Przejdź do forum
Ile mozna...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ile mozna...

92 Posty
42 Użytkownicy
0 Reakcje
8,083 Wyświetlenia
THCFalcon

Przeczytaj jakas ksiazke o mindsecie albo chociaz artykuly dostepne na PS.com ;) tez tak kiedys mialem, ze przegrałem 1-2 spoty AA na KK czy cos takiego, albo jakis magic river uzupelniajacy GS i spazzowalem, gralem od razu za luzno, przestawalem grac swoja gre i lecialy kolejne BI :) to bez sensu, postaraj sie po prostu takie sytuacje traktowac jako cos nieodlacznego, cos co zawsze Ci sie bedzie przytrafiac (swoja droga w obie strony). Lepiej przeanalizuj rozdanie. Wrzuciles tutaj booma z AQ i narzekasz 'to sie nie dzieje', a jestes pewny ze dobrze rozegrales ta reke? Moze cos powinienes zmienic? ;) i tak rób z kazda reka, wiadomo ze jak leca stacki pre i przegrasz AA z KK to nie ma co rozkminiac ale w innych przypadkach jest :)

PS. Poker nie jest gra hazardowa ;)
PS 2. Starsy sa tak samo rigged jak kazdy inny soft- czyli nie sa :D

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik

Jeżeli masz linią EV nad net won znaczy, że prawdopodobnie swing Cię dopadł. Jednak jest to dość niejednoznaczny wskaźnik, więc nie ma co się specjalnie tym przejmować. Co do zaglądania do kasjera. Nie podam Ci złotej rady, ale mogę Ci spróbować pomóc. Przede wszystkim zastanów się dlaczego sprawdzasz kasjera. Prawdopodobnie będzie to powód emocjonalny. Wpisz go tu i razem się zastanowimy jakie przekonania za tym stoją i jak je eliminować.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Święta Tereso, naprawdę da się tiltować grając 24 stoły? Respect, mnie by zabrakło czasu żeby oddychać :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez NeuTom
moj ulubiony cytat ostatnio=

...slow play you pay... :coolface:

:coolface: :coolface: :yaoming : :yaoming : :yaoming : :yaoming : :yaoming :

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez miron666
ale to juz nie jest smieszne gram 9 stolow

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/7550295_DE0DA0168A

rozegralem 200 rąk i juz 3 tego typu sytuacje

ja sie pytam ile moge przegrywac w sytacjach 20: 1

edit:

600 rak i znowu przegrane 3,5 BI

Raz stack poszedl pf KK vs AA

i raz po flopie po sprawdzeniu QQ Board T95 (przeciwnik oczywiscie mial KK)

Byloby i -4,5 BI ale zdazyl mi sie magic river gdzie na flopie trzymając AJ:

AA5 - przeciwnik mial 55, river sprezentowal J

takze robie sobie przerwe, definitywnie kupuje hm2 i znowu sproboje

w rolu jest 1500 $ bo wygranym turku zostawiam 200 $ i po raz ostatni proboje grac w pokera

peace

siema miron, plemiona plemie 40 swiat 50 ? :yaoming :

po drugie zle rozegrales te AQ albo go raisujesz i wiesz na czym stoisz albo fold, jak on ma luzne staty to pizgasz raise za jakies 55 centow, jak nit easy fold

Odpowiedz
Cytat
Misugi14

Napisane przez doxdoxdox0
to śmieszne, ze tutaj widze, że akurat pokerstars jest rigged, a np. panmórz uważa, ze starsy to jedyny uczciwy : DDD

Myślę, że zgodzisz się jeśli Ci powiem, że gdyby P* było rigged dla WSZYSTKICH, to momentalnie zostałyby zdemaskowane? Otóż tak by było. Z jakiegoś powodu wybierany jest jakiś procent graczy, strzelam, że 30%-40%, których rozdania są manipulowane. Większość z nich, to i tak słabi gracze, którzy nie wygrywaliby tak czy siak. Ale trafić to moze takze na dobrych graczy, którym o dziwo dobrze idzie na innych softach, a na P* wygrywać nie mogą, bo się po prostu nie da. Właśnie ci ludzie (w tym np. ja) marudzą na forach, że P* jest rigged i ci ludzie są wyśmiewani przez graczy, którzy grają na P*, ale ich soft, że tak powiem "nie wybrał" i mają tam normalne rozdania. Dlatego tak trudno jest uwierzyć w to, że P* są rigged.

Oczywiscie pośród tych, których soft "nie wybrał" są takze słabi gracze, ale oni tak czy siak będą przegrywać. Wiem, że to brzmi paranoicznie, ale naprawdę, rozdania, które tam doświadczam są BARDZO dziwne i często następują jedno po drugim. Uważam to za nienormalne i ustawione. Mam nadzieję, że moja teoria na temat P* was nie uraziła. Pozdrawiam.

Chciałbym jeszcze tylko dopowiedzieć, ze w ogolnym rozrachunku z P* jestem oczywiście do przodu, ale to dzięki bonusowi od pierwszej wpłaty i dzieki grze na PLO5 gdzie o dziwo soft mi mocno sprzyjał, ale tyle pięniędzy ile POWINIENEM więcej wygrać juz nawet nie liczę, ale myślę, że spokojnie wystarczyłoby na rolla na nl25. Jeszcze raz pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik

Siema misugi

Tak się składa, że Ty z pewnością nie powineneś wygrywać. Nie masz na to 100% wpływu, swing równie dobrze może trwać całe życie. Dopóki nie ma się dowodów to są insynuacje. Ponadto trochę Cie nosi ze stwierdzeniem, iż Ty jesteś dobrym graczem. Na mikro nie ma dobrych graczy, są gracze cierpliwi, niecierpliwi i donki z Rosji. Masz zdecydowanie za duże ego.

Piszesz, że strzelasz, że 30,40% graczy ma manipulowane rozdania. Opierasz to na podstawie, ,,strzelania" Zgodzisz się chyba ze mną, że to nie dowodzi rozsądku?

Mam nadzieję, że i ja Cie nie uraziłem, zamieściłem po prostu swoje obserwacje

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
Misugi14

Dlatego napisałem, ze jest to moja teoria. A jeśli chodzi o swingi, to tak się składa, że troszke znam matematykę i potrafię stwierdzić, kiedyś coś jest prawdopodobne, a kiedy coś jest podejrzanie zbyt mało prawdopodobne.

Jeszcze co do swingów, pamiętam oglądałem jakiś filmik lechrumskiego, który powiedział, że prawdopodobieństwo wystąpienia downswinga na 60BI w przeciągu (i tu nie pamietam ilu rozdań) = 1/2 u gracza z winratem: (i tu nie pamietam, ale chyba powiedział 5bb/100).

Oczywiście parsknąłem smiechem i wyłączyłem ten filmik.

Odpowiedz
Cytat
miron666 Autor wątku
miron666

siema misugi

Ja nie sądze, że p* jest rigged ale też nie zaprzeczam, że tak może być. Wole wierzyć, że nie jest. Ale jedno mnie dziwi i często nikt nie zwraca na to uwagi.

Pokerstars jako firma prywatna nie jest kontrolowana przez żadne zewnętrzne instytucje. Nie ma żadnego organu, który kontrolowałby ich system losowania kart lub zapobiegał ewentualnym oszustwom. Pewnie, że są jakieś certyfikaty, ale mogli je kupić tak samo jak partia polityczna kupi sobie badania opinii publicznej na ich korzysc. Wszystko odbywa się na ich serwerach i oprogramowaniu które wypuszczają. Szczerze mówiąc gdyby mogli oszukiwać, robiliby to. Ale tu włacza mi się lampka ostrzegawcza - po co mieliby okradać jakieś mikrostawki i ryzykować dobrze prosperujacy interes dla paru $. Dlatego nie ma co gdybac i zaakceptowac rzeczywistosc bo w zyciu nic nigdy nie jest pewne.

Odpowiedz
Cytat
Dundersztyc71

Napisane przez Misugi14
Myślę, że zgodzisz się jeśli Ci powiem, że gdyby P* było rigged dla WSZYSTKICH, to momentalnie zostałyby zdemaskowane? Otóż tak by było. Z jakiegoś powodu wybierany jest jakiś procent graczy, strzelam, że 30%-40%, których rozdania są manipulowane. Większość z nich, to i tak słabi gracze, którzy nie wygrywaliby tak czy siak. Ale trafić to moze takze na dobrych graczy, którym o dziwo dobrze idzie na innych softach, a na P* wygrywać nie mogą, bo się po prostu nie da. Właśnie ci ludzie (w tym np. ja) marudzą na forach, że P* jest rigged i ci ludzie są wyśmiewani przez graczy, którzy grają na P*, ale ich soft, że tak powiem "nie wybrał" i mają tam normalne rozdania. Dlatego tak trudno jest uwierzyć w to, że P* są rigged.

Nie chce mi się liczyć dokładnie, ale tak na łoko, to jest większa szansa, że na 1000 rąk dostaniesz 5x AA i wszystkie wpierdolisz niż, że wygrasz 6 w totka przy jednym zakładzie - a ludzie jednak grają....

Odpowiedz
Cytat
Misugi14

Napisane przez Dundersztyc71

Napisane przez Misugi14

Nie chce mi się liczyć dokładnie, ale tak na łoko, to jest większa szansa, że na 1000 rąk dostaniesz 5x AA i wszystkie wpierdolisz niż, że wygrasz 6 w totka przy jednym zakładzie - a ludzie jednak grają....

Graja, bo wygrana w duzego lotka mimo małej szansy pełnego powodzenia odmienia całe życie gracza o 180 stopni.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez miron666
siema misugi

Ja nie sądze, że p* jest rigged ale też nie zaprzeczam, że tak może być. Wole wierzyć, że nie jest. Ale jedno mnie dziwi i często nikt nie zwraca na to uwagi.

Pokerstars jako firma prywatna nie jest kontrolowana przez żadne zewnętrzne instytucje. Nie ma żadnego organu, który kontrolowałby ich system losowania kart lub zapobiegał ewentualnym oszustwom. Pewnie, że są jakieś certyfikaty, ale mogli je kupić tak samo jak partia polityczna kupi sobie badania opinii publicznej na ich korzysc. Wszystko odbywa się na ich serwerach i oprogramowaniu które wypuszczają. Szczerze mówiąc gdyby mogli oszukiwać, robiliby to. Ale tu włacza mi się lampka ostrzegawcza - po co mieliby okradać jakieś mikrostawki i ryzykować dobrze prosperujacy interes dla paru $. Dlatego nie ma co gdybac i zaakceptowac rzeczywistosc bo w zyciu nic nigdy nie jest pewne.

Nawet sobie nie wyobrazasz ile jest hajsu z mikrostawek właściwie to największy zysk...twoje myślenie jest błędne. Jak juz cokolwiek miałoby być rigged to właśnie micro/lowstakes:(

Odpowiedz
Cytat
dawid87juve

Też tak uważam. Przecież na mikro jest najwięcej graczy i tu działa efekt skali. Każdy gracz mikro może robi mało rajku ale sumując są to pewnie kwoty większe niż suma rajku graczy z wyższych stawek, bo tych graczy jest dużo mniej. Innym powodem dlaczego mikro może być rigged jest to, że na mikro jest wiecej fiszhy niż na wyższych stawkach, a jak wiadomo rigowanie jest po to, żeby fishy utrzymać dłużej przy życiu, więc trzeba rigować mikro.
Nawet gdyby okazało się ze gracze na wyzszych stawkach generuja wiecej raku niz masy regów na mikro, to i tak roomy jesli juz to beda rigować mikro w celu ochrony słabszych graczy, ktorych na mikro jest najwiecej, bo ochrona słabych daje ciagłość i stabilizacje trafficu, co imo jest dla roomu najważniejsze.

Odpowiedz
Cytat
nuskei

Napisane przez miron666
Kupilem HMa, ok co to znaczy ze gram zle jesli jestem pod ev?

Linie EV mam nad net won, to znaczy ze jestem na -?

Mozesz przegrac 10 buy inow, ale EV tylko 5 ale ciagle jestes na - w longrunie.
Napisz ile masz bb/100 EV po jakiej probce.

Odpowiedz
Cytat
iwillcatchyou

Napisane przez Misugi14

Napisane przez doxdoxdox0
to śmieszne, ze tutaj widze, że akurat pokerstars jest rigged, a np. panmórz uważa, ze starsy to jedyny uczciwy : DDD

Oczywiscie pośród tych, których soft "nie wybrał" są takze słabi gracze, ale oni tak czy siak będą przegrywać. Wiem, że to brzmi paranoicznie, ale naprawdę, rozdania, które tam doświadczam są BARDZO dziwne i często następują jedno po drugim. Uważam to za nienormalne i ustawione. Mam nadzieję, że moja teoria na temat P* was nie uraziła. Pozdrawiam.

Chciałbym jeszcze tylko dopowiedzieć, ze w ogolnym rozrachunku z P* jestem oczywiście do przodu, ale to dzięki bonusowi od pierwszej wpłaty i dzieki grze na PLO5 gdzie o dziwo soft mi mocno sprzyjał, ale tyle pięniędzy ile POWINIENEM więcej wygrać juz nawet nie liczę, ale myślę, że spokojnie wystarczyłoby na rolla na nl25. Jeszcze raz pozdrawiam.

a ja ostatnio na zoomie miałem pule 0.66 w stakach mieliśmy 0.66 oboje i oboje mieliśmy pare szóstek ???? rigged????

Odpowiedz
Cytat
wincentf

wow wow... nl2 takie trudne... wow wow...
:spit:

Odpowiedz
Cytat
blahblah12

Napisane przez nuskei

Napisane przez miron666

Większość nie rozumie, że linia EV jest rysowana na podstawie linii winnings.

Przykład:

Zaczynamy od początku wykresu. Mamy AA, 100bb, wrzucamy, przegrywamy z 22.

Przegraliśmy 100bb i tak zostanie narysowana linia winnings. Według EV powinniśmy wygrać 164bb. Jednak linia EV nie zostanie poprowadzona od początku wykresu, ale z uwzględnieniem winnings. EV w tym przykładzie pokaże 64bb na plus. Nie znaczy to przecież, że ktoś "powinien" być 64bb na plusie (tylko 164bb). Na EV należy patrzeć z uwzględnieniem winnings, bo samo EV czy bb/100 ev jest bez znaczenia.

Odpowiedz
Cytat
tossska

:pcuser: że co ?

Odpowiedz
Cytat
Misugi14

Napisane przez iwillcatchyou
a ja ostatnio na zoomie miałem pule 0.66 w stakach mieliśmy 0.66 oboje i oboje mieliśmy pare szóstek ???? rigged????

Zdecydowanie tak.

Odpowiedz
Cytat
nuskei

Napisane przez blahblah12

Napisane przez nuskei

Napisane przez miron666

Większość nie rozumie, że linia EV jest rysowana na podstawie linii winnings.

Przykład:

Zaczynamy od początku wykresu. Mamy AA, 100bb, wrzucamy, przegrywamy z 22.

Przegraliśmy 100bb i tak zostanie narysowana linia winnings. Według EV powinniśmy wygrać 164bb. Jednak linia EV nie zostanie poprowadzona od początku wykresu, ale z uwzględnieniem winnings. EV w tym przykładzie pokaże 64bb na plus. Nie znaczy to przecież, że ktoś "powinien" być 64bb na plusie (tylko 164bb). Na EV należy patrzeć z uwzględnieniem winnings, bo samo EV czy bb/100 ev jest bez znaczenia.

No chyba nie...
Przedstawie Ci to na przykladzie sng
buy in 7$, czyli gracie o pule 13.42 po odjeciu rake.
Stakujesz sie w 1 lapie , Twoje AA vs KK (okolo 80% equity)
Czyli EV w takim heads upie wygrywasz 13.42x 80%= 10,73$
10,73$-7$ buyin= 3.37$ - tyle jestes na + EV

Generalnie EV w sng jak i w cashach jest dokladne i jak ktos placze jak to go bardzo pokerroom oszukuje, niech popatrzy sobie njapierw na EV bo swing to jedno ale zla gra to drugie.

Odpowiedz
Cytat