Przejdź do forum
Jak zaspokić ciekaw...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jak zaspokić ciekawość?

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
687 Wyświetlenia
lukasz93a
PokerStrategist

Witam

Chciałbym zrobić mały krok ku poprawieniu swojego volume, a dokładniej oduczyć się sprawdzania na bieżąco kart przeciwnika pokazanych na showdownie.

Gram obecnie 2 szybkie stoliki i chciałbym dorzucić trzeci. Niestety gdy na speed pokerze niema zbyt wiele czasu na podjęcie decyzji, więc zaznaczam sitout, sprawdzam showdown i wracam do gry. Takie sprawdzanie wybija mnie z rytmu, dekoncentruje i zmniejsza ilość rozegranych rąk na godzinę.

Tak sobie pomyślałem, czy nie dało by się z tego zrezygnować? Mógłbym grać dalej te dwa stoliki byle nie przełączać się między oknami i nie sprawdzać wyników co by mi dało zaplecze do odpalenia dodatkowego stołu, tylko jak się zabrać za poprawę tego aspektu gry? Jak wy sobie z tym radzicie? Sprawdzacie karty przeciwników w trakcie sesji, czy robicie to po skończeniu gry?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
AdisJuve
PokerStrategist

Cześć Łukasz,

Zastanów się - jakie osiągasz korzyści z obejrzenia kart przeciwnika i czy nie lepiej będzie sprawdzić wyniki rozdań po zakończeniu sesji (podczas analizy).

Na Twoim miejscu nie byłbym tak krytycznie nastawiony do przeglądania wyników rozdań podczas gry pod warunkiem, że będziesz robił to w celu gromadzenia informacji na temat zachowań gracza (tworzysz notatkę, wykorzystujesz ową wiedzę w kolejnych spotach).

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
boxer82
Oldschool Grinder

jezeli uzywasz trackera podczas gry mozesz sobie zaznaczyć rozdanie i obejrzeć je później. MOżesz też odpalić okienko trackera, które pokazuje ręce (nie wiem jak się nazywa ale chodzi mi o to okno gdzie widac przebieg rozdania i mozesz zrobic kopie)

Możesz też odpalić replayera (pokerstars)

Odpowiedz
Cytat