Ja z leków nootropowych mogę polecić Noopept. Jest "1000 razy" mocniejszy od Piracetamu i o wiele wydajniejszy. Lek jest pochodzenia rosyjskiego, dostępny tylko w Stanach, UK no i Rosji. Pamiętam, że z ciekawości zamówiłem go jakoś miesiąc przed sesją z UK, bo w sumie stamtąd sie tylko opłaca i nie żałuje. Opakowanie 2g starcza spokojnie na miesiąc. Brałem 3x dziennie po 20 mg. Efekty jakie zauważyłem to:
-poprawa jakości snu, spałem po 5h dziennie i wstawałem non-stop wypoczęty a i sny miałem dosyć ciekawe : D.
-poprawa jakości pracy, wczesniej po godzinie, dwóch nauki odczuwałem zmęczenie i musiałem sobie robić 30 min. przerwy, po tym specyfiku jak siadłem rano do nauki tak potrafiłem przesiedzieć do wieczora
-poprawa koncentracji, potrafiłem siedzieć skupiony cały czas i nic mnie nie rozpraszało
-ogólna poprawa myślenia, czesto miałem tak, że gubiłem słowa, ewentualnie mialem coś na końcu języka, po noopepcie jakoś płynnie mi się rozmawiało, zwłaszcza odczułem to rozmawiając po angielsku.
Ale, żeby nie było tak kolorowo to zauważyłem też dosyć negatywne rzeczy, przede wszystkim, jeśli weźmiesz za dużo tego, to odczuwasz skutki odwrotne do tych wymienionych przeze mnie wczesniej, w sensie czasami miałem tak, że czułem się w towarzystwie nieobecny, jakbym na wszystko patrzył przez szklaną szybe- dziwne uczucie. Poza tym chyba najważniejszy minus- NIE MOŻNA SPOŻYWAĆ ALKOHOLU po noopepcie. Oczywiście możesz, ale tylko osłabiasz działanie leku. Ogólnie mam mocną głowę do picia i potrafie wypić na prawdę dużo, a w trakcie działania leku potrafiłem się upić 2 piwami, a jak wypiłem więcej to miałem urwany film. No i kac jest niemiłosierny.
Dodam jeszcze, że nie uzależnia, można odstawić z dnia na dzień. Świetnie się łączy z kofeiną. Żałuję jedynie, że nie grałem w pokera po noopepcie, ale do nauki jak najbardziej polecam. Brałem to przez miesiąc i brałbym dużej, gdyby nie miał tak nasilającego działania na alkohol, a jeśli miałbym wybierać między tym a piciem alkoholu, to jednak wybieram to drugie, bo jak wiadomo na studiach abstynencja nie jest wskazana.