Przejdź do forum
Która książka lepsz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Która książka lepsza?

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
750 Wyświetlenia
artur2233

Która książka jest lepsza Waszym zdanie? Może mieliście z nimi do czynienia? Zastanawiam się nad zakupem jednej z nich:
Matthew Hilger, Ian Taylor "The Poker Mindset"
Jared Tendler "The Mental Game of Poker"

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
bl00dp3t

Ja jedynie czytałem Matthew Hilger, Ian Taylor "The Poker Mindset". Książka ta jeszcze ze 2 lata temu robiła sporą furorę. Natomiast teraz gdy temat mindsetu jest tak popularny, szczególnie u nas na forum, to wątpie żeby były tam jakieś cenniejsze informacje od tych które znajdziesz tutaj na forum + filmiki. Ja bym jej teraz nie kupował.

Odpowiedz
Cytat
ransoft500

Ja bym kupił 2 opinii jest wiele na bank warto bo to dobra inwestycja i uzupełnienie wiedzy + 2 książki które warto mieć w swojej bibliotece :)
Jeśli nie dysponujesz środkami to się nie opłaca faktycznie ponieważ na przykładzie Poker mindset jest zrobionych wiele opracowań i streszczeń po PL, do tego wystarczy wejść i poszukać na blogach, a zobaczysz nie jedno szczegółowe streszczenie.Tylko uwaga ono może zawierać wiele różnych interpretacji,dlatego polecam kupić przeczytać i na koniec się wypowiedzieć czy było warto :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
lechrumski

Pewnie najlepiej przeczytac obie, ale jesli masz do wyboru tylko jedna to ja osobiscie zdecydowanie wybralbym the poker mindset. Jest bardziej konkretna, daje duzo wieksza swiadomosc + osobiscie mam duzo wieksze zaufanie pod katem mindsetowym do autorow the poker mindset.

Pamietaj ze zadna, nawet najlepsza ksiazka, trening ani film nie zrobia za Ciebie wszystkiego. Ksiazka raczej cos pokazuje a dalej to Ty musisz poprzez prace nad soba stopniowo stawac sie coraz lepszym graczem.

pozdr

Odpowiedz
Cytat
isioveb

Mam pytanie do osób, które uczęszczają, bądź oglądają treningi lechrumskiego. Opłaca się kupować te książki? Czy może wszystkie informację w nich zawarte można wynieść z w/w treningów?

Odpowiedz
Cytat

znowu też Jared Tandler pracuje z wieloma graczami obecnie, jest członkiem kilku stron szkoleniowych, więc coś za nim przemawia.

Ja przeczytalem The Poker Mindset, ale przyznam szczerze, że nie pracowalem nad ksiazka jak nalezy, teraz czytam ksiazke JAred'a i staram sie robić notatki i ćwiczenia, może jeszcze wrócę do The Poker Mindset(można juz dostać po polsku)

Najważniejsze jest tak jak Lechu napisal praca samemu, to jest niesamowite ile daje troche czasu spedzonego nad kartka papieru i pisaniu swoich mysli, łączeniu, kreśleniu. Mam nadzieje ze bede to robil coraz cześciej, swiadomosc ze to duzo daje jest, czasem jednak leniwiec odciaga od tego, bo to jednak pracochlonna praca, a mozna w tym czasie pogrindowac np :P

Odpowiedz
Cytat