Napisane przez jedrex
witam, rzadko udzielam sie na forum ale czytajac to co piszecie
chcialbym zwrocic Wasza uwage na pare rzeczy.
Na poker stars gram kilka lat mysle ze rozegralem ok 5kk rak
laczny zysk z cashu i mtt szacuje na ok +30k trudno mi to teraz dokladnie sprawdzic
czyli generalnie zarabiam wiec nie powinienem narzekac i oczywiscie da sie zarabiac
ale z drugiej strony zdaje sobie sprawe ze zysk powinien byc na poziomie przynajmniej dwa razy wiekszy. Kiedys tak jak wiekszosc wygrywajacych graczy uwazalem ze z softem jest wszystk ok , ze wszystko zalezy od na samych i
umiejetnosci w glownej mierze jednak teraz musze z bolem stwierdzic ze tak nie jest.
Nie w tym rzecz ze soft jest przeciwko konkretnej osobie czy tez pomaga komus innemu tzn.konkretnej osobie to oczywista bzdura. Soft jest zwyczajnie kontrolowany a to oznacza zawsze ingerencje , dla tych ktorzy uparcie twierdza ze wszystko jest w porzadku chcialbym przypomniec ze to zwykly algorytm z ktorym mozna robic co sie chce jak sie chce i kiedy sie chce a argument ze poker stars nie oplaca sie krecic softu jest kolejna bzdura poniewaz zalezy im na zachowaniu jak najwiekszej liczby graczy ( rake plus profit na przewalutowaniu) a oprocz tego to najwiekszy na swiecie kantor wymiany walut wiec uwazacie ze pozwola na to zeby lepsi gracze brzydko mowiac wypruli tych slabszych i tym samym zmniejszyli liczbe graczy a tak by sie stalo i to bardzo szybko I znowu z pomoca pojawia sie cos takiego jak wariancja lub downswing jakos trzeba to wszystko przeciez wytlumaczyc i poker stars o tym doskonale wie. A teraz troche z innej beczki
sprawdzie sobie historie powstania poker stars : a wyglada to mniej wiecej tak:Isai Scheinberg programista IBM przychodzi do Rotchilda i prosi o kase bo wymyslil maszynke do robienia pieniedzy ( czytaj jeden zydomason przychodzi do drugiego zydomasona) co skutkuje otworzeniem poker stars dla tych ktorzy wiedza co to jest NWO i kim jest Rotchild nie musze tlumaczyc ze nie ma zadnej komisji na swiecie ktora stwierdzilaby jakiekolwiek naduzycia tego Pana i jego bandy poniewaz wszystkie sa w jego kieszeni ( to dla tych ktorzy twierdza ze soft jest ok bo jest nadzorowany przez Komisje Nadzoru Hazardu Wyspy Man).komisje w ktorej zasiadaja ziomkowie wyzej wymienionych i Wy oczekujecie ze gdyby cos bylo nie tak to ta komisja stwierdzi naduzycie. Dobre sobie biorac pod uwage fakty o super kontach na Unibecie (o ile sie nie myle) wtedy wszyscy ktorzy tam grali tez mowili ze wszystko jest w porzadku a koles widzial karty wszystkich pozostalych i sobie tak gral dwa lata. W 2006 oczywiscie Rotchild wprowadza na prosbe Scheinberga poker stars na gielde i teraz juz moze na tym oficjalnie zarobic. Dlatego juz mnie nie dziwi widok kompletnego fisha wrzucajacego
ostatniego buyina z J2 pre bo bylo suited i lamiacego JJ tripsem 2 na flopie to tak na marginesie bo takich "przypadkow " jest mnostwo. Pisze to po to zeby niektorzy sie troche obudzili i zastanowili zanim zaczna przekonywac innych ze to tylko placz slabych graczy a nie soft po prostu slabszy gracz nie potrafi sobie z tym poradzic i owszem nauka jak najbardziej powoduje wyzszy winrate i juz tego tak nie odczuwamy natomiast dla mnie faktem jest ze czesc moich dochodow jest rozdawana innym graczom w celu utrzymania ruchu to chyba proste i logiczne.
Inna sprawa ze chcac grac na poker stars musisz to zakceptowac sam wielokrotnie zastanawialem sie nad zmiana roomu ale nie bardzo widze alternatywe wiec chcac nie chcac gram dalej ale nie postawil bym zlamanego szelaga na to ze soft nie jest rigged. Oczywiscie nie ma na to zadnych dowodow i nigdy nie bedzie pozostaje tylko zdrowy rozsadek logiczne myslenie i wyciaganie wnioskow.
Pozdrawiam Wszystkich!
+1000000!
W sumie sam ostatnio miałem taką rozkminę i doszedłem do podobnych wniosków, ale nie chciało mi się tego skrobać na forum bo, raz nie mam ochoty nikogo przekonywać, dwa wywód byłby długi, a ja jestem leniwy i do niczego mi to nie byloby potrzebne