowany jest w wiekszosci z grania z fishami oraz rozegrania 100k rozdan w 1,5 miesiaca co mi sie wydaje ze jest dosc duza liczba rak , czesto mam tak ze gram bardzo dlugo , wypisuje sobie rece do oceny itp a potem po prostu jestem juz zmeczony i nie chce mi sie tego szukac w hm a nastepnego dnia , glodny gry dalej gram zamiast to zaanalizowac , ogolnie mysle tez ze moze moje dlugie sesje bo gram sesje po 2-4 godzin sa zbyt dlugie

ogolnie mam takze problem ze znaleziemien ogolnej motywacji , bo tak mam 20 lat dopiero co mialem urodziny , mieszkam u rodzicow , studjuje we wlasnym miescie , samochodu tez mi nie trzeba bo dziele sie z matka , ( rozwiazany problem paliwa) wiec nie mam jakiegos takiego celu do ktorego daze ( finansowego) , boje sie troche ze jak powiem sobie np ze chce grac na nl100 np do wakacji , to presja moze mnie pograzyc , a moze tego wlasnie mi potrzeba tej presji , bo ogolnie moim celem jest granie jak najwyzej , .

2 rzecza jest tilt spowodowany idiotycznymi przegranymi , to znaczy potrafi normalnie przyjac porazke , jak np fish zlapie seta/2 pary , ale wkur... mnie , jak np goscie graja wogole wbrew wszystkiemu typu mam AA board Q29 gosc ma 35 I spada 64 , to mnie krew zalewa , albo lapie seta 2 karty w kolorze na stole i spadna jeszcze 2 , a jakis fish pokazuje mi sowjego kickera w tym kolorze
, tak samo mam np gdy lapie top seta Asow , draw do koloru na stole , napiepszam goscia z statami 70/20 AF 3 , typowi zostaje 30-45bb w stacku na river i gra mi donk/all in gdy spada kolor , to ja poprostu czuje ze jestem bity , ale normalnie nie potrafie tego zrzucic ,

1 odpowiedź
lechrumski

hej Demiurg,

W kwestii motywacji itp. nie chcialbym sie powtarzac, przeczytaj najlepiej ten post motywacja i cele masz tam linki do wszystkich najwazniejszych tematow na forum zwiazanych z celami i motywacja. Mysle ze znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Dodatkowo mozesz obejrzec moje filmy odnosnie wyznaczania celow do ktorych jako zlotko masz dostep. To powinno wiele wyjasnic i pomoc:)

2 rzecza jest tilt spowodowany idiotycznymi przegranymi , to znaczy potrafi normalnie przyjac porazke , jak np fish zlapie seta/2 pary , ale wkur... mnie , jak np goscie graja wogole wbrew wszystkiemu typu mam AA board Q29 gosc ma 35 I spada 64 , to mnie krew zalewa , albo lapie seta 2 karty w kolorze na stole i spadna jeszcze 2 , a jakis fish pokazuje mi sowjego kickera w tym kolorze , tak samo mam np gdy lapie top seta Asow , draw do koloru na stole , napiepszam goscia z statami 70/20 AF 3 , typowi zostaje 30-45bb w stacku na river i gra mi donk/all in gdy spada kolor , to ja poprostu czuje ze jestem bity , ale normalnie nie potrafie tego zrzucic ,

Sam ustaliles sobie w glowie jakas granice odnosnie tego co akceptujesz a to czego nie. Jezeli idziesz AI na flopie to jak malo equity musi miec przeciwnik zeby Ciebie stiltowac? 20%, 15%, 10%? Znajdz najnizsza liczbe jaka akceptujesz. Zacznij od 35% czyli mniej wiecej FD. Zobacz jak kruche sa Twoje fundamenty mindsetowe - akceptujesz tylko pewna czesc pokera, tylko pewna czesc rozdan. Co wiecej akceptujesz pokera tylko wtedy kiedy przeciwnicy graja w miare sensownie a Twoja kasa pochodzi przede wszystkim od fishy. Znajdz granice ktora akceptuejsz a na pewno cos wiecej zrozumiesz.

Pozdr