Przejdź do forum
Farmakologiczny dop...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Farmakologiczny doping mózgu. Ritalin, Adderall, Focalin, Provigil...

186 Posty
78 Użytkownicy
257 Reakcje
185.3 K Wyświetlenia

Ja z leków nootropowych mogę polecić Noopept. Jest "1000 razy" mocniejszy od Piracetamu i o wiele wydajniejszy. Lek jest pochodzenia rosyjskiego, dostępny tylko w Stanach, UK no i Rosji. Pamiętam, że z ciekawości zamówiłem go jakoś miesiąc przed sesją z UK, bo w sumie stamtąd sie tylko opłaca i nie żałuje. Opakowanie 2g starcza spokojnie na miesiąc. Brałem 3x dziennie po 20 mg. Efekty jakie zauważyłem to:

-poprawa jakości snu, spałem po 5h dziennie i wstawałem non-stop wypoczęty a i sny miałem dosyć ciekawe : D.
-poprawa jakości pracy, wczesniej po godzinie, dwóch nauki odczuwałem zmęczenie i musiałem sobie robić 30 min. przerwy, po tym specyfiku jak siadłem rano do nauki tak potrafiłem przesiedzieć do wieczora
-poprawa koncentracji, potrafiłem siedzieć skupiony cały czas i nic mnie nie rozpraszało
-ogólna poprawa myślenia, czesto miałem tak, że gubiłem słowa, ewentualnie mialem coś na końcu języka, po noopepcie jakoś płynnie mi się rozmawiało, zwłaszcza odczułem to rozmawiając po angielsku.

Ale, żeby nie było tak kolorowo to zauważyłem też dosyć negatywne rzeczy, przede wszystkim, jeśli weźmiesz za dużo tego, to odczuwasz skutki odwrotne do tych wymienionych przeze mnie wczesniej, w sensie czasami miałem tak, że czułem się w towarzystwie nieobecny, jakbym na wszystko patrzył przez szklaną szybe- dziwne uczucie. Poza tym chyba najważniejszy minus- NIE MOŻNA SPOŻYWAĆ ALKOHOLU po noopepcie. Oczywiście możesz, ale tylko osłabiasz działanie leku. Ogólnie mam mocną głowę do picia i potrafie wypić na prawdę dużo, a w trakcie działania leku potrafiłem się upić 2 piwami, a jak wypiłem więcej to miałem urwany film. No i kac jest niemiłosierny.

Dodam jeszcze, że nie uzależnia, można odstawić z dnia na dzień. Świetnie się łączy z kofeiną. Żałuję jedynie, że nie grałem w pokera po noopepcie, ale do nauki jak najbardziej polecam. Brałem to przez miesiąc i brałbym dużej, gdyby nie miał tak nasilającego działania na alkohol, a jeśli miałbym wybierać między tym a piciem alkoholu, to jednak wybieram to drugie, bo jak wiadomo na studiach abstynencja nie jest wskazana.

Odpowiedz
Cytat
kuczenty
Elite Grinder

Od siebie moge dodac, ze zamowilem kiedys piracetam z czeskiej apteki, ale nie widzialem w ogole zadnych zmian na lepsze czy gorsze.

Odpowiedz
Cytat
PanRyba
Poker Player

A ja ze swojej strony polecam kupienie jakiegoś dobrego AMERYKAŃSKIEGO! spalacza tłuszczu. Gdy nie ogarniam w pracy często korzystam. Aktualnie Muscletech Hydroxycut Hardcore. Ważne by była to wersja na rynek Amerykański. Kiedyś w tych spalaczach była głównie efedryna, teraz najwyżej synefryna ale i tak nadal fajnie MUSK podkręca ;)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon
PokerStrategist

wszystko co wchodzi na receptory muskarynowe/adrenergiczne/cholinergiczne wpływa na poziom nauki. Mozna próbowac gałki muszkatołowej/pieprzu/kurkumy a z chemii noopept i etylofenidat(taki metylofenidat ale za 40 zł kupisz zapas na 3 miesiace)

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Szwagier94, masz jakieś sprawdzone źródło/sklep? Kupujesz w kapsułkach (zammiennik ruskiego, czy oryginalne ruskie) czy może w proszku? Poczytałem o tym noopept'cie i wygląda naprawdę spoko, nawet chińskie..

Odpowiedz
Cytat

Kupowałem na ebayu z UK od "phoenixnutrition", w proszku 2g.

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Napisane przez szwagier94
Kupowałem na ebayu z UK od "phoenixnutrition", w proszku 2g.

Aha, to chyba jeden z pewniejszych chińczyków, z tego co kojarzę:)
Brałeś standardowo 20-30mg/dzień czy może więcej?

Odpowiedz
Cytat

Brałem 3x20mg, ale nie miałem żadnej miarki i brałem mniej wiecej na oko, a dokładniej usyypywałem sobie "działke" wielkości 5gr : D. Chociaż ponoć najlepiej jest rozpuścić to w 200ml wódki, bo dobrze się rozpuszcza w alkoholu i nabijać na strzykawkę, np. po 2 ml.

Odpowiedz
Cytat
hellokitty83
Oldschool Grinder

Napisane przez aghiri
Żrę ten piracetam od 5 dni po ok 4-5 tabsów dziennie i powiem szczerzę, że nie widzę żadnych efektów :D
Ale ponoć to działa longrunowo, zobaczymy czy za jakiś czas dyńka zacznie mi lepiej trybić, ale szczerze w to wątpię :)

ja tak samo, jaka masz dawke?ja mam AL800 3x dziennie. jak to sobie rozkladasz rano,w poludnie i popoludniu? bo wieczorem racyej nie ma co brac aby nie zaburzac snu? tez nie widze roznicy narazie i mam nadzieje,ye nie bede miala akurat ja skutkow ubocznych takich jak agresja,podraznienie bo jak zauwaze to odstawiam.

Odpowiedz
Cytat
dimateo01
Oldschool Grinder

nic nie zastapi wam snu i odpoczynku z dala od komputera, te wszystkie substancje sa dobre tylko na krotka mete bo wyniszczaja organizm, ktory bedzie musial w koncu odreagowac

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Napisane przez hellokitty83

Napisane przez aghiri
Żrę ten piracetam od 5 dni po ok 4-5 tabsów dziennie i powiem szczerzę, że nie widzę żadnych efektów :D
Ale ponoć to działa longrunowo, zobaczymy czy za jakiś czas dyńka zacznie mi lepiej trybić, ale szczerze w to wątpię :)

ja tak samo, jaka masz dawke?ja mam AL800 3x dziennie. jak to sobie rozkladasz rano,w poludnie i popoludniu? bo wieczorem racyej nie ma co brac aby nie zaburzac snu? tez nie widze roznicy narazie i mam nadzieje,ye nie bede miala akurat ja skutkow ubocznych takich jak agresja,podraznienie bo jak zauwaze to odstawiam.

Mam tabletki po 1200mg.

Biorę teraz od 3 dni jak w tym linku (5 tabletek dziennie) i wspomagam się lecytyną. Dalej zero efektów.

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt
Poker Player

Dbajcie o dobry source, najlepiej jakiś vendor ze stanów, bo tam to jest na innym poziomie.

Ja przed matura na noopepcie jechałem, pierwszy był z VP i faktycznie było git. Sama zmiana percepcji odczuwana tylko za kółkiem (po prostu mega wczuta, łatwiej ocenić dystans, prędzej podejmuje się kluczowe decyzje. Jestem niemal pewien, ze mimo agresywniejszej jazdy, sytuacji stricte niebezpiecznych miałem mniej.)

Przy nauce nie zauważyłem jakiejś mocnej poprawy samego zapamiętywania, jedynie trochę lepszy focus, który w praktyce pozwalał mi siedzieć dużo dłużej faktycznie pracując (ucząc się).

Potem wlecial noopept od Phoenixa i tu już zaczynały się jakieś bóle głowy, a po pewnym czasie coś w stylu i guess nerwicy - wtedy przerwałem eksperyment. (pisząc nerwice mam na myśli sytuacje typu: wychodzisz z domu, odchodzisz 200 metrów i zaczynają Cię męczyć myśli czy aby napewno zamknąłeś drzwi itd.)

Nie nadinterpretujcie tego, ot luźna wskazówka. Mógł być to jeden z efektów, które przydarzaja się <10 000, skutek jakiegoś zanieczyszczenia, silnych emocji ktorych wtedy doświadczalem czy feralnej partii. Tak, suple były grane.

Druga wskazówka, jak zaczynacie się w to bawić to kupcie sobie jakąś tanią wagę jubilerska (Najlepiej z ebaya, ale koniecznie zweryfikujcie model na forach. Chinole tworzą wagi 0.001 z błędem 0.01 :yaoming:). Tymi ich łyżeczkami to można na dłuższą metę ładnie over/underdosowac.

Pozdro

Szwagier: 4real z tym alkoholem? Ogolnie stymulanty raczej osłabiają niż podbijają alkohol. Ogólnie nieznam niczego, co bezpośrednio go podbija w ramach interakcji. U mnie po prostu przyjęcie alku, tudzież innych substancji z grupy poniewierajacych osłabiało iluś dniową suplementacje.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM
Oldschool Grinder

aqhiri, w jakich aptekach i pod jaką nazwą (Provigil?) widziałeś modafinil w aptekach w Hiszpanii? Mówisz o naziemnych aptekach czy online?

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Co do tej fety o której ktoś wspominał. Kompletna bzdura, tak jak ta, że po niej się dobrze uczy. Do tego jest jeszcze zejście, na którym dosłownie i przenośni zdychasz mając zarazem sieczkę w mózgu.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez smellslikecheapspiryt

Szwagier: 4real z tym alkoholem? Ogolnie stymulanty raczej osłabiają niż podbijają alkohol. Ogólnie nieznam niczego, co bezpośrednio go podbija w ramach interakcji. U mnie po prostu przyjęcie alku, tudzież innych substancji z grupy poniewierajacych osłabiało iluś dniową suplementacje.

Serio. Raz jak zacząłem pić to film mi sie urwał na początku imprezy, dopiero obudziłem się rano, nie wiedząc co się dzieję. A jak się spytałem znajomych co się działo poprzedniej nocy, powiedzieli że zachowywałem się normalnie, tylko może troche byłem podpity. Więc jak widać różnie na każdego działa. A co do tych bóli głowy co napisałeś, to ja miałem podobnie. Po zaopatrzeniu się w lecytyne z apteki, bóle minęły.

Ogólnie z tym noopeptem to jest tak, że trzeba po prostu dostosować pod swój organizm odpowiednią dawkę i nie rzucać się nie wiadomo na jaką ilość tego. Najlepiej zacząć od dawek 10mg i stopniowo zwiększać. Dla mnie idealną było 20mg po 3 razy dziennie. Jak się przedobrzy to skutek będzie odwrotny. Do tego dojdzie takie dziwne uczucie "nieobecności" i ogólnie jakiegoś psychicznego dyskomfortu, na prawde ciężko to określić.

Odpowiedz
Cytat

Wezcie sobie 30 sudafetow.

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Napisane przez OzzyM
aqhiri, w jakich aptekach i pod jaką nazwą (Provigil?) widziałeś modafinil w aptekach w Hiszpanii? Mówisz o naziemnych aptekach czy online?

Naziemnych, na 90+% nazywał się Provigil.

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Napisane przez szwagier94

Napisane przez smellslikecheapspiryt

Serio. Raz jak zacząłem pić to film mi sie urwał na początku imprezy, dopiero obudziłem się rano, nie wiedząc co się dzieję. A jak się spytałem znajomych co się działo poprzedniej nocy, powiedzieli że zachowywałem się normalnie, tylko może troche byłem podpity. Więc jak widać różnie na każdego działa. A co do tych bóli głowy co napisałeś, to ja miałem podobnie. Po zaopatrzeniu się w lecytyne z apteki, bóle minęły.

Ogólnie z tym noopeptem to jest tak, że trzeba po prostu dostosować pod swój organizm odpowiednią dawkę i nie rzucać się nie wiadomo na jaką ilość tego. Najlepiej zacząć od dawek 10mg i stopniowo zwiększać. Dla mnie idealną było 20mg po 3 razy dziennie. Jak się przedobrzy to skutek będzie odwrotny. Do tego dojdzie takie dziwne uczucie "nieobecności" i ogólnie jakiegoś psychicznego dyskomfortu, na prawde ciężko to określić.

Na hyperreal też wspominają o suplementacji Lecytyny (nawet 6000mg/doba) oraz kwas Omega3 (3600mg/doba) + glukoza (lub po prostu słodycze...)- jest w linku od EV.

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt
Poker Player

Lecytyna była grana. Na marginesie cholina ponoć działa jeszcze lepiej (tylko internet, ale też taniej wychodzi chyba niż apteczna lecytyna). Jeśli dobrze pamiętam, to cholina i lecytyna są zamieniane w substancję, której nootropy zwiększaja uwalnianie(wydzielanie, stężenie, wiadomo o co chodzi).

Glukoza to chyba tylko dla ludzi ze zbyt niskim cukrem albo bezpośrednio przed egzaminem.

Ponadto, słyszałem że bardzo pomocna bywa kreatyna. Zwiększa ilość energii zmagazynowanej w komórkach (też nie dam ręki), co również przekłada się na sprawność umysłu. Nigdy tego nie brałem, ze względu na brak jakichś opracowań (skupiających się na umyśle), ale ktoś pisał o braku cykli i 1-2g dziennie.

Odpowiedz
Cytat
SpartakusPL
Poker Player

ritalin/etylofenidat/metylofenidat
nootropy nie potrzebne, noopept jesli ktoś potrzebuje koncentracji.
przyprawy jak kurkuma/gałka muszkatołowa/pieprz
inhibitory mao jak kakao/ginkobiloba/bacopa/guayusa
ogólnie można by się bawić.
Ale z nauką jest tak że sens brania takich rzeczy istniał by gdyby ktoś wykorzystywał 100% swojego potencjału.
JEst na świecie ktoś wykorzystujący 100% potencjału?
Nie ma.
Weźmy pod lupę etylofenidat.
Biorąc na pewno odrazu usiądzecie do nauki, nawet jesli nigdy sie wam nie chciało.
Jak przesadzi sie z dawką to pewnie wysprząta sie dom i przekopie ogród.
Ale zakładając że usiądzie sie do tej nauki, odpusci wertowania pierdół itd.
natłok myśli spowoduje że nauka i decyzje będą bardzo wybiórcze.
Fakt, mamy ostry efekt cholinergiczny, mozemy jeszcze potraktowac receptory muskarynowe gałką i nikotynowe plastrem z nicorette. Efektem będzie przyspieczenie tworzenia połączeń nerwowych o jakies 10 razy.
Ale w tym się po czasie nie odnajdzie.
I to jest problem dopingowania mózgu/ćpania/ brania używek
Do tego dochodzą problemy z tym jak się będzie kto czuć kiedy środka w pobliżu NIE BĘDZIE.
Wszystkie wymienione środki pobudzają oun, każdy z nich wpływa na nastrój. Jak komuś się widzi uzaleznienie dnia i cyklu dnia od brania środków, wahania nastrojów, napady sennosci, gonitwa mysli to może próbować. Ale czas na zastanawia się nad tym co brać i czy będzie ok lepiej przeznaczyć na pracę nad sobą.
To przyniesie efekt i zdrowie.
Omijanie kofeiny itd jest również bardzo pomocne.

Lecytyna nic nie pomoże, choliny ma się wystarczająco.
Podbijając procesy cholinergiczne można bawić się w użytkowanie jej.
Jedynie lekkie mao i praca nad sobą :)
Nie wypowiedziałem się o przyprawach, bo te zawierają mase innych niechcianych przez nas związków. Choć skuteczna jest kurkumina z kurkumy. Można ją wyodrębnić w obecnosci piperazyny.
Czyli najprosciej miksując pare g kurkumy i pieprzu.
Pytanie tylko... po co. W tyłek się kopnąć. Używki zostawić daleko w tyle ;)

Do autora tematu - ritalin i etylofenidat to dużo mocniejsze środki niż amfa a nawet gorsze syfy.
Można sobie EKSTREMALNIE szybko zrobić krzywdę.
Do nauki powtórze raz jeszcze, wymagana jest koncentracja skupienie, cisza. Reszta przyjdzie z czasem.

ps: Trzeba być pokerowym mnichem, nie ćpunem :D

Odpowiedz
Cytat